Фінал Будапешт 2019: «Ліон» вшосте виграв жіночу Лігу чемпіонів


18.05.19  856
Фінал Будапешт 2019, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Groupama Aréna, Lyon, Barcelona(FootballHub): Фінал чоловічої Ліги Чемпіонів відбудеться лише за два тижні, а ось жінки вже визначили нового короля у європейському футболі. Ліон та Барселона зійшлись у вирішальному матчі. І на відміну від чоловічого футболу фаворитом у цій парі була зовсім не Барселона. Французький клуб впродовж трьох останніх сезонів вигравав Лігу Чемпіонів, зокрема і у минулорічному київському фіналі.

Свій статус фавориток матчу футболістки Ліона довели дуже швидко. На 5-й хвилині француженки вийшли вперед завдяки голу Дженіфер Марожан, а на 14-й за справу взялась володар Золотого М’яча Ада Хегенберг. Вона спочатку подвоїла перевагу Ліона, а далі впродовж наступних 16 хвилин норвежка забила ще двічі і практично одноосібно вирішила долю фіналу.

Другий тайм був абсолютною формальністю. Барселона практично не мала шансів на порятунок. Лише за декілька хвилин до кінця матчу іспанкам вдалось забити гол престижу. 4:1 – розгром Барселони і впевнена перемога Ліона.

Французький клуб вчетверте поспіль виграє жіночу Лігу Чемпіонів та оновлює власний рекорд за кількістю почергових перемог, ну а жіноча Барселона, вслід за чоловічою, теж залишається цього сезону без перемоги у ЛЧ.
Фінал Будапешт 2019, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Groupama Aréna, Lyon, Barcelona
(UEFA.com): "Ліон" обіграв "Барселону" у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок і зміцнив свій статус найуспішнішого клубу в історії турніру.

До реформи Кубка УЄФА серед жінок у 2009 році жоден французький клуб не міг навіть пробитися у фінал, а потім настав зоряний час "Ліона". У сезоні 2009/10 він програв у вирішальному матчі по пенальті німецькій "Турбіні", але в двох наступних розіграшах взяв трофей.

У підсумку на сьогодні "Ліон" є єдиним шестиразовим переможцем турніру. Він також першим виграв жіночу Лігу чемпіонів чотири рази поспіль.

У жіночій Лізі чемпіонів, яка проводиться з сезону 2009/10, шість разів перемагали французькі клуби, чотири - німецькі. У фіналах представники Франції грали десять разів, а клуби з Німеччини - вісім. Якщо говорити про турнір в цілому, то на рахунку Німеччини дев'ять тріумфів, у Франції - все ті ж шість.

Ліга чемпіонів УЄФА серед жіночих команд - Фінал 2019
18 травня. Бадапешт. Стадіон «Гроупама Арена». 19 487 глядачів.

«Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія) — 4:1 (4:0)
Голи: Марожан 5, Ада Хегерберг 14,19,30 - Ошоала 89

«Ліон»: Буадді - Бронз, Ренар (к), Анрі, Мажрі, Ле Сомме (Баша 82), Марожан, Ван де Санден (Каскаріно 63), Хегерберг, Фішлок (Кумагаі 72), Баті
Тренер: Рейнальд Педрос.

«Барселона»: Паньос - Леон, Лосада (к), Торрехон, Маріона, Алексія, Бонматі (Алвес 69), Уахабі, Дагган (Ошоала 69), Перейра (Графт 81), Мартенс
Тренер: Льюіс Кортес.

Попередження: Хегерберг 16, Ренар 25 - немає
Фінал Будапешт 2019, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Groupama Aréna, Lyon, Barcelona

Стаття:

Фінал Будапешт 2019: «Ліон» вшосте виграв жіночу Лігу чемпіонів



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz