Олександр Шевченко: «Футболістки збірної України зробили неймовірне»


14.06.18  939
ФФЛО, Олександр Шевченко, МиЗбірна, жіноча збірна України, футбол Львівщини, ФФУ, женский футбол регионы
З нагоди тижня жіночого футболу на Львівщині інформаційний центр ФФЛ поспілкувався з головою Федерації футболу Львівської області.

– Олександре Яковичу, в останні декілька днів Львів приймав матчі національної жіночої збірної України з футболу в рамках відбору до Кубку світу, що відбудеться наступного року у Франції. Які враження у Вас залишилися від цих поєдинків?

– Я не був на першому матчі жіночої збірної України з Данією, але з рахунку (поразка 1:5 – ред.) зрозуміло, що українки зіграли не так, як би хотілося. В зустрічі зі шведками наші дівчата показали надзвичайну витривалість, жагу до перемоги. На «Арені Львів» вирували нестримні емоції. Хоча на стадіон прийшли 1200 людей, вони активно підтримували українську збірну. Саме в тому і є футбол, коли на полі точиться справжня боротьба, коли футболісти б’ються до кінця.

В дуелі зі Швецією «синьо-жовті» здобули перемогу. Футболістки збірної України зробили неймовірне, адже шведки 16 років не програвали в рамках відбору до Чемпіонату Світу. У Львові цю серію перервала саме наша збірна. Звичайно, після таких ігор уболівальники приходитимуть на стадіон і вболіватимуть емоційно, від душі.

– На Вашу думку, в чому запорука успіху національної жіночої збірної України?

– Тільки в українському дусі, патріотизмі і, звичайно, в дусі нашого міста. Це все в комплексі додало дівчатам потужності. У протистоянні зі Швецією вони показали хорошу гру, всі гравчині української збірної виклалися на полі сповна.

– Напередодні матчів із Данією та Швецією головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева, капітан команди Дарія Апанащенко, збірниці Вероніка Андрухів та Ольга Басанська завітали в гості у Федерацію футболу Львівської області.


– Так, ми говорили про жіночий футбол. Я розповів їм про роботу Федерації, заходи, які ми організовуємо, зміни, що відбулися у Федерації останнім часом: зокрема, про те, як підвищили рівень зацікавленості вболівальників обласним футболом, навели лад із футбольним арбітражем. До речі, перед матчем зі шведками Дарія Апанащенко зібрала команду і сказала: «В нас не вірить ніхто, але ми маємо це зробити, бо віримо в себе». І вони це зробили – перемогли. Це дуже потужно.

– Згідно з календарем, у рамках відбору до Кубку світу-2019 українки проведуть іще один домашній матч – 4-го вересня з Угорщиною. Чи відомо вже, де він відбудеться?

– Наразі його планують провести в Тернополі, адже це місто теж потребує великого футболу. Якщо відбудуться зміни, то, звичайно, Львів із задоволенням знову прийме наших дівчат. Думаю, після гри зі Швецією підтримка вболівальників у них буде ще більша. Що у Львові, що в Тернополі.

– Як Федерація футболу Львівської області планує розвивати жіночий футбол на Львівщині?

– У Львівській області жіночий футбол активно розвивається. Зокрема, львівські «Карпати» планують із наступного сезону грати в Першій лізі України. Досить непоганий футбол показує новояворівська «Янтарочка», яка дійшла до фіналу плей-оф за вихід у Вищу лігу України. Якщо збільшиться кількість охочих узяти участь у змаганнях, то, звичайно, із задоволенням проведемо обласний турнір серед жіночих колективів. Я тільки підтримую це.

– Жіночий футбол чистіший, аніж чоловічий. Жінки, подібно до дітей, намагаються сповна викластися на полі, здобути результат. Тут немає того бруду, що є в чоловічому футболі: договірних матчів, підкупу арбітрів, контор, ставок. Це ми побачили в матчі Україна – Швеція на «Арені Львів». Дівчата вийшли, виклалися, бо хотіли перемогти.

У фіналі Ліги чемпіонів УЄФА серед жіночих команд у Києві я побачив, що дівчата не менш потужні, ніж чоловіки. Деякі навіть показали такі швидкості, що я не бачив і в чоловічому футболі. Звичайно, фізика і техніка в них дещо інші. Я дивився в Іспанії декілька поєдинків дитячих команд, там хлопці і дівчата до 12-ти років грають в одній команді. Лише потім їх розділяють. Жіночий футбол – іще досить молодий вид спорту. На мою думку, якщо в Україні працюватиме програма із залучення дівчат із малого віку до футболу, то невдовзі ми отримаємо яскравіші результати на міжнародній арені в жіночому футболі.

ФФЛО
ФФЛО, Олександр Шевченко, МиЗбірна, жіноча збірна України, футбол Львівщини, ФФУ, женский футбол регионы

Стаття:

Олександр Шевченко: «Футболістки збірної України зробили неймовірне»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz