10-й тур Перша ліга 18/19: «Карпати» Львів - «ВО ДЮСШ» Вінниця - 2:3


27.05.19  801
Перша ліга, жіночий футбол України, женский футбол, ФФУ, Колос-Мрія, Махнівка, футбол жінки, Карпати Львів, Спортивна Козятинщина
(Федерація футболу Львівської області): Футболістки львівських «Карпат» поступилися в матчі за перше місце в групі А Першої ліги України опоненткам із Вінниці, тож тепер у першій зустрічі фінальної частини чемпіонату, яка пройде у Львові, поміряються силами з «Маріупольчанкою».

Цей поєдинок на легендарному стадіоні «Україна» був вирішальним для «карпатівок», адже в разі перемоги вони фінішували би першими у своїй групі. Стартові хвилини пройшли в боротьбі за м'яч, але без гострих моментів. Ближче до середини першого тайму Ольга Кожевнікова промчала правим флангом, увійшла у штрафну площу і пробила з гострого кута – гостей урятувала стійка.

А на 27-ій хвилині львів'янки несподівано пропустили. Захисниці львівського футбольного клубу не вгледіли за Єлизаветою Руденко, котра головою замкнула м'яку подачу партнерки з кутового – 0:1. «Карпати» додали гостроти попереду, однак в одному епізоді з гострого кута за декілька метрів від воріт пробили повз ворота, в іншому надійно зіграла голкіперка колективу з Вінниці. Незадовго до свистка на перерву гості забили вдруге – Ганна Смеречинська, отримавши розрізну передачу, вибігла з-за спини опоненток і переграла Анну Лещук – 0:2.

У другій половині зустрічі львів'янки проявили бійцівський характер і відіграли відставання в рахунку, довівши, що вони справжні «левиці». На 71-ій хвилині тренер-гравець «Карпат» Надія Чайка реалізувала вихід один в один із воротаркою – 1:2. Це 11-ий її гол цього сезону. З таким показником вона стала найкращою бомбардиркою своєї команди. Гостроти на фланзі додавала Кожевнікова, але голкіперка ВО ДЮСШ завадила їй відзначитися.

Наші красуні на заключних хвилинах матчу влаштували штурм чужих воріт, проте ніяк не могли зламати щільну оборону вінничанок. На 87-ій хвилині Надія Чайка потужно пробила майже з лінії штрафної площі, голкіперка відбила м'яч перед собою, а Романа Буняк удало зіграла на добиванні – 2:2!

Однак уболівальники на трибунах не довго раділи, адже невдовзі арбітр Анастасія Романюк призначила пенальті у ворота «карпатівок», зафіксувавши порушення правил господарок у власних володіннях під час подачі кутового. Вирок із 11-метрової позначки впевнено виконала воротарка колективу з Вінниці Марина Дудник – 3:2. Так «зелено-білі» втратили перемогу, поступившись першим місцем ВО ДЮСШ із Вінниці.

Тепер у фінальній частині Першої ліги України, що пройде впродовж 10-12-го червня у Львові на стадіонах «Україна» та «Скіф», жіноча команда «Карпат» у першому матчі поміряється силами з переможцем групи Б – «Маріупольчанкою» з Маріуполя. Переможець цієї пари побореться за золоті медалі з тріумфатором пари ВО ДЮСШ (Вінниця) – СК «Вишневе» (Київська область). Команди, які зазнають поразок у перших іграх, змагатимуться за бронзові нагороди.

«Ми спеціально грали сьогодні в три захисники, зробивши акцент на атаку. Оскільки на трибунах був тренер дівочої збірної України U-19 Валерій Паламарчук, вирішили показати наших вихованок, які наразі перебувають у хорошій формі. В першому таймі ми мали хороші нагоди, аби забити, але, на жаль, не використали їх. Натомість суперник свої моменти реалізував.

У другому таймі ми вийшли на футбольне поле з бажанням відігратися. Зробили рахунок 2:2, хотіли втримати нічию, а, можливо, навіть виграти, але все перекреслив прикрий гол із пенальті. На мою думку, такі пенальті на заключних хвилинах такої зустрічі неприпустимі.

Я рада, що ми вийшли у фінальну частину. Тепер готуватимемося до протистояння з Маріуполем. Усі суперники сильні, тож буде цікаво. Якщо матимемо шанс вийти у Вищу лігу України, то говоритимемо з керівництвом клубу про подальші кроки», – зазначила в коментарі інформаційному центру Федерації футболу Львівської області тренер-гравець «Карпат» Надія Чайка.
Огляд матчу

Чемпіонат України серед жіночих команд. Перша ліга. 10 тур
26 травня 2019 року - м.Львів - стадіон "Україна" - 250 глядачів
«Карпати» (Львів) – «ВО ДЮСШ» (Вінниця) - 2:3 (0:2)
Голи: Чайка 71, Буняк 87 - Руденко 27, Смеречинська 41, Дуднік 90 пен

«Карпати»: Лещук - Вишневська, Тарасенко, Цурак, Чайка, Стеца, Харатон (Рисак 78), Крив'як, Корнійчук, Кожевнікова, Буняк (Григорович 88)
Тренери: Надія Чайка, Надія Стеца

«ВО ДЮСШ»: Дуднік - Слободянюк, Чурікова, Бордюг, Левчук (Кожокар 43), ФІлатова (Яськова 78), Руденко (Шабльовська 90+2), Мельник, Смеречинська, Олійник (Лемещак 86), Ціхач

Попередження: Вишневська 45+1 - Дуднік 23, Слободянюк 90+3


Стаття:

10-й тур Перша ліга 18/19: «Карпати» Львів - «ВО ДЮСШ» Вінниця - 2:3



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz