Комітет жіночого футболу ФФУ: в сезоні 2019/2020 - 12 команд у Вищій лізі


20.06.18  1287
ФФУ, Асоціація, комітет жіночого футболу, Лунченко Валерій, Всеукраїнська Асоціація, Юрій Титаренко, женский футбол, засідання комітету, Костюченко
20 червня у Будинку футболу під головуванням Валерія Лунченка відбулося засідання Комітету жіночого футболу Федерації футболу України.

Відкрив засідання своїм виступом перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, якого було запрошено на робочу зустріч.
«Перш за все, хочу передати слова привітання та подяки за вклад у жіночій футбол від президента ФФУ Андрія Павелка. Нова команда, яка керує жіночим футболом, демонструє чудові результати. Ми вийшли на високий рівень організації проведення матчів не тільки національної команди, але й з кожним кроком стаємо більш успішними у змаганнях дівочих колективів.

Хотів би особисто подякувати Валерію Лунченку — завдяки програмі ФФУ сотні українських дівчат відвідали фінал жіночої Ліги чемпіонів, що відбувся 24 травня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, і отримали емоційний заряд, що стимулюватиме їх займатися футболом і надалі. Матчі національної жіночої збірної України вже транслюються на телебаченні — і в подальшому будемо продовжувати збільшувати медіа-активності для популяризації жіночого футболу», — сказав перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко.


У свою чергу Валерій Лунченко подякував керівництву ФФУ за довіру і підтримку, яка допомагає його команді розвивати жіночій футбол у країні: «Переконаний, що фінал жіночої Ліги чемпіонів — не останнє масштабне футбольне явище, яке європейські організації доручать провести Україні, адже Київ вдало впорався із задачею. Впевнений, що ми й далі продовжуватимемо розвивати жіночій футбол в Україні», — зазначив голова комітету жіночого футболу.

ФФУ, Асоціація, комітет жіночого футболу, Лунченко Валерій, Всеукраїнська Асоціація, Юрій Титаренко, женский футбол, засідання комітету, КостюченкоПершим питанням порядку денного засідання було затвердження підсумків Всеукраїнських змагань серед дівочих та жіночих команд сезону-2017/2018, чемпіонатів України серед команд вищої та першої ліг, Кубку України, чемпіонатів України сезону 2018 року серед дівочих команд WU-17, WU-15, а також Всеукраїнського футбольного турніру «Кубок надій ФФУ-Майбутні чемпіонки 2018». Членами комітету були обговорені пропозиції щодо подальшого підвищення рівня змагань, разом із цим вони відзначили, що організація проведення чемпіонату у вищій лізі зросла. Підсумки змагань були затвердженні одноголосно.

Одним із найголовніших пунктів порядку денного було питання щодо затвердження проекту Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед жіночих команд сезону-2018/2019. Члени комітету проголосували про розширення вищої ліги із сезону-2019/2020 до 12-ти команд: команди, що посіли два перших місця у першій лізі, відразу підвищуватимуться у класі, а третя гратиме два перехідних матчі з останньою командою вищої ліги.
Далі було прийнято рішення, що клуби вищої ліги зобов’язані мати власний дитячо-юнацький спортивний заклад або договір про співпрацю із ДЮСЗ.
З метою популяризації жіночого футболу клуби повинні обов’язково вести відеозйомку всіх матчів з подальшим викладенням у мережу Інтернет.

Також відбулися зміни у проведенні Кубку України серед жіночих команд. Всі без виключення клуби вищої ліги будуть зобов’язані брати участь у розіграші трофею. Із сезону-2018/2019 команди у Кубку матимуть можливість провести четверту заміну, яку можна використати у додатковий час, згідно з нововведеннями Правил гри.

Далі були затвердженні Положення про проведення чемпіонатів України з футболу серед дівочих команд WU-16 та WU-14 вищої та першої ліг сезону 2018 року. У змаганнях першої ліги Всеукраїнська асоціація жіночого футболу знайшла можливість профінансувати не тільки проживання команд, а й харчування, за принципом вищої ліги. Починаючи з цих змагань, буде використано практику Турнірів розвитку УЄФА, за якою на стадії групового етапу за нічийного рахунку команди пробиватимуть пенальті, за підсумками яких переможець отримуватиме два очки, а колектив, що зазнав поразки в серії одинадцятиметрових, — одне.

Наостанок було заслухано члена комітету, представника Харківської обласної федерації футболу Олену Коробку, яка розповіла, що найближчим часом буде створено організаційний комітет відбірного раунду Ліги чемпіонів, до якого також увійде робоча група фахівців ФФУ.

Нагадаємо, що груповий етап відбудеться в Харкові із 7-го по 13 серпня 2018 року. Жеребкування цієї стадії відбудеться вже у найближчу п’ятницю у штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні.

ФФУ, Асоціація, комітет жіночого футболу, Лунченко Валерій, Всеукраїнська Асоціація, Юрій Титаренко, женский футбол, засідання комітету, Костюченко

Стаття:

Комітет жіночого футболу ФФУ: в сезоні 2019/2020 - 12 команд у Вищій лізі



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz