UEFA: відкласти найближчі турніри і матчі клубів та збірних


17.03.20  847
УЄФА, футбол, жіночий футбол, УАФ, женский футбол, WEURO2021, COVID-19, короновірус
За повідомленням офіційного сайту УЄФА: 17 березня, УЄФА провів відеоконференцію за участю футбольного співтовариства. УЄФА проявив безпрецедентну солідарність і віддав пріоритет тому, щоб завершити національні турніри. Заснована робоча група, яка вивчить можливості дограти Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

УЄФА оголосив про перенесення ЄВРО-2020 року, свого флагманського турніру для національних збірних, який планувалося провести в червні-липні цього року. УЄФА ставить за головне - здоров'я всіх, хто причетний до футболу, і хоче уникнути непотрібного тиску на громадські служби в країнах, що приймають матчі. Перенесення дозволить дограти всі національні турніри, які були припинені через надзвичайну ситуацію з COVID-19.

Всі найближчі турніри і матчі УЄФА (включаючи товариські) серед чоловічих і жіночих клубів і збірних відкладені до подальших розпоряджень. Стикові матчі чоловічого ЄВРО-2020 і спаринги чоловічих збірних, які були заплановані на кінець березня, пройдуть на початку червня, якщо дозволить поточна ситуація.

Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення за підсумками відеоконференції за участю президентів і генсеків всіх 55 національних асоціацій, представників Асоціації європейських клубів, організації Європейські ліги і профспілки гравців FIFPro Europe. Головував на конференції президент УЄФА Александер Чеферін. Метою конференції було виробити чіткий план, як вийти з ситуації з великою кількістю незіграних матчів, що виникла через поширення вірусу по всьому континенту.

  • Фінальний турнір чоловічого ЄВРО-2020 року, який повинен був пройти з 12 червня по 12 липня 2020 року, відбудеться з 11 червня по 11 липня 2021 року, аби ЄВРО-2020 став справжнім святом футболу для вболівальників з усього континенту.
  • Фінальні стадії Ліги націй УЄФА, молодіжного і жіночого ЄВРО, які повинні були відбутися в червні-липні 2021 року, також будуть перенесені.
  • Намір завершити всі внутрішні і європейські клубні змагання до кінця поточного спортивного сезону, тобто найпізніше до 30 червня 2020 року, якщо ситуація покращиться і відновлення матчів буде доречним і розсудливим.

Александер Чеферін сказав:
"Ми керуємо спортом, яким живе і дихає величезна кількість людей, пригнічений цим невидимим і швидко рухаються противником. Саме в такі моменти футбольне співтовариство має проявити відповідальність, єдність, солідарність і альтруїзм".

"Здоров'я уболівальників, персоналу і футболістів має бути нашою головною турботою. Виходячи з цього, УЄФА запропонував варіанти, як безпечно завершити турніри цього сезону, і я пишаюся реакцією моїх колег по європейському футболу. Відчувався істинний дух співпраці. Всі розуміли, що потрібно чимось то пожертвувати, щоб досягти найкращого результату ".

"Хочу подякувати Асоціацію європейських клубів, представників Європейських ліг і FIFPro Europe за співпрацю і відмінну роботу, виконану сьогодні. Від душі хочу подякувати всім 55 національних асоціацій, їх президентів і генеральних секретарів, а також моїх колег з Виконавчого комітету УЄФА за підтримку і мудрі рішення . Деталі будуть продумані в найближчі тижні, але ми досягли домовленості по основних моментах, і це величезний крок. Всі ми довели, що є відповідальними лідерами. Ми продемонстрували солідарність. Сьогодні ми цього досягли".

"Хотів би подякувати ФІФА і його президента Джанні Інфантіно, який дав зрозуміти, що ФІФА зробить все, щоб новий календар спрацював. Перед обличчям цієї кризи футбол показав свої кращі сторони: відкритість, солідарність і толерантність", - підсумував Чеферін.

Рішення про дати проведення матчів інших чоловічих і жіночих турнірів УЄФА серед клубів і збірних будуть прийняті і оголошені найближчим часом.


Стаття:

UEFA: відкласти найближчі турніри і матчі клубів та збірних



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz