Оксана ЗАГІРНА: «Мрію грати за збірну України»


14.02.19  978
Карпати Львів, левиці, жіночий клуб Карпати, футбол дівчата, жінки футбол, дівоча команда Карпат, львівяни, женский футбол ФК Карпаты, Чайка Надія, KSP «Kielce»
(Федерація футболу Львівської області ): Голкіпер «Карпат» Оксана Загірна представила львівську школу футболу на навчально-тренувальному зборі воротарів жіночих збірних команд України, що відбувся на початку лютого у Славутичі Київської області.
Про цю поїздку, любов до спорту мільйонів, свої мрії страж воріт «зелено-білих» розповіла інформаційному центру Федерації футболу Львівської області.

– Оксано, це вже була друга така Твоя поїздка. Наскільки важливий для Тебе такий досвід?
– Справді, я вдруге взяла участь у всеукраїнському навчально-тренувальному зборі для голкіперів. Перший раз їздила торік наприкінці літа зі своєю старшою колегою Анною-Марією Крищишин. Цей збір був для воротарів жіночих команд різних вікових категорій, тож там зміцнювали власну футбольну майстерність дівчата з команд різних куточків України.

Щиро вдячна своїм тренерам Надії Чайці та Надії Стеці, які підтвердили мою участь у зборі, аби я набралася досвіду під час роботи зі старшими колегами. Наразі я не можу грати за збірну країни, бо ще не маю 15-ти років, проте такі поїздки надзвичайно корисні для мене, адже дозволяють продемонструвати власний потенціал і в перспективі мати змогу потрапити у збірну.

– Розкажи, будь ласка, як відбувалися заняття на зборі.
– Наша поїздка тривала близько тижня. Загалом було 5 тренувальних дні. Тренування відбувалися двічі на день – зранку і ввечері. Крім роботи на футбольному полі, для нас проводили теоретичні заняття. Збором керував тренер воротарів національних збірних Олександр Митько, котрий брав активну участь у тренувальному процесі.

– У вільний від тренувань час чим займалися?
– Нічого екстраординарного не робили. Відновлювалися після виснажливої роботи, спілкувалися, ближче знайомилися один з одним й обмінювалися досвідом.

Карпати Львів, левиці, жіночий клуб Карпати, футбол дівчата, жінки футбол, дівоча команда Карпат, львівяни, женский футбол ФК Карпаты, Чайка Надія, KSP «Kielce»
– Чому Ти обрала футбол? Чому «Карпати»? Чому воротар?
– У мене завжди був потяг до цього виду спорту. Частенько доводилося ганяти м’яча з хлопцями у дворі, чи у школі. Мені це до вподоби. Дивлячись футбол по телевізору, захотіла спробувати свої сили на професійному рівні. Обрала «Карпати», бо вони проводили набір у команду. Спробувала – і мене взяли.

Звісно, кожен мріє грати в нападі і забивати голи. Тож я спершу виступала в ролі форварда. Проте одного разу тренери Надія Чайка та Надія Стеца помітили в мені воротарські здібності і запропонували зіграти в рамці воріт. У мене вийшло, а головне – мені сподобалося бути воротарем.

– Минулими вихідними «карпатівки» в товариському і загалом першому для себе цього року матчі з рахунком 4:0 розгромили KSP «Кielce», що виступає у Другій лізі Польщі. У тому поєдинку Ти захищала ворота «зелено-білих». Часто наставники підпускають Тебе до основної команди?
– Іноді я виходжу на футбольне поле в неофіційних зустрічах. Розумію, що до ігор у Першій лізі України, де ми змагаємося, поки що не дотягую, але моє ім'я є в заявці «Карпат» на цей сезон. Тож я повинна бути в повній бойовій готовності на випадок, якщо з нашим основним воротарем трапиться якийсь форс-мажор.

– Які в Тебе плани на майбутнє, які амбіції?
– Плани в мене банальні – продовжувати розвиватися як голкіпер, аби потрапити в національну збірну України. Це моя головна мета і мрія. Можливо, зможу поїхати грати до Європи, але це вже сміливіші мрії.

– Маєш іще якісь захоплення, хобі, окрім футболу. Чим займаєшся у вільний від тренувань та матчів час?
– Ходжу до школи (посміхається – ред.). Футбол для мене на першому місці, крім нього, більше захоплень не маю. Він давно став вагомою частиною мого життя, тому де б я не перебувала – завжди залишаюсь у грі.

Карпати Львів, левиці, жіночий клуб Карпати, футбол дівчата, жінки футбол, дівоча команда Карпат, львівяни, женский футбол ФК Карпаты, Чайка Надія, KSP «Kielce»

Стаття:

Оксана ЗАГІРНА: «Мрію грати за збірну України»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz