Василь Ізай: «2019 рік був успішним для жіночого футболу Закарпаття»


04.01.20  1012
Федерація футболу Закарпаття, серед дівчат, футбол дівчата, жінки футбол, ФФЗ, футбол область, Закарпаття, женский футбол, Василь Ізай, жіночий футбол
(Федерація Футболу Закарпаття, Володимир ТАРАСЮК): Підсумки року підбиваємо в жіночому футболі з головою відповідного комітету Федерації футболу Закарпаття Василем Ізаєм.

– Василю Михайловичу, яким був 2019 рік для жіночого футболу області?
– Думаю, успішним. Адже все, що заплановано, виконано. Крім Суперкубка. Було вже пізно в листопаді (після чемпіонату області) проводити ці змагання. Організуємо в березні.

– Які головні заходи склали річну програму розвитку?
– Новорічно-різдвяний турнір мали в Ужгороді; у Тячеві – до 8 Березня. Також наші команди виступили у змаганнях пам’яті Федора Варги. Брали участь і в чемпіонаті України. Зокрема, у квітні серед спортсменок U-16 в Умані з 12 команд стали п’ятими. Десь травми далися взнаки, але результатом задоволений. У травні в Калуші з-поміж дівчат U-14, які представляли 27 колективів із вищої та першої ліг, зіграли 6 матчів: 5 виграли, в одному поступилися й із хорошою різницею м’ячів (26–6) посіли 7 місце. Теж добрий результат, адже потрапили до вісімки кращих, яка отримала право грати у вищій лізі. На попередньому етапі переграли чемпіонок змагань, але в «плей-оф» недооцінили тернополянок. Могли бути й вище. У липні вже в Ковелі серед 15-річних із 14 команд фінішували шостими. У жовтні відбувся чемпіонат області (на фото). У Середньому суперничали команди 2003–2004 та 2005–2006 років народження. Зі старших перемогли хустянки, а в молодших команда з Великої Доброні. Із Хуста до олімпійського резерву зарахували Олександру Губаль. Таким чином, у 2019 році не сиділи, склавши руки. Із нами рахуються в Україні, є дівчата, із якими можна працювати на результат. В усіх вікових групах футболістки набираються досвіду. Це важливо.

– Які виклики стоятимуть перед жіночим футболом у 2020 році?
– Хочеться покращити результати. Добре б чемпіонат області проводити так, як у хлопців – календарні ігри, а не зональні. Хотілося б мати більше спонсорів, меценатів. До речі, принагідно хочу подякувати за підтримку голові ФФЗ Іванові Дурану, екс-начальнику управління молоді і спорту облдержадміністрації Віталію Ерфану, президенту Всеукраїнської асоціації жіночого футболу України та голові комітету жіночого футболу УАФ Валерію Лунченку, який виділяв кошти для зборів. Саме завдяки такій допомозі і наш рівень виріс. А загалом жіночий футбол Закарпаття вийшов стрімко зі складної ситуації, у якій опинився. Водночас роботи в нас іще багато. Але вірю: усе вийде. Головне – працювати.

– На завершення що б побажали прихильникам жіночого футболу?
– Вітаю всіх, а особливо наших дівчат і тренерів із Новим роком та Різдвом Христовим. Бажаю удачі, мати бажання займатися футболом, щоб у новому році ми мали календарний турнір. На це потрібні фінанси, як і на участь у чемпіонаті України в усіх вікових групах. Будемо вірити в краще!




Стаття:

Василь Ізай: «2019 рік був успішним для жіночого футболу Закарпаття»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz