Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом»


27.06.17  1434
ФФУ, Асоціація, Лунченко Валерій, Комітет жіночого футболу
Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом у гарних умовах і під керівництвом професійного тренера»

Президент Всеукраїнської  Асоціації жіночого футболу України та голова Комітету жіночого футболу Валерій Лунченко розповів про завдання організації, своїх перших кроках на посаді її керівника, викликах, які стоять перед грою мільйонів у нашій країні та перспективи збірних і клубних команд. 

- Валерію Валерійовичу, перш за все, вітаємо Всеукраїнську Асоціацію жіночого футболу з прийняттям у тимчасові члени ФФУ, а Вас особисто - з затвердженням головою Комітету жіночого футболу!
- Дякую Вам! Я, в свою чергу хочу подякувати президенту Федерації футболу України Андрію Павелку та шановним членам Виконавчого Комітету за довіру, і впевнений, що завдяки такій підтримці ми разом піднімемо дівочий та жіночий футбол на якісно новий рівень.

- Якими будуть Ваші перші кроки на новій посаді
- Перші кроки вже робляться. Останнім часом я намагався познайомитися та поспілкуватися з людьми, від яких безпосередньо залежить, яким буде дівочий та жіночий футбол в Україні. 

Зустрівся з нашою молодіжною збірною та її тренерським  штабом на  чолі з головним тренером Наталією Зінченко після впевненої перемоги дівчат на Турнірі розвитку УЄФА в Казахстані.

Отримав велике задоволення від гри наших наймолодших футболісток та познайомився з тренерами міжрегіональних Центрів розвитку дівочого футболу на фінальних матчах в Умані. 

Побачив гру нашої національної жіночої збірної проти збірної Польщі. А також був приємно вражений  інтересом вболівальників міста Буча до жіночого футболу. 

Наразі перед нами стоїть актуальне  завдання: за допомоги обласних федерацій  та керівників осередків Асоціації провести своєрідну «інвентаризацію» жіночого футбольного господарства в країні. Скільки і де у нас фактично, а не на папері,  займаються футболом дівчат, яка кількість тренерів, арбітрів… І, з урахуванням реальної ситуації та обмінявшись думками з усіма задіяними в процесі спеціалістами, відкоригувати та реалізовувати плани розвитку жіночого футболу.

Проведена велика підготовча робота, і вже  зараз  можна  проанонсувати  запуск тестової версії  сайту Асоціації  www.womensfootball.com.ua. Впевнений, що завдяки новій веб-сторінці та нашим сторінкам у соціальних мережах шанувальники жіночого  футболу матимуть змогу отримувати більше цікавої та оперативної інформації. 

- На Вашу думку, які найбільші виклики наразі стоять перед жіночим футболом у нашій країні? Якими Ви бачите перспективи розвитку жіночого футболу в Україні?   
- Найбільша проблема і відповідно виклик, на мій погляд, - це зміна ставлення до жіночого футболу: від зверхнього, другорядного до рівного та пріоритетного. Ті країни, де свого часу розвиток дівочого та жіночого футболу поставили в пріоритет (наприклад, Німеччина, США, Ісландія) мають і здорову молодь, і чудові спортивні результати збірних. І перспективи бачу саме в зміні погляду на жіночий футбол з боку різних гілок влади, керівників футбольних та спортивних організацій. А це, в свою чергу, має допомогти у збільшенні фінансування, покращенні інфраструктури, соціальному захисті тренерів та інших важливих складових розвитку жіночого футболу.
- Як створення Асоціації може допомогти у розвитку жіночого футболу?
- Асоціація має стати важливою  ланкою у чіткій структурі управління та розвитку  футболу в Україні. Визнаючи виняткові права, які надані ФФУ державою, представляти і розвивати футбол  України,  Комітет виконує, так би мовити, законодавчі функції. Забезпеченням діяльності жіночих збірних займається структурний відділ ФФУ, а Асоціація спільно з ФФУ та потенційними спонсорами,  в перспективі, згідно наділених федерацією повноважень, буде організовувати Всеукраїнські заходи з дівочого та жіночого футболу.

- Як взагалі Ви зацікавились жіночим футболом та вирішили віддавати йому час, знання та нерви?
- У цьому житті я хочу зробити щось корисне, випробовую себе в різних напрямах. І в мене ростуть дві доньки, які також можуть себе спробувати в спорті і, можливо досягти значних успіхів.

- У вересні національна жіноча збірна України стартує у відборі ЧС-2019. Як вважаєте, які шанси у «синьо-жовтих» на вихід із групи?  
- Жіноча національна збірна України - це наша головна надія та гордість. Зараз у неї є проблеми. Ми їх вирішимо. Збірна має відчувати постійну турботу та увагу. Якщо вони зростатимуть, покращуватимуться шанси.

- Зараз УЄФА та ФІФА фокусує активну увагу на жіночому футболі. Як, на Вашу думку, можна залучати маленьких дівчаток до занять грою номер один в Україні?
- Дійсно, головні футбольні організації, усвідомлюючи  величезний потенціал розвитку гри мільйонів саме за рахунок  дівочого та жіночого футболу, приділяють цьому питанню величезну увагу. Наші головна мрія і завдання - дати кожній українській  дівчинці можливість прийти до найближчої ДЮСШ, де в неї будуть всі умови, щоб займатися футболом під керівництвом професійного тренера.

- Дякую Вам за спілкування та бажаю Вам успіхів у роботі! 
- Щиро дякую! Намагатимемося надати дівочому та жіночому  футболу нове життя!

Прес-служба ФФУ, фото Павла Кубанова


Стаття:

Валерій Лунченко: «Головна мета – дати шанс кожній дівчинці займатися футболом»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz