«Ладомир» - переможець чемпіонату України серед жіночих команд у Першій лізі


21.06.17  1430

19 червня у Винниках Львівської області, на стадіоні імені Богдана Маркевича, під егідою ФФУ завершився фінальний етап чемпіонату України серед жіночих команд у Першій лізі.
 
Обидва поєдинки понеділка - за бронзові нагороди та фінал - завершилася з аналогічним рахунком 2:1. Третю сходинку посіла новояворівська «Янтарочка», що переграла ВО ДЮСШ (Вінниця), а перше місце, а з ним і перепустку до Вищої ліги виборов Володимир-Волинський «Ладомир», що у над напруженому матчі здолав «Маріупольчанку» з Маріуполя.  

Перша гра, в якій зустрічались «Янтарочка» та ВО ДЮСШ розпочалася з активних дій  номінальних господарок, які після чудового гола з розвороту від Надії Чайки вже на 6-й хвилині повели у рахунку.
 
За десять хвилин потому повинна була подвоювати рахунок на табло Іванна-Леся Тарнавська, але влучила в стійку з вигідної позиції. Перший тайм так і завершився за мінімальної переваги господарок.
 
Отримавши вказівки в перерві від тренера, вінничанки вийшли на другий тайм більш зарядженими і майже одразу зрівняли рахунок зусиллями Ілони Пшеничної, яка скористалася не вдалими діями захисників в обороні.
 
Проте з таким перебігом подій була не згодна один з лідерів «Янтарочки» Надія Чайка, яка знову приголомшила голкіпера обвідним ударом в «дев’ятку».
 
Вінничанки не знайшли в собі сил аби створити по-справжньому гольовий момент, щоб перевести гру в овертайм. 2:1- на користь «Янтарочки».
 
«Янтарочка» (Новояворівськ) – ВО ДЮСШ (Вінниця ) – 2:1
Голи: Чайка (6, 65) – Пшенична (47)
 

Фінальний поєдинок звів «Ладомир», який впевнено переміг у півфіналі «Янтарочку» та «Маріупольчанку», якій пощастило в серії післяматчевих пенальті переграти вінничанок.
 
Втративши двох ключових футболісток номінальні гості зуміли нав’язати боротьбу на кожному клаптику поля футболісткам «Ладомира», які були більш свіжішими  та мобілізованими. У першій половині гри вболівальники, які прийшли підтримати команди, побачили лише один небезпечний момент, який собі створила волинянка Вікторія Гірин. Втікши на швидкості від захисників, вона з гострого кута небезпечно пробивала низом - воротар Ірина Гараніна змогла відбити цей удар.
 
Те що не вийшло у Гірин за перші 45 хвилин зустрічі, вдалося їй вже на старті другого тайму: і це вже 1:0 для господарів. Футболістки з Маріуполя не склали руки, і змогли за 6-ть хвилин відігратись. Аліна Кайдаловська після подачі кутового виявилась найспритнішою у карному майданчику і переправила «круглого» в сітку воріт Яни Глух.
 

Після цього команди або почали готуватись до додаткового часу, і берегли свої сили, або спека заважала показати більші швидкості на полі. Стало зрозуміло, що долю поєдинку може вирішити один м’яч, який зрештою і забили волинянки. На 71-й хвилині, спочатку Анна Мякота не використала вихід сам-на-сам, проте за мить захисниця «Маріупольчанки» Віра Шатохіна по дивовижній траєкторії зрізала м’яч у власні ворота.
 
На останній штурм після такого удару сил у гравців з Маріуполя не залишилося, тому перемогу у цьому двобої, а з нею і у фінальній частині здобув Володимир-Волинський «Ладомир».
 
 
Головний тренер переможців Олег Бортнік прокоментував успішне завершення турніру для своєї команди: «Дякую своїм дівчатам за самовіддачу на полі. Дуже важко грати було за такої погоди, я не знаю скільки необхідно буде часу на відновлення нашим футболісткам. У нас був досвідчений суперник, не просто грати. Але склалося так, що ми перемогли. Вийшовши у Вищу лігу, ми реально оцінюємо свої сили, звичайно, буде складно протистояти лідерам українського жіночого футболу, але ми будемо боротися».
 
Фінал
 
«Ладомир» (Володимир-Волинський) - «Маріупольчанка» (Маріуполь) – 2:1
Голи: Гірин (48) – Кайдаловська (54), Шатохіна (71, автогол)
 
«Ладомир»: Глух – Кузьмич, Шуляк (Максимчук, 50), Лєбєдєва, Мякота (Кревська, 77), Шайнюк (к), Кибиш (Ковб, 90+3), Бубняк, Гірин, Лемещук, Шевчук   
 
«Маріупольчанка»: Гараніна – Кайдаловська, Кулаковська, Завідова, Щербаньова, Крадожон, Лиха, (Кузіна, 77), Фрішко (к), Мугурдінова, Шатохіна, Юрік
 
По завершенні футбольних баталій відбулася офіційна церемонія нагородження переможців та призері змагань, у якій взяли участь голова Львівської обласної федерації футболу та член Виконкому ФФУ Ярослав Грисьо, а також головний тренер дівочих збірних команд України Сергій Сапронов.
 
За результатами турніру були визначені найкращі гравці у наступних номінаціях:
 
Найкращий воротар – Яна Глух («Ладомир»)
Найкращий захисник – Вероніка Никитюк (ВО ДЮСШ)
Найкращий півзахисник – Вікторія Гірин (Ладомир»)
Найкращий нападник – Світлана Фрішко («Маріупольчанка»)
Найкращим бомбардиром турніру стала гравець новояворівської «Янтарочки» Надія Чайка – 7 голів. 


Стаття:

«Ладомир» - переможець чемпіонату України серед жіночих команд у Першій лізі



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz