Фінал Кубка України 18/19: гранди проти фартових дебютантів


07.06.19  954
Кубок України серед жінок, Кубок України 2018-2019, жінки футбол, змагання кубку, жіночий Кубок України, футбол женский, ФФУ, Фінал Львів, Житлобуд-1, ФК Восход, стадіон Скіф
Фото - Сергій Татьков
Фінал Кубка України серед жінок «Житлобуд-1» — «Восход», який відбудеться у Львові 8 червня 2019 року, став сенсацією ще до свого початку. Уперше за тривалий період до фіналу Кубка пробилася команда, яка рік тому піднялася у класі та кваліфікувалася до вищої ліги. Більш того, «Восход» із селища Стара Маячка в Херсонській області був створений лише у 2016 році. Чи вдасться фартовим дебютантам заявити претензії на трофей?

Протягом сезону 2018/2019 років «Восход» впевнено почував себе в чемпіонаті України. Команда зі Старої Маячки завершує свій дебютний рік у вищій лізі на третьому місці. Бронзові нагороди клуб гарантував собі ще за два тури до завершення національної першості.

У кубкових змаганнях «Восход» також демонструє стрімкий прогрес. У торішньому розіграші Кубка України команда програла ще на стадії 1/8-ї, поступившись «Житлобуду-2» із хокейним рахунком 0:10. Цього року — уже фіналісти. Що буде далі?

Загалом новачки вищої ліги дуже вдало провели весняну частину змагань. Півфінальний матч Кубка України проти «Львову» команда з Херсонської області виграла з мінімальною різницею — единий у зустрічі гол з пенальті забила капітан «Восходу» Тетяна Левицька. Між цими клубами точилася й дуель за бронзові нагороди чемпіонату, проте Стара Маячка в перегонах за місце на п’єдесталі пошани після 17-ти турів випередила команду з міста Лева (а також «Єдність-ШВСМ») на шість очок.
Кубок України серед жінок, Кубок України 2018-2019, жінки футбол, змагання кубку, жіночий Кубок України, футбол женский, УАФ, Фінал Львів, Житлобуд-1, ФК Восход, стадіон Скіф
«Житлобуд-1», який постачає майже третину гравців до національної жіночої збірної України, підходить до свого 11-го фіналу Кубка України у статусі беззаперечного фавориту. Із цих 11-ти матчів харківська команда виграла 10! Додайте до цього вже дев’яті золоті нагороди чемпіонату України, й стане зрозуміло, чому в дівчат зі Старої Маячки час від часу мають тремтіти колінця.

Через те, що «Восход» був створений  три роки тому та вперше потрапив до вищої ліги, історія зустрічей фіналістів цьогорічного Кубка України дуже коротка.  Уперше команди офіційно зустрілися в жовтні 2018 року. Матч проходив у Беріславі (Херсонська область), де харків’янки забили чотири «сухі» м’ячі у ворота суперниць (відзначилися Куніна, Хаванська, Апанащенко та Нестеренко).

Буквально за тиждень до фіналу «Житлобуд-1» та «Восход» вони провели очну гру в рамках 18-го туру чемпіонату України. Результат зустрічі не впливав на турнірне становище команд, тому тренерські штаби розглядали цей матч як генеральну репетицію перед фінальною грою у Львові.  Весь матч пройшов під диктовку господарів поля. Дубль Дарії Апанащенко та гол Юлії Шевчук подарував команді вісімнадцяту перемогу у сезоні!

Коли стали відомі фіналісти Кубка України 2018/2019 років серед жінок, уболівальникам мимоволі прийшов на згадку чоловічий кубковий фінал, куди вперше в національній історії вийшла першолігова команда — «Інгулець» із селища Петрове в Кіровоградській області. «Інгульцю» протистояв один із грандів українського футболу, «Шахтар», який і здобув упевнену перемогу — 4:0. Сподіваємося, команди-фіналістки 8 червня у Львові подарують нам справжнє кубкове протистояння та незабутні емоції, адже футбольне поле — це місце, де кожен шанс на вагу золота. Зараз на шляху «Житлобуду-1» до золотого дублю стоїть лише «Восход»...
Кубок України серед жінок, Кубок України 2018-2019, жінки футбол, змагання кубку, жіночий Кубок України, футбол женский, ФФУ, Фінал Львів, Житлобуд-1, ФК Восход, стадіон Скіф



Стаття:

Фінал Кубка України 18/19: гранди проти фартових дебютантів



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz