Неймовірна жіноча футбольна ліга створена у Гілгіт-Балтиста́ні


17.02.19  930
Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК, футбол дівчата, женский футбол Пакистана, Gilgit-Baltistan, GB-Girls Football League
У віддаленому районі Гойял Техсіл району Хунза на півночі Пакистану, 3800 метрів над рівнем моря, розташоване невелике селище під назвою Шимсал. Знаходиться це місце біля самого західного кордону Китаю. Шимсал має загальну чисельність населення близько 2000 чоловік, оточених вражаючими і мальовничими засніженими горами. Світ, віддалений від міського життя - майже 16 годин від Ісламабаду. Звичайно, це не те місце, де можна було б знайти пристрасну групу молодих дівчат з сильною жагою до футболу.

Футбольна дівоча ліга (Gilgit-Baltistan Girls Football League) була створена завдяки одній родині, зокрема дівчини - Karishma Inayat. У 2012 році батько Карішми познайомив її з футболом і вона одразу відчула свою пристрасть до гри. У 2016 року, Карішма разом з двома сестрами вже представляла Пакистан на ювілейних іграх, що відбулися в Дубаї. Саме тоді вона разом зі своїми родичами виступила з ідеєю залучити дівчаток Шімсалу до занять спортом і організувати футбольні змагання.


Її першочергова мотивація полягала в тому, щоб знизити соціальний тиск, з яким дівчата в регіоні стикалися щодня. Ідея Карішми полягала не лише у тому, щоб сприяти розвитку футболу в Шімсалі та його околицях, а й дати дітям щось для життя: надати їм платформу, щоб реалізувати свій справжній потенціал і свої приховані таланти.

Люди Шімсалу та його громад поступово охопили цю ідею і саме гловне, що почали підтримували її. Результат не забарився, і вже понад 100 дівчат прийшли на реєстрацію для участі у дебютному турнірі, який відбувся в 2017 році. Підтримка продовжувала надходити і далі, що призвело до залучення вже спонсорів на другий турнір у 2018 році.

Натхненна історія в найкоротші терміни досягла далеких куточків країни. Вони були вдячні Haleeb Foods Ltd, які забезпечили їм обладнання та дивовижні кольорові ігрові комплекти форм для кожної з 10 команд, що беруть участь у турнірі. Саме завдяки їх підтримці турнір у 2018 році був ще більшим і кращим.

Самі Кахар, керівник відділу маркетингу Haleeb Foods Ltd, під час розмови про це партнерство заявив: «Історія Карішми та її команди молодих сестер і родичів дійсно є яскравим маяком розширення можливостей для молодих дівчат і жінок через спорт. Ми в HFL надзвичайно пишаємося тим, що ми співпрацюємо з дівочою футбольною лігою GB. Ця домовленість не тільки позначиться на розвитку футболу в Гілгіт-Балтістані, але й гарантує, що цим дивовижним дівчаткам буде надана можливість поширювати свій талант і реалізовувати свій потенціал на повну».

Організатори GB-GFL пообіцяли продовжувати традицію і зберегти лігу в найближчі роки.

БІЛЬШЕ ФОТО:
Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,  Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,  Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,
Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,  Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,  Гілгіт-Балтистан, женский футбол, жіночий футбол, футбольна ліга, ЖФК,

Стаття:

Неймовірна жіноча футбольна ліга створена у Гілгіт-Балтиста́ні


Теги:ФІФА, відео

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz