У Ватикані створили жіночу футбольну команду


16.05.19  685
женский футбол, жіночий футбол, Ватикан, жіноча команда, Італія, Європа, Папа Франциск, Папа Римський, Vatican launches women's football team
Папа Римський Франциск дав своє благословення на створення у Ватикані жіночої футбольної команди. Про це повідомляє The Guardian.

«Папа Франциск дуже багато зробив для жінок Ватикану і дана ініціатива є продовженням цього», – сказав представник асоціації «Спорт у Ватикані» Даніло Зеннаро.

Більшість футболісток грали на аматорському рівні, хоча три з них грали в футбол на високому рівні, в тому числі капітан команди Юджин Чеуго з Камеруну.
В команду входять жінки, які працюють у Ватикані, а також дружини і дочки співробітників-чоловіків. Керувати командою буде секретар Асоціації жінок Ватикану Сьюзан Вольпіні.

«Вже на протязі 48 років у нас існує чоловіча футбольна команда, і це дуже правильно дати можливість жінкам, які працюють у Ватикані, займатися спортом», – додав Зеннаро.

Перед новоствореною жіночою футбольною командою стоятиме завдання активно брати участь у міжнародних змаганнях. Як відомо, перший матч ця команда зіграє вже 26 травня – проти професійної жіночої команди «Рома», а в червні візьме участь у міжнародному поєдинку у Відні. Вони зіграють у турнірі, організованому дитячим шпиталем Ватикану, Бамбіно Гесу.

«Навіть якщо ми програємо з рахунком 30:0, це не буде мати ніякого значення. Що важливо – ці жінки будуть мати можливість познайомитися з професійними гравцями. Важливо встановити контакти і подружитися», – підсумував Зеннаро.

The Vatican has launched its first women’s football team, with a debut challenge against
AS Roma’s Serie A women’s squad on 26 May.
женский футбол, жіночий футбол, Ватикан, жіноча команда, Італія, Європа, Папа Франциск, Папа Римський, Vatican launches women's football team


Стаття:

У Ватикані створили жіночу футбольну команду


Теги:УЄФА, ФІФА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz