Сергій Сапронов: «Головне — продемонструвати все, на що ми здатні»


19.10.19  620
УАФ, МиЗбірна, Збірна Ю-17, тренер жіночих збірних, жіночий футбол, футбол збірна, женский футбол тренер, Сергій Сапронов
20 жовтня дівоча збірна України (WU-17) у Сербії візьме старт у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2020 року. Окрім господарок, суперницями наших землячок будуть команди Чехії й Грузії.

— До останнього етапу підготовки були залучені 22 футболістки, — сказав головний тренер збірної України Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Але оскільки я неодноразово заявляв, що до Сербії туристок брати не буду, довелося 17 жовтня провести двосторонню гру, аби визначитися з 18-ма найдостойнішими. Перед ними й буде поставлене завдання пробитися до наступного раунду. Для цього в Сербії треба буде посісти одне з перших двох місць.

— Кого вважаєте основними конкурентами?

— На жаль, відчуваємо брак інформації про суперниць. Тому щось прогнозувати надзвичайно складно. Знаю тільки, що наш перший опонент, сербки, ставку роблять на контроль м’яча на своїй половині поля, а потім намагаються довгими передачами знаходити біля чужих воріт своїх нападників.

Що ж до наступних візаві, Чехії та Грузії, то я обов’язково побуваю на їхньому поєдинку стартового туру і, сподіваюся, з’ясую, чим вони сильні і які в них вразливі місця.

— Під час підготовчого періоду вдалося уникнути кадрових втрат?

— Так, усі ті гравці, яких я хотів бачити у збірній, були присутні на останньому етапі підготовки. Щоправда, у двох провідних футболісток не обійшлося без мікротравм, але є надія, що до протистояння із сербками вони підійдуть у всеозброєнні.

— Ваші підопічні у травні взяли участь у турнірі розвитку УЄФА, а у вересні зіграли контрольні матчі з латвійками. Чи не замало міжнародного досвіду?

— Ні, думаю, що в цьому аспекті ми з конкурентками знаходимося в рівних умовах, УАФ організувала підготовку належним чином. Тепер головне —  налаштуватися й продемонструвати все, на що ми здатні.

— Ви вже доволі тривалий час очолюєте збірні України різних вікових груп. Раніше вашим підопічним вдавалося долати кваліфікаційний раунд?

— Так, у 2015 році якраз 17-річні футболістки в Туреччині подолали цей рубіж, однак у наступному раунді вони виступили невдало. Зате лідер того складу Надія Куніна зараз уже є гравцем національної збірної України. Сподіваюся, що з часом і хтось із моїх нинішніх підопічних отримає запрошення до головної команди країни.
УАФ, МиЗбірна, Збірна Ю-17, тренер жіночих збірних, жіночий футбол, футбол збірна, женский футбол тренер, Сергій Сапронов

Стаття:

Сергій Сапронов: «Головне — продемонструвати все, на що ми здатні»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz