Церемонія підписання меморандуму між УЄФА та КОНМЕБОЛ


13.02.20  487
Андрій Павелко взяв участь в обговоренні й церемонії підписання меморандуму між УЄФА та КОНМЕБОЛ, жіночий футбол, женский футбол
Фото uefa.com
Виконавчий комітет УЄФА й Рада КОНМЕБОЛ (орган управління футболом у Південній Америці, який об'єднує футбольні федерації більшості країн континенту та є однією з шістьох континентальних конфедерацій, що входять до ФІФА) провели зустріч у Будинку європейського футболу в Ньйоні й підписали оновлений меморандум про взаєморозуміння, що продовжує угоду, підписану у 2012 році.

У заході взяв участь президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. Новий меморандум стане основою для посилення співпраці між двома асоціаціями за низкою напрямків задля сприяння розвитку футболу на обох континентах.

Меморандум має на меті надати допомогу та підтримку у відносинах між УЄФА та КОНМЕБОЛ, а також відповідними асоціаціями-членами організацій у створенні та реалізації проектів та заходів, що стосуються:
— освіти, навчання, технічного розвитку та арбітражу;
— сприяння розвитку масового, дитячо-юнацького та жіночого футболу;
— організації чоловічих, жіночих та юнацьких змагань із футболу, а також футзалу;
— питань маркетингу, юридичної та соціальної відповідальності;
— безпеки і правопорядку;
— пропаганди принципів етичного та сумлінного управління у футболі.

Для розширення співпраці у цих проектах обидва керівні органи вирішили створити чотири спільні комітети, щоб зосередитися на питаннях змагань, розвитку футболу, жіночого футболу та арбітражу.

За словами Андрія Павелка, об’єднання людей і цілих континентів за допомогою футболу — це завжди ефективна формула, яка була підсилена новим меморандумом про співпрацю та взаєморозуміння між УЄФА та КОНМЕБОЛ. «Надзвичайно тепла і дружня зустріч у Ньйоні, обмін ідеями та планами щодо спільного розвитку футболу в Європі та Південній Америці... Розвиток футболу, популяризація жіночого футболу, проведення турнірів та суддівство — однаково важливі для двох континентів напрямки, над якими працюватимуть спільні комітети УЄФА та КОНМЕБОЛ. Це чудовий майданчик для створення та поширення інноваційних футбольних рішень, й Україна буде одним із найактивніших учасників цього процесу», — відзначив президент УАФ.

Андрій Павелко взяв участь в обговоренні й церемонії підписання меморандуму між УЄФА та КОНМЕБОЛ, жіночий футбол, женский футболПрезидент УЄФА Александер Чеферін, виступаючи після зустрічі, сказав: «УЄФА та КОНМЕБОЛ пов’язують давня історія та традиції, зокрема — епічні та захоплюючі змагання, такі, як Трофей Артеміо Франкі та Кубок Європи/Південної Америки.

Сьогоднішня угода є кроком для більш тісної співпраці УЄФА та КОНМЕБОЛ, аби ми могли обмінюватися досвідом і знаннями для подальшого розвитку гри на обох континентах. Я хотів би подякувати Раді КОНМЕБОЛ за візит і безліч хороших ідей, з якими вони приїхали!»

Президент КОНМЕБОЛ Алехандро Домінгес додав: «Ми працювали місяцями, щоб сьогодні провести дуже конструктивну та плідну зустріч. І я радий, що КОНМЕБОЛ та УЄФА домовилися співпрацювати в різних напрямках. Разом ми можемо зробити багато для розвитку футболу, і я дуже сподіваюся на це підсилене співробітництво. Це лише початок».

Інші угоди, досягнуті УЄФА та КОНМЕБОЛ, стосуються наступних напрямків.

Арбітраж
УЄФА та КОНМЕБОЛ домовилися реалізувати програму обміну арбітрів, за якою офіційні особи обох організацій отримуватимуть призначення на іншому континенті та ділитимуться досвідом одна з одною. Можливе призначення європейських рефері на матчі групового етапу Кубку Америки, а арбітрів із Південної Америки — на поєдинки групового етапу Євро-2020. Також можливий подібний обмін у Лізі чемпіонів/Кубку Лібертадорес і Лізі Європи/Кубку Судамерикана.

Міжконтинентальні матчі
Найближчими місяцями спільний комітет УЄФА/КОНМЕБОЛ вивчить можливість створення міжконтинентальних чоловічих і жіночих турнірів для різних вікових груп.

Жіночий футбол
Представники УЄФА і КОНМЕБОЛ домовилися разом розробляти стратегію розвитку жіночого футболу в окремих асоціаціях, а також співпрацювати в реалізації комерційних концепцій і програм.

Тренерська діяльність
Робоча група порівняє мінімальні вимоги тренерських конвенцій обох організацій та проаналізує можливість обопільного визнання ліцензій в майбутньому. Технічні експерти оцінять можливість проведення тренерських курсів і програм з обміну студентами, які навчаються на ліцензію Pro. Передбачається, що вони зможуть відвідувати конференції та семінари, а також працювати технічними спостерігачами на турнірах.

Розвиток
Сторони домовилися тісно співпрацювати за програмами розвитку юних талантів, націленими на навчання й підготовку футболістів до професійної кар'єри у власних чемпіонатах і за кордоном; виховання гравців високого рівня для місцевих клубів; розвиток особистісних якостей гравців; підвищення кваліфікації тренерів та поліпшення національних скаутських мереж.


Стаття:

Церемонія підписання меморандуму між УЄФА та КОНМЕБОЛ



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz