UA:Житомир. Марія Маринець - футбольний арбітр


08.02.20  686
футбольний арбітр жінка, жіночий футбол, женский футбол, Житомир, Марія Маринець, Руслан Павлюк, УАФ, арбитры-женщины
Майже 2 роки двадцятирічна Марія Маринець, як асистент арбітра, судить матчі чемпіонату України з футболу вищої ліги серед жінок та юнаків.

Марія Маринець – не професійний суддя. Вона працює у Житомирському туристичному центрі. Власну обідню перерву дівчина вирішила використати для фізкультури.

"Ми здаємо тести з фізичної підготовки. Вони досить складні. І якщо рівень футболістів вищий. Це не діти, не жінки, потрібно встигати за футболістами", - розповідає Марія Маринець.

До того, як стати футбольним арбітром, Марія грала у футбол за жіночу збірну Житомира.

Одного разу вона впала, а згодом травма коліна змінила її долю. Марія закінчила школу арбітрів. І як асистент арбітра судила близько ста матчів чемпіонату України серед жінок і чоловіків.

"Спочатку було важко переключатися із гри у футбол на суддівство, але потім минув рік, і стало легше у суддівстві. Я зрозуміла, що це краще у моїй ситуації. Мої функції як асистента – фіксувати виходи м’яча за бокову лінію, за лінію воріт і, головне, положення поза грою", - сказала Марія Маринець.

Із подругою Ольгою жінка завжди ділиться враженнями від матчів.

"Буває, обговорюємо смішні ситуації і дуже серйозні. Ділимося своїми враженнями про матчі різні. Їздимо на футболи разом в Київ", - розповіла Ольга Мельник.

За словами Марії Маринець, під час матчу іноді трапляються непередбачені випадки.

"Якось іде атака на мої ворота, і момент положення поза грою. Я піднімаю положення, починаю шукати, голосом кричу арбітру, що поза грою. Я починаю його шукати і не знаходжу. 30 секунд стою з прапорцем. Повертаю голову на іншу половину поля, а він взувається. Він так біг, що погубив кросівки", пригадала Марія Маринець.

Голова обласної асоціації з футболу Руслан Павлюк: "Починала Марія з початкового рівня, з наших курсів. Далі закріпилася в цій діяльності. Їй цікаво. Вона росте, а ми всіляко підтримаємо. Фактично це чоловічий колектив арбітрів, але всі ми надзвичайно підтримуємо наших дівчат".

Марія Маринець розповіла, що мріє судити матчі найпрестижніших чемпіонатів світу.

"Мрію стати асистентом арбітра ФІФА, судити якийсь фінал Чемпіонату Європи, або світу" , - сказала Марія Маринець.

Автор сюжету Леонід Харшан


Стаття:

UA:Житомир. Марія Маринець - футбольний арбітр



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz