КС2019. Україна - Хорватія - 1:1. Втрачена перемога на останніх хвилинах


16.09.17  1321
жіноча національна збірна, збірна України жінки, відбір до КС-2019, WWC2019, ФІФА кваліфікація
фото Євгена Кравса
Національна жіноча збірна команда України стартувала у відборі КС-2019 із домашньої нічиєї з командою Хорватії – 1:1.
 
Збірна України розпочала прем’єрну зустріч у відборі КС-2019 із активних спроб якнайшвидше вирішити поставлене тренерським штабом завдання – перемогти та здобути три очки. Солювала атаками господарів поля Ольга Бойченко, яка своєю активністю на правому фланзі надихала партнерок йти уперед. Вже на 6-й хвилині активність Бойченко ледве не призвела до взяття воріт. Але простріл Бойченко у центр під удар Вірі Дятел не став гольовим асистом – м’яч влучив у частокіл з ніг хорватських захисників.
 
України продовжили шукати шляхи до воріт Доріс Бачич, і на 13-й хвилині лише диво завадило Ользі Бойченко відкрити рахунок у матчі після навісної подачі Таміли Хіміч зі штрафного. У середині першої половини зустрічі також непогану нагоду мала Любов Шматко, яка вдало підключилася до атаки українок і ударом головою замикала подачу з лівого флангу Віри Дятел. М'яч пройшов повз ближню стійку.
 
Команді Божидара Мілетіча вдалося витримати тиск української збірної і вирівняти гру, щоправда ці зусилля коштували гостям трьох жовтих карток вже у перші півгодини поєдинку. А незадовго до свистка арбітра на перерву червону картку отримала Моніка Цоняр: хорватська футболістка підвела свою команду, завадивши Ользі Бойченко виконати стандартне положення, і з другим попередженням залишила поле.
жіноча національна збірна, збірна України жінки, відбір до КС-2019, WWC2019, ФІФА кваліфікація
Після перерви «синьо-жовті» продовжили спроби підібрати ключі до воріт «картатих». На 57-й хвилині небезпечно пробивала Дятел з 10-ти метрів, але «сфера» зрадницьки оминула дальню стійку. Під час однієї з атак Апанащенко опинилася на ударній позиції після прострілу Дятел з лівого флангу, але воротар впоралася із ударом капітана «синьо-жовтих». І все ж українки забили гол. Апанащенко збили у штрафному майданчику хорваток, і сама ж Дарія реалізувала 11-метровий вирок.
 
Після забитого голу підопічні Володимира Реви зробили ставку на збереження переваги у рахунку, але поплатилися за безпечні дії у захисті на 90-й хвилині матчу. Івана Руделіч, яку захисники залишили без нагляду у власному штрафному, переграла Самсон, вразивши дальній нижній кут.
 
КС-2019. Жінки. Кваліфікація
Україна – Хорватія – 1:1
Голи: Апанащенко (75, пен) – Руделіч (90)
 
Попередження: Андрущак (55) - Бошняк (12), Цоняр (16), Ландека (31), Бачич (67)
Вилучення: Цоняр (42, друге попередження)
 
Україна: Самсон – Філенко, Бойченко (Калініна, 90+2), Дятел (Романенко, 68), Шматко, Андрущак, Овдійчук, Апанащенко (к), Василюк, Хіміч, Кравець
 
Хорватія: Бачич – Невркла, Хорват, Дуйменовіч, Бошняк, Руделіч, Ландека (к), Шундов (Лубіна, 83), Малташич (Сліпчевіч, 28; Єленчич, 86), Цоняр, Жигіч

За матеріалами ФФУ, Фото Євгена Кравса

Стаття:

КС2019. Україна - Хорватія - 1:1. Втрачена перемога на останніх хвилинах



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz