FIFA та FIFPro уклали важливу угоду про співпрацю


09.11.17  956
FIFPro, футболісти-професіонали, ФІФПро, Всеукраїнська асоціація, Копилов, АФП, ФІФА, Міжнародна федерація футболу
Міжнародна федерація футболу (FIFA) та Міжнародна профспілка футболістів (FIFPro) уклали угоду про співпрацю терміном на шість років, метою якої є укріплення взаємовідносин між двома організаціями, удосконалення системи керівництва професіонального футболу.

Укладання нової угоди стало результатом 18 місячної роботи та переговорного процесу між FIFA і всіма ключовими зацікавленими сторонами у футболі.

В результаті переговорів, було досягнуто домовленості по ряду питань між FIFA, FIFPro, ECA (Асоціацією європейською  клубів) та WLF (Всесвітнім форумом ліг) під егідою новоствореного Комітету зацікавлених сторін футболу, до складу якого входять конфедерації, членські асоціації, інші зацікавлені сторони професіонального футболу.

Нові правила оптимізують процес вирішення спорів між футболістами та клубами, особливо в контексті рішень у справах, пов’язаних з невиплатою заробітної плати. Змінами передбачено введення положення для запобігання зловживань сторін, таких як примушення футболістів тренуватися самостійно. Окрім того, будуть розглянуті питання стосовно безпеки гравців, зокрема, щодо складання календаря матчів збірних, який буде обговорюватися з усіма зацікавленими сторонами.

Трансферна система буде й надалі вдосконалюватися. З цією метою досягнуто домовленості щодо утворення робочої групи спеціалістів для вивчення та проведення більш широкого аналізу діючої трансферної системи.

Для реалізації угоди, FIFPro буде відізвана скарга проти FIFA, яка була в Європейську комісію у вересні 2015 року.

«Сьогоднішній день знаменує собою важливу віху в поліпшенні глобального управління професіональним футболом, – сказав президент FIFA Джанні Інфантіно. – Це були складні переговори, кожна із зацікавлених сторін пішла на компроміси, але в кінці кінців ми прийшли до вигідної для всіх угоди, в першу чергу, для футболу».

«FIFPro задоволена новим духом співробітництва, продемонстрованим FIFA, і готовністю FIFA прислухатися до інтересів гравців, – додав глава FIFPro Філіп Піат. – Це взаєморозуміння допомогло привести у виконання самі великі зміни в трансферні правила з 2001 року. Хоча клуби в найбагатших лігах традиційно добре відносяться до своїх гравців, існують і інші ліги, в яких права футболістів часто ігноруються. Зміни допоможуть захистити 60 тисяч гравців, які заявляли про несправедливе ставлення».

FIFPro, футболісти-професіонали, ФІФПро, Всеукраїнська асоціація, Копилов, АФП, ФІФА, Міжнародна федерація футболуДовідка
ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ФУТБОЛІСТІВ-ПРОФЕСІОНАЛІВ (АФП) є єдиною на території України організацією у сфері спорту, створеною з метою задоволення та захисту законних соціально-економічних, спортивних, творчих, національно-культурних, інших спільних прав і інтересів своїх членів – професіональних футболістів та футболісток.
Станом на 31 грудня 2016 року членами АФП є 911 професіональних футболістів та футболісток.

За матеріалами
Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів



Стаття:

FIFA та FIFPro уклали важливу угоду про співпрацю



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz