Валерія Гаєвська: «Фінал жіночої Ліги чемпіони в Києві – чудова подія для залучення дівчат до занять футболом»


26.03.18  935
чемпіонат України жінки, женский футбол, сезон 2017-2018, жіночий чемпіонат, Колос Махнівка, Валерія Гаєвська, Перша ліга футбол, Бердичів
Прес-службі Житомирської обласної федерації футболу вдалося поспілкуватися з кіпером ФК «Колос» (Козятин, Вінницька обл.), тренером-викладачем ДЮСШ для дітей сиріт, вихованкою бердичівської футбольної школи, яка встигла приміряти екіпіровку жіночої збірної України U-17 і U-19, маріупольської «Іллічівки», ФК «Родина-Ліцей» (Костопіль), «Янтарочки» (Новояворівськ) та свого часу пограти за збірну Житомирської області в Чемпіонаті України.

– Валеріє, звідки розпочалася твоя футбольна історія?

– З міста Бердичів. У 2005 році розпочала професійно займатися футболом. Мої першим тренером став Керносенко Володимир Броніславович, який і дав поштовх у футбольній кар’єрі. Згодом зіграла й за збірну Житомирської області в Чемпіонаті України.

– Як виник варіант із «Родиною-Ліцей» (Костопіль)?

– Під час виступів на Чемпіонаті України мене помітив тренер із Костополя Мамчур Василь Олександрович. Вже з 9-го класу розпочала шлях професійного гравця костопільської «Родини-Ліцей». Також виступаючи за «Родину-Ліцей», отримувала виклики до жіночої збірної України U-17 і U-19. Проте наші шляхи з «Родиною» розійшлися. Через три роки отримала пропозицію від «Іллічівки», але контракт не підписувала. Грала там, де були кращі умови.

– Декілька слів про «Янтарочку».

– «Янтарочка» була лідером у групі на вихід до фіналу Першої Ліги сезону 2016/2017. Коли представники «Янтарочки» дізналися, що я вільний агент, то запросили до команди. Проте в ситуацію втрутився «Колос» із Вінницької області, який і «переманив» до себе.

На даний момент «Колос» лідирує в чемпіонаті, багато забиває і мало пропускає. Поки все влаштовує.

– У рамках 2-го туру чемпіонату України серед жіночих команд Першої ліги сезону 2017/2018 збірна Житомирської області приймала «Колос». Твої враження від гри проти збірної Житомирщини.


– Команда Житомирської області – молодий колектив у якого ще все попереду. На мою думку, збірній Житомирщині потрібен гравець, який потягне за собою всю команду. Потрібен лідер, який змусить боротися на футбольному полі та бути трошки жорсткішими. Поки ж результат на табло. Ми робимо висновки і граємо далі.

– Що скажеш про фінал жіночої Ліги чемпіонів у Києві. Квитки вже придбала?  

– Фінал жіночої Ліги чемпіонів у Києві – чудова подія, яка надасть великі можливості для залучення дівчат до занять футболом. Наші футболістки так само будуть прагнути грати на високому рівні, набиратися досвіду в перегляді матчів кращих команд світу.

Якщо все буде в порядку, то, звичайно ж, поїду на фінал із цілою командою підопічних!

– Валеріє, чого побажаєш юним футболісткам?

– Юним футболісткам хочу побажати, насамперед, великого бажання грати, тренуватися, навчатися у досвідченішого, старшого покоління, а також прислухатися до тренерів, бо вони точно поганого не порадять.

За матеріалами ЖОФФ
чемпіонат України жінки, женский футбол, сезон 2017-2018, жіночий чемпіонат, Колос Махнівка, Валерія Гаєвська, Перша ліга футбол, Бердичів

Стаття:

Валерія Гаєвська: «Фінал жіночої Ліги чемпіони в Києві – чудова подія для залучення дівчат до занять футболом»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz