Ольга Овдійчук: «Нам потрібно діяти дисципліновано»


07.06.18  868
женская сборная, женский футбол Украина, Асоціація футболу, жіноча національна збірна, збірна України жінки, відбір до КС-2019, WWC2019, Романенко Тетяна, Арена Львів
Півзахисник національної жіночої збірної України Ольга Овдійчук поділилася емоціями від проведеного в Києві фіналу Ліги чемпіонів серед жіночих команд та висловила деякі розмірковування щодо майбутніх відбірних матчів КС-2019 із Данією та Швецією.

— Олю, перш за все вітаємо тебе із «золотим дублем» — «Житлобуд-1» здобув чемпіонство та Кубок. Що можеш сказати про чемпіонат, що завершився? Чи був він важким для тебе?


— Дякую за привітання! Щодо чемпіонату, то вони легкими не бувають. Кожного року ми тренуємося, стараємося викладатися на повну в будь-якій грі, виконувати всі настанови тренера, щоб отримати позитивний результат. І цей рік не був винятком. Коли ти хочеш чогось досягти у спорті, то це завжди важка праця.

— На фіналі жіночої Ліги чемпіонів ти була експертом на телебаченні. Поділися своїми враженнями. Це було вперше для тебе?

— Я була приємно вражена, коли отримала запрошення на телебачення. Звичайно, це для мене був перший і безцінний досвід, і я дуже вдячна, що мені випала можливість провести час у студії та поспілкуватися з такими людьми, як Євген Левченко, Алла Бублій та багато інших. Враження тільки позитивні. І я щаслива від того, що стала частиною такого великого дійства, як фінал Ліги чемпіонів серед жіночих команд!

— Повертаючись до матчів збірної — які висновки для себе зробили ти й команда в цілому після першого поєдинку з Данією? Чи до снаги вам перемогти цей колектив?

— Перемогти цю команду буде дуже важко, адже це сильний суперник, один із лідерів в європейському жіночому футболі. Данки потужні фізично, добре контролюють м’яч, у них сильна атакувальна лінія. Але ми переглянули першу гру, проаналізували свої помилки й будемо робити все можливе, щоб дати бій!

— Пам’ятаєш, що говорив після першого матчу головний тренер?


— Після поєдинку з Данією Володимир Рева перш за все подякував нам за хорошу гру, але зазначив, що не дуже приємно пропускати за 12 хвилин до кінця зустрічі. Проте заспокоїв нас, що це сильна збірна, віце-чемпіон Європи. Данки просто використали свій момент.

— Чого вам не вистачило, аби здобути очки? Можливо, концентрації?

— У цьому матчі ми виклалися на повну. Гра видалася нелегкою й напруженою, всі дівчата боролися до останнього, але десь на кілька секунд ми втратили концентрацію, і данки вміло цим скористалися.

— За рахунок чого можна досягти позитивного результату в другому поєдинку з Данією?

— Нам потрібно діяти дисципліновано, не втрачати концентрації та виконувати всі вказівки тренера. Намагатися не лише думати про оборону і грати другим номером, а й самим атакувати та створювати моменти.

— Уже знаєш, яким складом данки прибудуть до Львова?


— Керівництво збірної надало нам інформацію щодо складу цієї команди. Порівняно з попередньою грою в ньому відбулися певні зміни. Із травневого складу будуть відсутні одна з основних футболісток, центральний півзахисник Стіне Ларсен, яка травмована, та опорний півзахисник Каролін Раск, що залишилася в резерві. Замість них повернулися до лав збірної два травмовані гравці — центральний захисник Сімоне Бойє-Серенсен та опорний півзахисник Джулі Йєнсен. Також за інформацією, яку ми отримали, є ще низка ключових гравців, що не встигли відновитися після отриманих травм.

— Що скажеш про збірну Швеції? Ігровий стиль цієї команди схожий на той, що сповідують данки? Як ти його охарактеризуєш?

— Збірна Швеції входить до топ-10 команд Європи. Стиль у неї дещо схожий на данський, адже скандинавські команди завжди виділялися швидкою, жорсткою грою та довгим розрізним пасом.

— На твою думку, які основні козирі шведок? І хто є головною зіркою в цій команді?


— Як я вже казала, шведки є дуже швидкими, вони нав’язують свою гру, яка є досить жорсткою. І в них є явні лідери та досвідчені гравці, які можуть повести команду за собою. Одними з таких є захисник Нілла Фішер із «Вольфсбурга» та форварди «Монпельє» Софія Якобссон і Стіна Блакстеніус.





Стаття:

Ольга Овдійчук: «Нам потрібно діяти дисципліновано»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz