Харківський «Житлобуд-1» створив дівочу команду до 15 років


15.02.20  864
(Прес-служба ЖФК Житлобуд-1, fczh1.com): "Житлобуд-1" створив дівочу команду до 15 років, яку очолила головний тренер Анна Покус. Прийом заявок триває в УАФ до 15 лютого 2020 року та вже після цього буде сформовано календар чемпіонату. Прес-служба клубу провела бесіду з тренером з цього приводу.

- Анна Євгенівна, розкажіть про формат нового чемпіонату

- В минулому році ми грали в чемпіонаті України до 17 років, пройшли шлях з Першої ліги до Вищої. Але цей Чемпіонат, в порівнянні з минулими роками, пройде зовсім у новому форматі. Згідно календарного плану Української асоціації футболу Чемпіонат «WU-15» пройде у форматі 11х11 за роз’їздною системою у два кола та фінальною частиною, до якої потраплять кращі команди з попереднього етапу. Старт заплановано у квітні, друге коло розпочнеться у серпні, фінальна частина – у жовтні.

- Що дає створення такого чемпіонату?

- Це великий плюс, що зробили такий формат Чемпіонату, адже дівчата зможуть мати постійну ігрову практику на протязі півріччя, раніше такий чемпіонат проходив раз на рік – де збиралися всі команди з усієї країни та грали 4-5 днів поспіль – і це було важко фізично.

Але є така проблема для дівочого футболу – як «зимовий період» - це велика перерва з жовтня по березень-квітень, і немає жодних змагань окрім футзалу, якщо б була така можливість грати у критих залах якісь турніри хоча б раз на місяць взимку – щоб не було такої паузи – це було б добре, але це питання до УАФ.

- Хто потрапив до команди?

- З минулого року, як раз таки дівчата віком 14-15 років, за ініціативи керівництва «Житлобуду-1» мають змогу навчатися у Харківському республіканському ліцеї-інтернаті спортивного профілю, де тренуються 2 рази на день. Зокрема це дівчата з Харківської області, які проявляють себе у регулярних Чемпіонатах та турнірах Харківської області, які проводяться під егідою Харківської обласної асоціації футболу та при підтримці клубу «Житлобуд-1», потім вступають до 8-го класу ліцею та навчаються до 11 класу. Це якраз є базова команда до Чемпіонату «WU-15».

Ми будемо змагатися наступним складом: Ліпатова Софія 2005 р.н. (воротар), Комишан Анастасія 2006 (воротар), Греса Валерія 2005, Линьова Альона 2005, Плечищева Вікторія 2005, Барінова Поліна 2005, Скильська Вікторія 2005, Чаркіна Крістіна 2005, Закопайло Єлизавета 2005, Дворнік Кристина 2005, Птицина Марина 2006, Єсаян Томара 2006, Гойденко Світлана 2006, Бондарєва Анастасія 2006, Попова Аліна 2006, Бірюкова Вікторія 2006, Алієва Руслана 2006.

- Які плани на цей рік?

- У цьому році також плануємо зіграти збірною командою Харківської області у Чемпіонатах:«WU-17», «WU-13» та «WU-11», до складу збірних входять дівчата з нашого клубу «Житлобуду-1».

Дуже добре, що Українська асоціація футболу зробила Всеукраїнські фестивалі для дівчат молодшого віку «WU-10» та «WU-11» – це дуже залучає дівчаток до занять футболом.

Ми дуже вдячні керівництву нашого клубу «Житлобуду-1» - Харченко Олександру Михайловичу та Усову Володимиру Івановичу, що дають змогу дівчатам розвиватись у улюбленій справі.

Дівчата з великим бажанням та гарним настроєм чекають початку нового ігрового сезону.



Стаття:

Харківський «Житлобуд-1» створив дівочу команду до 15 років



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz