Ліга Чемпіонів УЄФА 19-20: Житлобуд-1 Харків - Спліт - 3:2


08.08.19  876
Сезон 2019/2020, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Харків, Житлобуд-1, Жилстрой-1
(Ігор Заржицький, Sport.ua): У другій грі відбірного турніру жіночої Ліги чемпіонів в Харкові на поле навчально-тренувальної бази «Металіст» (в першому матчі, нагадаємо, «Мінськ» переміг люксембурзький «Беттенбург» 12:0), зустрічалися господарі турніру футболістки харківського клубу «Житлобуд-1» і хорватська команда «Спліт».

Початок гри вийшла просто приголомшлива для підопічних Максима Рахаєва. Розвівши з центру поля, гості просунулися вперед і вже на першій хвилині забили гол. Просто чудовий дальній удар вийшов у Анелі Лубині - м'яч влетів у ліву верхню «дев'ятку». Відчайдушний стрибок воротаря харків'янок Ірини Саніної не врятував ситуацію - 0:1 повів «Спліт».

До честі чемпіонок України, вони стійко перенесли таке невдалий початок і стали діяти в своєму звичному стилі, приділяючи більше часу атаці. Незабаром на 12-й хвилині Ганна Вороніна заробила штрафний поблизу воріт суперниць і Дар'я Апанащенко таким же гарним ударом під поперечину відновила рівновагу 1:1.

На 22-й хвилині знову Вороніна заробила штрафний, після якого Алевтина Утицьких пробила вище воріт. А ще через хвилину Ганна могла вже забивати сама, але голкіпер хорватської команди зіграла надійно.

Українки продовжували атакувати великими силами. Моменти біля воріт гостей стали виникати все частіше, але гола не було. Зате м'яч знову опинився ... у воротах «Житлобуду-1». Після рідкісної контратаки хорваток, м'яч був адресований на Тею Падіч і та холоднокровно пробила повз Ірину Саніну у кут воріт.

Ще до перерви господарі поля могли зрівняти рахунок після сильного удару з дальньої дистанції Ірини Кочнєва, але тут відмінно зіграла воротар «Спліта» Кароліна Алвес. Вона ж врятувала гостей, коли небезпечно пробивала штрафний Апанащенко.

Здавалося, що в другому таймі харків'янки підуть на штурм воріт суперниць, щоб змінити хід матчу, проте в перші п'ятнадцять хвилин вони не провели жодної гострої атаки. Більш того, у хорваток навіть було кілька небезпечних випадів, які могли завершитися третім голом. І тільки ближче до середини тайму гра перемістилася до воріт «Спліта». Так, на 63-й хвилині після подачі кутового Єлизавета Костюченко пробила поруч зі штангою.

На 78-й хвилині «Житлобуд-1» нарешті вдалася швидка контратака, коли після прострілу зліва від Юлії Шевчук зовсім трохи не вистачило Ганні Петрик, щоб замкнути дальню штангу. Ще через дві хвилини Кристіне Алексанян після подачі кутового головою пробила поруч зі стійкою.

І все-таки господарі поля врятувалися. На 89-й хвилині Ганна Вороніна увірвалася в штрафний майданчик «Спліта», де її збили. Арбітр матчу вказала на 11-метрову позначку і Дар'я Апанащенко з крапки не промахнулася. І вже в компенсований час Вороніна спершу упустила можливість принести харківському клубу, перемогу, вийшовши один на один з воротарем (вона пробила повз ворота). Але буквально в наступній атаці Ганна потрапила м'ячем у поперечину, але після відскоку першою встигла Апанащенко.

3:2 - вольова і важка перемога чемпіонок України і в наступному турі 10 серпня харків'янки зіграють з командою «Беттамбур» з Люксембура.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ УЄФА 2019-2020 - 1 тур
07.08.2019 - Україна, Харків (с.Високий) - стадіон бази Металіст

ЖИТЛОБУД-1 (Україна) - СПЛІТ (Ховартія) - 3:2 (1:2)
ГОЛИ:
Апанащенко 12, 90пен, 90+3 - Лубіна 1, Педіч 30

ЖИТЛОБУД-1: Саніна І. (к) - Алексанян, Хаванська (Петрик 64), Басанська (Соломаха 74), Апанащенко, Утицьких, Кочнєва Костюченко, Шевчук, Вороніна, Куніна Н. (Куніна Л. 90+5)
Тренер: Максим РАХАЄВ

СПЛІТ: Алвес - Смілкович, Хорват, Валушек (Пезель 90+2), Лубіна (к), Дуймович (О'Неілл 66), Цоняр (Спиранович 52), Педич, Букач, Преданич, Бошняк
Тренер: Божидар МІЛЕТИЧ

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: немає - Лубіна 85, Алвес 89

UEFA Women's Champions League. Qualifying. Group 4. Matchday 1



Стаття:

Ліга Чемпіонів УЄФА 19-20: Житлобуд-1 Харків - Спліт - 3:2



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz