Александер Чеферін: «Безмежний потенціал жіночого футболу»


27.05.18  821
УЄФА, UEFA, Александер Чеферин, президент, UEFA President, Aleksander Čeferin, #Equalgame, женский футбол, Фінал Київ 2018
Александр Чеферін та Надін Кесслер - про підсумки сезону 2017/2018 у європейському жіночому футболі.

За словами президента УЄФА Александера Чеферін, фінал Ліги чемпіонів серед жінок незабаром стане центральною датою європейського футбольного календаря.

Цього року у фінал вийшли "Вольфсбург" і "Ліон" . У четвер вони зіграли на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського в Києві.

Це останній рік, коли фінали Ліги чемпіонів серед жінок і чоловіків проводяться в одному місті. Президент УЄФА пояснив, що сплеск популярності жіночого футболу - і прагнення УЄФА стимулювати участь, доступність і залученість в гру - спричинили зміни. У наступному році жіночий фінал Ліги чемпіонів відбудеться в Будапешті, а чоловічий пройде в Мадриді.
Фінал Київ 2018, ліга чемпіонів, Андрущак, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Ліон, Olympique Lyonnais, VfL Wolfsburg‏ Це був у всіх відносинах успішний рік для жіночого футболу. Так, на ЄВРО-2017 в Нідерландах було зафіксовано 50-процентне збільшення кумулятивної аудиторії, а УЄФА запустив свою кампанію Together #WePlayStrong.


"Я говорив на Конгресі УЄФА в Братиславі, що ми повинні сміливо прямувати тільки вперед, запускати проекти, які продовжують вселяти надію, і робити європейський футбол максимально масштабним, - сказав Черефін в інтерв'ю UEFA.com. - Потенціал жіночого футболу безмежний. Саме тому ми вирішили розвести фінали Ліги чемпіонів УЄФА по різних містах. Це дасть жіночого футболу власну платформу для подальшого зростання і допоможе стати незамінним спортивною подією і телевізійним видовищем в своєму сегменті ".

"На жіночому ЄВРО ми побачили, наскільки популярною стала гра як з точки зору вболівальників, так і з точки зору постійно зростаючої телевізійної аудиторії. В цьому році ми в УЄФА працювали старанніше, ніж будь-коли, щоб збільшити потенціал жіночого футболу для виходу на цей зростаючий ринок ", - додав Чеферін.

Щоб ще більше зміцнити самобутність і індивідуальний характер жіночого футболу, УЄФА виділив свої спонсорські права з чоловічого сектора з метою звернутися до більш широкої аудиторії і змінити сприйняття. У 2017 році УЄФА повідомив про збільшення зареєстрованих дівчаток і жінок, що займаються футболом в 55 національних асоціаціях, на 7,5%. У 2018 році очікується подальше зростання.

Крім того, УЄФА запустив надзвичайно успішний влоги Press Play на своїх каналах #WePlayStrong. Щотижня вболівальники мають унікальну можливість стежити за життям чотирьох професійних футболісток з різних країн Європи. На сьогодні щотижневий влоги набрав майже п'ять мільйонів переглядів на YouTube.

WePlayStrong, УЄФА, Laura Feiersinger, влог женский футбол, відеоблог про жіночий футбол, UEFA vlog
Нещодавно до кампанії #WePlayStrong приєдналася світова поп-зірка Рита Ора, а УЄФА спонсорував європейський етап її туру під назвою The Girls.

Все це є частиною узгодженої роботи з підвищення обізнаності про жіночий футбол. Ще одним важливим кроком стало запрошення колишнього гравця збірної Німеччини і Кращої футболістки ФІФА Надін Кесслер на роботу в УЄФА в якості начальника підрозділу з жіночого футболу.

"Це дуже цікаво. Подальше зростання жіночого футболу є стратегічним пріоритетом УЄФА, - сказала Кесслер. - Це довгостроковий проект, але дуже приємно бачити, що вже зараз гра стає все більш професійною у всій Європі. Завдяки цьому з'являються додаткові можливості, збільшується охоплення аудиторії, і ми всі стаємо ближче ".

"Вольфсбург" і "Ліон" заслужено потрапили до фіналу цього року і подарували уболівальникам відмінне видовище. З наступного сезону ми дамо фіналу жіночої Ліги чемпіонів власний простір для зростання і процвітання і власну ідентичність. З огляду на нинішні темпи прогресу, фінал стане подією, яка буде надихати таку кількість людей, як ніколи раніше ", - резюмувала Кесслер.
© 1998-2018 UEFA

Стаття:

Александер Чеферін: «Безмежний потенціал жіночого футболу»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz