ОФІЦІЙНО. Чемпіонат Європи з футболу серед жінок перенесено!


23.04.20  817
Чемпіонат Європи 2022, національна жіноча збірна, женский футбол, женская сборная, МиЗбірна, УАФ, ЄВРО-2021, збірна України, вірні збірній, Зінченко Наталія, EURO2022, WEURO2022
У четвер, 23 квітня 2020 року Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення про перенесення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу серед жіночих національних збірних.

Отже, ЄВРО-2021 перенесений на 2022 рік. Європейська першість пройде в період з 6 по 31 липня 2022 року в Англії.

Зміна дат проведення чемпіонату Європи пов'язано з перенесенням з 2020 на 2021 рік чемпіонату Європи з футболу серед чоловіків і Олімпіади через пандемію коронавірусу. Наразі ж дати турнірів не збігатимуться між собою.

Нагадаємо, що про намір провести турнір Англія офіційно заявила в серпні 2017 року, серед її конкурентів розглядалися Австрія і Угорщина, але в підсумку до встановленого терміну заявку на проведення чемпіонату подала тільки одна країна - Англія.
3 грудня 2018 року Виконавчий комітет УЄФА довірив організацію жіночого ЄВРО-2021 Футбольної асоціації Англії. У фінальній стадії наступного чемпіонату Європи зіграють 16 найсильніших жіночих збірних.

"Це рішення забезпечить чемпіонату увагу всієї планети, максимальне висвітлення ЗМІ і хорошу відвідуваність на стадіонах. Воно допоможе нам досягти головної мети - надихнути наступне покоління футболісток", - відмітила начальник відділу жіночого футболу УЄФА Надін Кесслер .

"Перенесення на 2022 рік також піде на користь просуванню турніру і кампаніям наших партнерів. В умовах насиченого календаря влітку 2021 року ця було б набагато складніше. Це ясний сигнал, що ми дбаємо про партнерах, які приєдналися до нас після того, як ми вирішили розділити спонсорські права на жіночі і чоловічі турніри ".

Директор ФАА з жіночого футболу Сью Кемпбелл сказала: "Ми як країна і як асоціація пишаємося тим, що приймемо жіночий ЄВРО. Ми твердо маємо намір забезпечити гравцям, тренерам і вболівальникам турнір світового класу, адже в Англію з'їдуться кращі представники жіночого футболу Європи".

Президент УЄФА Александер Чеферін додав: "Хотів би також подякувати Футбольну асоціацію Англії, місцевий організаційний комітет і національні асоціації, які переконані, що перенесення турніру на 2022 рік у цілому піде жіночого футболу на користь. Футбольна родина в черговий раз продемонструвала єдність, і ми можемо очікувати футбольне літо не тільки 2021, але і 2022 року. Ми вдячні ФІФА і Федерації Ігор Співдружності за співпрацю при затвердженні нових дат ".



Стаття:

ОФІЦІЙНО. Чемпіонат Європи з футболу серед жінок перенесено!



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz