Перевірка знань та навичок арбітрів-жінок + ВІДЕО


19.04.17  952

18-19 квітня у Києві відбувся дводенний семінар-навчання для арбітрів та асистентів арбітра серед жінок.
 
В урочистому відкритті семінару у Будинку футболу взяли участь керівник Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі та перший заступник голови Комітету жіночого футболу національної асоціації Василь Заброда. Обидва функціонери відзначили високий рівень арбітражу Наталії Рачинської, яка нещодавно завершила успішну кар’єру асистента арбітра та наразі координує жінок-офіційних осіб матчу, та закликали присутніх до інтенсивної роботи та невпинного самовдосконалення.
 
«Вперше в Комітеті арбітрів ФФУ було створено окремий напрямок, пов'язаний з арбітражем в жіночому футболі. Це дуже важливо. Раніше у нашому футболі мало приділяли цьому уваги. Ви - перші ластівки, і вам є на кого рівнятися. Це і Катерина Монзуль, і Наталія Рачинська. Про рівень арбітражу наших дівчат говорять їх призначення на вирішальні матчі жіночої Ліги чемпіонів, чемпіонату світу та Олімпійських Ігор. Вірю, що ті люди, які працюють у нас сьогодні в арбітражі, здатні підготувати гідне підростаюче покоління – фахівців високого рівня», - висловив впевненість Заброда. У свою чергу, Лучано Лучі виокремив необхідне знання арбітрами англійської мови: «Для того, щоб бути арбітром міжнародної категорії, потрібно знати англійську мову. Це обов’язкова норма як у жіночому, так і чоловічому арбітражі».
 
У перший день навчання на представниць прекрасної статі чекало тестування з Правил гри, складання відеотесту та теоретичні заняття, що зачіпали низку важливих для арбітражу ситуацій. Зокрема, Наталія Рачинська виступила спікером з питання сучасних вимог ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо трактувань ігрових ситуацій та прийняття правильних рішень (переривання суперником очевидної гольової можливості, командна робота, принцип переваги, протести, визначення положення «поза грою», гра рукою, симуляція та інше). Також присутні на семінарі арбітри та асистенти арбітра отримали поради стосовно фізичної підготовки та профілактики травматизму.
 
Наступного дня чарівні представниці футбольної Феміди, окрім перегляду відеоматеріалів з подальшою дискусією щодо цікавих для арбітражу епізодів, перевірили свої фізичні кондиції, склавши тест ФІФА. Фізичні навантаження були традиційними: тест на прискорення (шість прискорень по 40 метрів) та інтервальний тест (40 відрізків по 75 метрів та 25 метрів відпочинку).


за матеріалами ФФУ

Стаття:

Перевірка знань та навичок арбітрів-жінок + ВІДЕО



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz