Відкриття другої лінії заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів


02.03.18  1029
Андрій Павелко, ФФУ, президент, ФФУ Продакшн, завод штучного покриття, EcoGreenEquipment, Стратегії розвитку футболу 2030
У п’ятницю, 2 березня в Бориспільському районі Київської області відбулася церемонія відкриття другої лінії заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів.

Перший в Україні вітчизняний завод із виробництва високотехнологічного штучного покриття для мультиспортивних майданчиків та професійних футбольних полів запрацював 30 вересня 2017 року. Тоді була офіційно презентована лінія з виробництва синтетичної трави. Минуло півроку, і тепер на підприємстві ввели в експлуатацію лінію каскадного типу з переробки використаних автомобільних та сільськогосподарських шин.

На ній виготовлятиметься гумовий гранулят, що використовується для засипки штучних футбольних та мультиспортивних майданчиків, виготовлення покриття для бігових доріжок, гумової плитки та бруківки. Постачальником обладнання та стратегічним партнером у цьому напрямку став світовий лідер із продажу економічно ефективних систем переробки шин «EcoGreenEquipment» (США).

У свою чергу розширення підприємства стане ще одним кроком у реалізації ФФУ «Стратегії розвитку футболу 2030», одним із завдань якої є модернізація футбольної інфраструктури України.

За статистикою, за рік в Україні накопичується майже 150 000 тон використаних шин, із них переробляється лише близько 10 %. Механічне подрібнення у гумовий гранулят/крихту є одним із способів утилізації зношених шин, що відпрацювали свій ресурс.
Андрій Павелко, ФФУ, президент, ФФУ Продакшн, завод штучного покриття, EcoGreenEquipment, Стратегії розвитку футболу 2030
Саме тому Федерація футболу України, яка дбає про розвиток спорту в країні та здоров’я молоді, ініціювала цей унікальний проект. Це дозволить істотно покращити екологічну ситуацію в Україні в частині утилізації зношених шин, допоможе створити велику кількість красивих сучасних і довговічних штучних футбольних та мультиспортивних майданчиків і сприятиме заохоченню молоді до здорового способу життя, а в масштабах країни — до майбутніх великих спортивних перемог.

«Я пишаюся, що саме на заводі ФФУ вперше в Україні буде використовуватися така сучасна технологія, яка вирішує одразу три питання — економічне, екологічне та соціальне.

Уже за три зимові місяці ми отримали замовлень та підготували для відправки покриття більше як для 200 футбольних майданчиків. Як тільки в Україні встановиться тепла погода, вони будуть відправлені замовникам для монтажу.
Андрій Павелко, ФФУ, президент, ФФУ Продакшн, завод штучного покриття, EcoGreenEquipment, Стратегії розвитку футболу 2030Здоров’я молоді — це, окрім усього іншого, питання національної безпеки. Тому будівництво сучасних спортивних об’єктів — це державна справа. Через спорт, через футбол ми зможемо зробити так, щоб у країні зростала здорова, амбітна молодь. І тоді про нас будуть говорити як про успішну націю», — сказав під час відкриття нової лінії президент ФФУ Андрій Павелко.

У церемонії відкриття також взяли участь губернатор Київської області Олександр Горган, представники міністерства молоді та спорту, міністерства екології та природних ресурсів і міністерства регіонального розвитку.

Усі вони відзначили унікальну ініціативу ФФУ, важливість заводу федерації для України та іноваційність технології, яка використовується для виробництва штучного покриття для футбольних полів та мультиспортивних майданчиків.

За матеріалами ФФУ
Андрій Павелко, ФФУ, президент, ФФУ Продакшн, завод штучного покриття, EcoGreenEquipment, Стратегії розвитку футболу 2030


Стаття:

Відкриття другої лінії заводу з виробництва штучного покриття для футбольних полів



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz