1/16 Ліга Чемпіонів УЄФА 18-19: Житлобуд-1 Харків - Лінчепінг - 1:6


13.09.18  996
Сезон 2018/2019, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Харків, Житлобуд-1, Жилстрой-1, Линчепинг, Лінчепінг, Linköpings, Kharkov Sport City
(SPORT.UA) Кілька років тому харківські любителі футболу мріяли побачити улюблений «Металіст» в Лізі чемпіонів. Але, на жаль, з відомих причин тоді не вийшло. І ось через роки інший харківський футбольний клуб, правда жіночий, вперше вийшов з групи і пробився в плей-офф найпрестижнішого європейського кубкового турніру.
 
Сьогодні на полі ОСК «Металіст» у першому матчі 1/16 фіналу Ліги чемпіонів серед жінок краща команда України за підсумками минулого сезону приймала шведський «Лінчепінг». Приємно, що на трибунах стадіону зібралося досить багато глядачів (близько шести тисяч) і, забігаючи вперед, треба відзначити, що протягом усього поєдинку вони активно підтримували підопічних Валентини Котик.
 
Стартовий відрізок матчу пройшов з невеликою перевагою гостей, які вже на четвертій хвилині створили перший небезпечний момент біля воріт харків'янок. Ще через хвилину двічі врятувала «Житлобуд-1» їхній воротар і капітан Ірина Саніна. Спочатку вона зуміла ліквідувати вихід один на один, а потім забрала м'яч в руки після добивання.
 
Далі вже гра пішла на зустрічних курсах, причому обидві команди намагалися активно діяти саме в атаці. Було подано чимало кутових по обидва боки, однак до завершального точного удару справа тривалий час не доходила.
 
Все найцікавіше почалося з 23-ї хвилини, коли Дарина Апанащенко після позиційної атаки господарів поля сильно пробила з лінії штрафного майданчика поруч зі штангою. Але вже в одній з контратак шведка Фріда Монум втекла від оборони харків'янок і точно пробила повз воротаря у правий нижній кут.
 
Незважаючи на пропущений гол, футболістки «Житлобуду-1» продовжували шукати щастя біля воріт суперниць. Зокрема, на 36-й хвилині на дальній удар наважилася Ірина Куніна, але їй зовсім трохи не вистачило, щоб потрапити в ціль. А на 42-й хвилині знову українок врятувала Ірина Саніна, перервавши ногою небезпечний простріл суперниць.

Сезон 2018/2019, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Харків, Житлобуд-1, Жилстрой-1, Линчепинг, Лінчепінг, Linköpings, Kharkov Sport City
Другий тайм почався з двох швидких контратак гостей. Але якщо в першому випадку їм не вдалося реалізувати небезпечний момент, то на 48-й хвилині нападаюча «Лінчепінга» Ліна Хуртіг вже свого шансу не упустила.
 
Ще через дванадцять хвилин знову забила Фріда Монум, причому знову шведки домоглися результату після швидкого контрвипаду. А на 64-й хвилині в черговий раз врятувала харків'янок від ще більшого розгрому Ірина Саніна.
 
І все ж на 70-й хвилині українським футболісткам вдалося відіграти один гол. Після штрафного удару, який заробила Ольга Овдійчук, висока Дарина Апанащенко поборолися за верховий м'яч і Анна Вороніна (на фото) першою встигла завдати точного удару в дальній кут.
 
На жаль, радість місцевих уболівальників була недовгою. Через чотири хвилини гості вже вкотре організували швидку контратаку і завершила її Марія Ясмін Аліду. А потім на 82-й і 86-й хвилинах ще два м'ячі у ворота українського чемпіона забили відповідно Джоанна Расмуссен і Фріда Монум, яка зробила, таким чином, хет-трик.

Повторна зустріч суперниць пройде в Швеції 26 вересня.

ЖІНОЧА ЛІГА ЧЕМПІОНІВ УЄФА 2018-2019. 1/16 фіналу. Перший матч
 
«ЖИТЛОБУД-1» (Харків, Україна) - «ЛІНЧЕПІНГ» (Швеція) - 1:6 (0:1)
12.09.2018 - м. Харків - стадіон ОСК Металіст
Голи: Вороніна 70 - Монум 26,60,86, Хуртіг 48, Аліду 74, Расмуссен 82
 
Житлобуд-1: І.Саніна - Ж.Саніна, Утицьких, Андрущак, Голиш, Шевчук, Кочнєва (Хаванська 90), Куніна (Петрик 58), Апанащенко, Вороніна, Овдійчук

Лінчепінг: Лаббе - Кільдемоес, Ланц, Леннартссон, Алквіста, Расмуссен (Селеруд 86), Монум, Асллані (Богрен 79), Хартіг (Аліду 71), Ангелдаль, Оскарссон

Попередження: Апанащенко 72 - Кільдемоес 42

Повний матч / UEFA Women's Champions League. Round of 32 , 1st leg. WFC Kharkiv - Linköping



Стаття:

1/16 Ліга Чемпіонів УЄФА 18-19: Житлобуд-1 Харків - Лінчепінг - 1:6



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz