Валерій Паламарчук: «Головна ціль — відбірні матчі Євро-2019»


10.03.18  1096
МиЗбірна, WU-17, Паламарчук, дівоча збірна України з футболу, Ю-17, жіноча збірна, відбір Чемпіонату Європи, женский футбол, Азербайджан
Головний тренер дівочої збірної України WU-17 Валерій Паламарчук підбив підсумки товариських матчів синьо-жовтих проти Азербайджану.

У рамках підготовки до кваліфікації Євро-2019 наша команда провела виїзний збір в Азербайджані, який завершився 8 березня. В обох спарингах проти господарок українки поступилися (0:1 у першому матчі та 0:2 — в другому).

— Ви щойно повернулися зі збору. Наскільки корисною виявилася поїздка?
— Список викликаних гравців сформувався дуже швидко. Користь у тому, що ми переглянули виконавців і визначилися з тим, на кого можна буде покластися у майбутньому.

— Усі поставлені задачі вдалося виконати?

— Через певні причини повною мірою все задумане ніколи не виконаєш. Але збір пройшов дуже добре, надав багато інформації для тренерського штабу.

— Чи вдалося переглянути всіх футболісток?

— Не всіх. Справа в тому, що список викликаних формувався після призначення тренерів, яке відбулося 28 лютого. Приблизно в обід стало відомо, хто вестиме кожну зі збірних. Тренери почали телефонувати наставникам клубних команд, дізнаватися, у кого з дівчат є відповідні документи для закордонної поїздки. У першу чергу склад заявки визначався за спортивним принципом — ігровою практикою. Узимку пройшов турнір, від якого ми й відштовхувалися. Однак у деяких дівчат не було документів — паспортів і дозволів. Тому за порадою клубних тренерів кількох футболісток до заявки не включили.

— Можна когось відзначити серед дівчат?
— Я не хочу й не буду цього робити. Це дівочий колектив, ще й такого віку…

— Збірна Азербайджану була гарною перевіркою?
— Так. Ця команда готується до еліт-раунду Євро-2018, там у неї дуже складні суперники. На матчі з Україною вони виставили два склади, переглядали й гравців на майбутнє (2003 року народження). Ми грали проти команд 2001-го та 2002 року. Тобто виходить, що наша команда, яка готується до кваліфікації Євро-2019, що відбудеться в жовтні, зустрічалася зі збірною, яка в березні виступить в еліт-раунді цьогорічного турніру.

МиЗбірна, WU-17, Паламарчук, дівоча збірна України з футболу, Ю-17, жіноча збірна, відбір Чемпіонату Європи, женский футбол, Азербайджан— Із чим пов'язаний ранній початок другого матчу — 8 березня о 9.00 за Києвом?
— Навіть не замислювався над цим, не дізнавався. Знаю, що на той момент в Азербайджані було 11.00. Можливо, це було потрібно організаторам. Але для нашої команди такий час початку незручностей не створив.

— Коли команда збирається наступного разу?
— Відбудеться турнір розвитку серед дівчат 2003—2004 років народження, який проходитиме із середини травня у Фінляндії. Збір наша команда розпочне 9 травня.
У Миколаєві відбудуться змагання першої ліги серед 15-річних дівчат. У Тернополі пройде аналогічний турнір серед 17-річних. Це найближчі старти, на яких ми із Сергієм Сапроновим переглянемо футболісток. Саме ці змагання нас цікавитимуть найближчим часом.

— Головна ціль — відбірні матчі Євро-2019?
— Так. Міні-турнір пройде в жовтні в Данії, в суперниках, окрім господарок, — Чехія та Фарерські острови. Напряму до еліт-раунду потрапляють дві кращі команди.

— Уже є якась інформація по суперниках?
— 14 лютого грали наші майбутні опоненти з Данії, команда, повністю складена з дівчат 2002 року народження. Виграли в англійок на виїзді з рахунком 5:2. Поки що є тільки склад, відеоматеріалів не маємо. Можливо, надалі вони з'являться, проте для змагань такої вікової категорії записи роздобути складно.

За матеріалами ФФУ


Стаття:

Валерій Паламарчук: «Головна ціль — відбірні матчі Євро-2019»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz