ОФІЦІЙНО. FIFA збільшило кількість учасників жіночого Чемпіонату Світу 2023


09.09.19  659
жіночий футбол, женский футбол, ФІФА, FIFA, Інфантіно, Инфантино, ФИФА, жіночі змагання з футболу, УЄФА, клубні турніри, FIFA Women's World CupРада FIFA одноголосно погодила пропозицію розширити кількість команд, які беруть участь у Чемпіонаті світу з футболу FIFA™ серед жіночих національних збірних з 24 до 32. Це рішення вступає в дію вже з наступного розіграшу турніру, який відбудеться у 2023 році.

Деcять країн подали заявку на проведення найпрестижнішого світового футбольного турніру. Це Бельгія, Бразилія, Південна Африка, Аргентина, Австралія, Болівія, Колумбія, Японія, Нова Зеландія та Південна Корея. Місце проведення турніру визначиться в травні 2020 року.

- Приголомшливий успіх жіночого чемпіонату світу у Франції 2019 року чітко показав, що настав час зробити конкретні кроки, щоб сприяти розвитку жіночого футболу. Я радий, що ця пропозиція стає реальністю. Розширення турніру виходить далеко за межі восьми додаткових учасників, це означає, що відтепер ще десятки асоціацій зможуть створити жіночу збірну, знаючи, що у них є реальний шанс пройти кваліфікацію.
Жіночий чемпіонат світу є найпотужнішим стимулом для розвитку професійного жіночого футболу, але він проводиться раз на чотири роки і являє собою лише вершину піраміди, - заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Схема розіграшу FIFA Women’s World Cup 2023:
жіночий футбол, женский футбол, ФІФА, FIFA, Інфантіно, Инфантино, ФИФА, жіночі змагання з футболу, УЄФА, клубні турніри, FIFA Women's World Cup
Перший Чемпіонат Світу з футболу серед жіночих команд пройшов в 1991 році. На перших двох турнірах брали участь 12 команд, на наступних чотирьох - 16, а в 2015 і 2019 роках - 24. Переможцем Мундіалю, який відбувся цього літа у Франції, стала збірна США, яка є найбільш титулованою командою в історії змагань (чотири перемоги).
ФІФА, КС-2019, УЄФА, жіночий футбол, женский футбол, ЖФК, женские сборные, футбол, 2019 FIFA Women's World Cup, ВАР, VAR
© Getty Images


Стаття:

ОФІЦІЙНО. FIFA збільшило кількість учасників жіночого Чемпіонату Світу 2023



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz