5-й тур Вища ліга 17/18: «Ятрань-Берестівець» - «Пантери» - 3:1


21.09.17  934
чемпіонат України жінки, сезон 2017-2018, жіночий чемпіонат, Ятрань-Берестівець, Пантери
фото Ігоря Соболенко
В матчі чергового туру Чемпіонату України серед жіночих команд відбулося чергове дербі Уманщини – сьогодні у Паланці «Ятрань-Берестівець» приймала «Пантери». Попри кардинально відмінні результати на старті («Ятрань-Берестівець» лише мінімально програла чемпіону України «Житлобуд-2» і у всіх трьох інших матчах впевнено перемагала а «Пантери» зазнали поразок у всіх чотирьох зустрічах) легкої прогулянки для будь-кого не передбачалося. «Пантерам» потрібно десь таки здобувати бодай перші очки а «Ятрань-Берестівець» прагне закріпити успіхи.

Вже на перших секундах поєдинку здалося, що багаття спалахне відразу – одну з футболісток «Пантер» партнерки по команді буквально відтягли від суперниці від гріха подалі після звичайного ігрового моменту аж на кутовому прапорці. Але то стало виключенням. І дебют матчу видався пріснуватим. Боротьби вистачало, а реальних гольових нагод не було. І при такій грі ціна однієї помилки могла зрости в рази. І на 12-й хвилині помилки припустилася пані арбітр, яка не призначила більш ніж очевидний пенальті у ворота номінальних гостей. Марія Тихонова сміливо пішла відразу на двох суперниць зліва у штрафній і, коли вже залишила їх позаду, її збили. Арбітр знаходився на не такій вже незначній відстані, але порушення правил не зафіксував чомусь.

З часом ініціативу стали таки прибирати до своїх рук господарі. І на 32-й хвилині та ж таки Марія Тихонова пробивала буквально з пари метрів, але поцілила у поперечину. Ще за дві хвилини метрів вже з 20-ти пробила у дальній кут Тетяна Левицька, але голкіпер здійснив сейв. Ну а ближче до перерви Левицька зі штрафного спробувала навісним ударом спрямувати м’яча «за комір» воротареві, але та була уважна і перевела круглого на кутовий. В першому таймі присутні на стадіоні голів так і не побачили.

чемпіонат України жінки, сезон 2017-2018, жіночий чемпіонат, Ятрань-Берестівець, ПантериА ось друга 45-хвилинка стала багатою на події. Господарі продовжили володіти ініціативою. На 50 хвилині чудовий шанс відкрити рахунок мала Левицька. Вона добивала з центра штрафної після подачі кутового, але запустила м’яча вища. Хоча цілком можна було навіть приймати м’яча і другим дотиком влучно спрямувати м’яча куди треба. На 56 хвилині Загуменна чудовою діагоналлю кинула в атаку активну Гнидюк. Та обіграла двох суперниць по центру, але просто забракло сил на потужний удар з лінії штрафної. А за хвилину м’яч таки опинився в сітці воріт. В сітці воріт … Цикаленко! Мелконянц виконувала штрафний ледь не від лави запасних. Спрямувала м’яча по високій дузі. Тут помилки на виході припустилася Олена Цикаленко, яка загалом дуже впевнено проводить цей сезон. В боротьбі вона не дісталася на виході до м’яча в своєму воротарському майданчику і , здається, Романова спиною (!) заштовхнула м’яча за лінію ворті! Оце так поворот долі!

За такою не надто відкритої гри це дуже ускладнювало життя господарям. Але відрадно, що це не зламало підопічних Володимира Пею. Ще в попередньому домашньому матчі проти маститого харківського «Житлобуда-2» вони старалися до останнього відігратися після прикрого пропущеного м’яча з пенальті. Тоді чемпіон України перемогу уберіг. А ось «Пантери» цього не змогли зробити. Вже на 68 хвилині Назаренко чудовою передачею зліва знайшла за спинами захисників Авдєєву. Ольга зробила все як слід. Вона не стала приймати (її б тут же «з’їли» оборонці), але і не била необачно – вона поклала м’яча сходу точно повз воротаря! 1:1! Через 4 хвилини «Ятрань-Берестівець» не стал подавати кутовий а розіграла стандарт. Це стало несподіванкою для оброни суперника. І Тихонова отримала шанс пробити по воротах метрів з 4-5! Та зробила це слабко… Але на 77 хвилині Марія Тихонова зіграла просто блискуче і самовіддано! Господарі вкотре вступили в боротьбу за м’яч в центрі поля, вибороли його. І Ольга Авдєєва тут же зробила навіс з правого флангу в район 11-метрової позначки. На м’яч пішли і оборонець, і воротар, і Марія Тихонова. Марія з ризиком отримати травму випередила суперниць і спрямувала м’яча у ворота! Вітання від партнерів Марії довелося отримувати разом з консультаціями лікаря. Марія таки повернулася до гри. В кінцівці матчу «Ятрань-Берестівець» грала вже на куражі. І збільшила рахунок. Правда, трапилося це і з долею везіння – після кутового зліва від Сівець м’яча у власні ворота зрізав з ближньої штанги захисник. Це було на 90-й хвилині. Тут же Гнидюк протащила м’яча справа і виклала, мов на блюдечку, під удар Назаренко. Але та запустила м’яча вище. Ще за хвилину Левицька завдала чудового удару здалеку. Але голкіпер врятував свою команду від розгромного рахунку. Але і цього було достатньо для яскравої і заслуженої перемоги «Ятрані-Берестівець».
Ігор Соболенко, Футбол Уманщини

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ. ВИЩА ЛІГА 2017-2018 - 5 тур
15.09.2017 - с.Паланка (Уманський р-н) - стадіон УТК

ЯТРАНЬ-БЕРЕСТІВЕЦЬ (Уманський р-н) - ПАНТЕРИ (Умань) - 3:1 (0:0)

ГОЛИ: Авдєєва 68, Тихонова 79 -
Романова 59, Гриценок 90 автогол

ЯТРАНЬ-БЕРЕСТІВЕЦЬ: Цикаленко - Аілінкій, Левицька, Авдєєва  (Боярова 89), Вороніна, Загуменна, Земляна, Тихонова, Гнидюк, Сівець, Корнійчук (Назаренко 46).
Запасні: Коріненко, Комар, Гурська, Чорновіл
Тренер: Володимир ПЕЮ

ПАНТЕРИ: Рябовіл - Татарин, Познохірева, Мелконянц (Моспан 65), Мажара (Гриценок 86), Рибалкіна, Романова, Козиренко, Крючкова, Білокур (Янчук 76), Серемчук
Запасні: Комарова, Ткачук, Крупницька
Тренер: Юрій ДЕРЕНЮК

Арбітри: Усова К. (Київ) - Матковська М. (Хмельницький), Даниленко О. (Одеса) - Ястремський Р. (Дельфінове).
Спостерігач арбітражу: Мазуренко Н. (Київська обл.)


ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Тихонова 22 - Татарин 54

Copyright © 2017 womensfootball.com.ua



Стаття:

5-й тур Вища ліга 17/18: «Ятрань-Берестівець» - «Пантери» - 3:1



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz