У Кропивницькому провели турнір на Кубок обласної асоціації жіночого футболу


01.03.18  990
ЖФК "Багіра", Кропивницький, Женский футбол Кировоград, Алексей Стрельцов, АЖФКО, дівочий футбол
У спортивному залі «Енерго-спорт» змагалися вісім жіночих команд у двох вікових групах. Кожен колектив провів дві гри – першу за вихід до фіналу, а другу за перемогу і втішні місця.

У старшій групі виграли господарки з команди «Багіра». Дівчата у фіналі здолали футболісток технікуму механізації сільського господарства «Гранд» - 3:1. В поєдинку за третє місце студентки ЦДПУ і «Дельта» з Олександрівки в основний час сильнішого не виявили (2:2), тож кращу команду визначали в серії післяматчевих пенальті, де влучнішими були представниці педагогічного університету.

Переможцем молодшої вікової групи став жіночий футбольний клуб «Сокіл» із Долинської, який у вирішальній зустрічі з рахунком 5:1 завдав поразки команді «Мілан» (с. Лозуватка, Благовіщенський район). У втішному поєдинку світловодська «Власівчанка» з ідентичним рахунком виграла у господарок із «Багіри-2».



По завершенні турніру були визначені кращі гравці за номінаціями.

У старшій групі кращим воротарем визнано Єлизавету Михалюк («Багіра»), а бомбардиром - Яну Замуренко («Багіра»). В молодшій віковій групі найбільш надійно відстояла у воротах Олександра Донилейко («Власівчанка»), а високими бомбардирськими якостями відзначилася Єлизавета Ситник («Власівчанка»).

- Минулого року ми провели турнір до річниці створення асоціації. Цьогоріч зібрали побільше учасниць - з’явилися нові команди, розширилася географія до чотирьох районів, які складають конкуренцію кропивницьким дівчатам. У Світловодську вже кілька років існує команда та розвивається жіночий футбол. Почали розвивати його і в Долинській, де кілька місяців тому створили команду, регулярно дівчата тренуються. Через обласну федерацію футболу я дізнався, що і в Благовіщенському є футболістки, тому запросив і їх на турнір. З Олександрівкою ми давно співпрацюємо, там два роки як розвивають жіночий футбол, вони не вперше приїздять до Кропивницького на турніри, організовані обласною асоціацією жіночого футболу. Тобто розвиток є. Працюватимемо над тим, щоб жіночий футбол розвивали і в інших районах, - зазначив голова обласної асоціації жіночого футболу Олексій Стрельцов. - В нинішньому турнірі брали участь всім команд. Їх розподілили на дві групи, адже вік дівчат і рівень майстерності відрізняється. Сформували команди, які більш-менш були в рівних умовах і розіграли два кубки. Наступного року плануємо переформатувати ці змагання та проводити чемпіонат області.
Інформаційний портал
Кіровоградщини - Гречка



Стаття:

У Кропивницькому провели турнір на Кубок обласної асоціації жіночого футболу



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz