FIFA: жіночий футбол в очікуванні революційних змін!


06.07.19  752
жіночий футбол, женский футбол, ФІФА, FIFA, Інфантіно, Инфантино, ФИФА, жіночі змагання з футболу, УЄФА, клубні турніри, FIFA Women's World Cup
Міжнародна федерація футболу ФІФА планує збільшити кількість команд Жіночого чемпіонату світу з футболу з 24 до 32-х повідомляє інформаційне агентство Тheguardian з посиланням на голову федерації Джанні Інфантіно, передає УНН.

Зокрема, ФІФА заявляє про намір подвоїти розмір призової винагороди за перемогу в чемпіонаті, хоча навіть у такому разі зберігається значна різниця з фінансування чоловічого турніру.

Інфантіно повинен отримати схвалення від органів управління федерацією, щоб розширити жіночі змагання. За його словами, він хоче внести зміни вже до наступного чемпіонату в 2023 році.

"Нам треба діяти швидко, якщо ми хочемо бачити 32 команди (учасниці чемпіонату — ред.) вже у 2023 році. Ми обговоримо це як термінове питання і подивимося, чи вже можна ухвалювати розширення до 2023 року. У такому випадку нам доведеться наново оголосити конкурс, щоб дати всім можливість взяти участь в організації або, можливо, долучитися до когось, хто вже брав участь в конкурсі для організації Світового чемпіонату на 24 команди”, — сказав Інфантіно 5 липня.

жіночий футбол, женский футбол, ФІФА, FIFA, Інфантіно, Инфантино, ФИФА, жіночі змагання з футболу, УЄФА, клубні турніри, FIFA Women's World CupЄ ймовірність, що 37 членів Ради ФІФА ухвалюватимуть рішення щодо того, де пройде Світовий чемпіонат з футболу серед жінок, у березні 2020 року. Дев’ять країн висловили цікавість до участі в конкурсі. Це Бразилія, Південна Африка, Аргентина, Австралія, Болівія, Колумбія, Японія, Нова Зеландія та Південна Корея.

Також очільник ФІФА заявив про намір запустити два суто жіночих змагання: Кубок клубів світу та Лігу націй між Світовими чемпіонатами. Як пояснює Інфантіно, розвиток національного жіночого футболу можливий тільки в разі розвитку клубних змагань на рівні всього світу.

"Нам потрібне світове змагання, яке відбуватиметься щороку. Це дозволить клубам показати себе і змусить і чоловічі, і жіночі клуби більше інвестувати в жіночий футбол”, — каже він.


Стаття:

FIFA: жіночий футбол в очікуванні революційних змін!



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz