Китай: чоловічі клуби вводять в структуру жіночі команди


09.02.19  860
China Women's Football Team, Du Zhaocai, женский футбол, жіночий футбол, збірна Китаю, чоловічі клуби з жіночими, ЖФК, футбол жінки, SteelRoses, FIFAWWC
(FIFA): Нещодавно була презентована нова програма Китайської футбольної асоціації (CFA), яка спрямована на подальший розвиток жіночого футболу.

У новій редакції "Положення про вступ до професійної ліги Китаю", всі клуби з вищого дивізіону - китайська Суперліга - повинні мати свої жіночі команди до 2020 року. Ці новостворені команди будуть змагатися в жіночій Суперлізі та інших змаганнях. Беручи до уваги підвищену зацікавленість до чоловічої Суперліги (ЧСЛ) протягом останніх років, нова політика, як очікується, забезпечить величезний імпульс для жіночої гри в найбільш густонаселеній країні світу.

"Китай має славне минуле, а також сильну традицію в жіночому футболі", - розповів сайту FIFA.com діючий президент CFA Du Zhaocai. "Дух Steel Roses вже давно є натхненням для нашого розвитку. Для того, щоб поновити минулу славу, ми нещодавно оголосили про нові плани, спрямовані на просування жіночого футболу шляхом вдосконалення організації та управління, розвитку молоді, конкурсів, тренерських курсів тощо.
Легенда жіночої збірної Китаю - Сун Вен

«Звичайно, одним з ключових компонентів є пропаганда професіоналізму жіночої гри», - продовжив він, - «ми помітили, що в багатьох найуспішніших клубах світу існують жіночі команди, які посилюються успіхами чоловічих команд». Їх жіночі команди швидко розвивалися і досягли величезних успіхів.

Для довідки: на данний момент проект "жіночі команди в чоловічих клубах" активно реалізується в таких країнах, як: Іспанія, Німеччина, Італія, Англія, Мексика, Франція, Бельгія, Нідерланди та Чехія. Менш активно це відбувається у Бразилії, Аргентині, Уєльсі, Португалії, Росії, Шотландії. В Україні ж пальму першості утримують два львівські клуби - ФК "Львів" та ФК "Карпати".
"Це модель, на якій ми можемо моделювати нашу жіночу гру. Таким чином, ми вирішили, що кожен представник чоловічої Суперліги повинен мати жіночу команду до 2020 року".

Ця клубна політика пов'язана з низкою інших планів, кожна з яких спрямована на зняття жіночої гри. Ду пояснив: «На рівні дівочого футболу ми втілили досвід США, який полягає у розвитку гри на рівні шкіл, зокрема, у будівництві університетів та ліг коледжів. .

"На рівні збірної ми створили конкурентну систему, запустивши як головну національну команду China W-A, так і резервний склад команди China W-B. Таким чином, гравці змагатимуться за право грати. Також, для поповнення головної комани, активно функціонують молодіжні команди WU-20, WU-18, WU-17, які працюють за ідентичною технічною і тактичною схемою головної команди".

Нагадаємо, що вже влітку 2019 року жіноча національна збірна Китаю зіграє у фінальній частині Кубку Світу у Франції. На стадії групового етапу футболістки зустрінуться зі збірними Німечинни, Іспанії та ЮАР.
China Women's Football Team, Du Zhaocai, женский футбол, жіночий футбол, збірна Китаю, чоловічі клуби з жіночими, ЖФК, футбол жінки, SteelRoses, FIFAWWC

Стаття:

Китай: чоловічі клуби вводять в структуру жіночі команди


Теги:ФІФА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz