#МиЗбірна. Рекордсмени збірної України: 100 матчів Дарії Апанащенко


14.06.19  824
Рекорди збірної, 100 матчів за збірну, Дар'я Апанащанко, женская сборная Украины, жіночий футбол, МиЗбірна, УАФ, ФФУ, женский футбол, ЖФК, Апанащенко
#МиЗбірна. Рекордсмени збірної України: Дар'я Апанащенко.

12 червня на столичній «Оболонь-Арені» національна жіноча збірна України в рамках підготовки до кваліфікації Євро-2021 провела товариський поєдинок проти команди Білорусі.

Перед самим матчем відбулася приємна та емоційна подія. Начальник відділу жіночого футболу Української асоціації футболу Іван Шепеленко та державний тренер Мiнiстерства молоді та спорту України Анатолій Савін під оплески вболівальників привітали капітана національної жіночої збірної України з футболу  Дар’ю Апанащенко за 100 зіграних матчів у футболці національної збірної та 50 забитих м'ячів за збірну.

Нагадаємо, що триває робота по відновленню історичних довідок (протокольних даних) щодо матчів жіночої національної збірної України, яка провела свій перший офіційний поєдинок ще у далекому 1992 році.

Згідно зі зведеними даними, враховуючи матч з білорусами, Дар'я Апанащенко відіграла за збірну України вже 109-й матч та 53 рази відзначалася у воротах суперниць.
А ось дебют капітана відбувся у віці 16 років в далекому 2002. У відбірковому матчі до Кубку Світу 2003 Апанащенко на 88 хвилині вийшла на заміну у грі з Норвегією, який завершився з рахунком 1-1.

Також відмітимо, що першою рекордсменкою, яка перетнула відмітку у 100 зіграних матчів стала півзахисник збірної України Людмила Пекур. Нагородження відбулося у 2015 році. 

Стаття:

#МиЗбірна. Рекордсмени збірної України: 100 матчів Дарії Апанащенко



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz