ВАЖЛИВО: Циркуляр IFAB щодо змін до правил гри


25.04.20  778
Правила Гри ФІФА 2019/20, Циркуляр, Laws of the Game, IFAB, FIFA, Правила Игры футбол ФИФА
134-тє щорічне загальне засідання Міжнародної ради футбольних асоціацій (The IFAB), єдиної вповноваженої на прийняття змін і доповнень у Правила гри в футбол, встановило кілька нових (і дуже суттєвих) змін і доповнень. Всі зміни набиратиму чинності з 1 червня 2020 р. і почнуть діяти вже зі стартів нових сезонів у чемпіонатах 2020/2021 років.

Що ж установлено нового в найсвіжішій редакції Правил гри? Виділяємо основні теми.

Гра рукою:

• Випадкова гра рукою гравця команди, що атакує, карається лише тоді, коли це безпосередньо призводить до голу або створення очевидної гольової можливості для гравця та/або їхньої команди (тобто, після гри рукою м'яч пролітає незначну відстань та/або відбувається дуже мала кількість передач)

• При визначенні порушень, пов'язаних з грою рукою, межею руки вважається лінія, що проходить під нижньою межею пахви. Плече опиняється поза «зоною порушення», якщо м'яч потрапив в нього не нижче лінії пахви.

• При положенні поза грою навмисна гра рукою з боку захисника вважається навмисною грою.

Пенальті та післяматчеві серії:

• Якщо воротар скоює порушення, але м'яч не проходить у ворота або відскакує від поперечини/стійок, то удар не повторюється, за виключенням тих випадків, коли порушення воротаря мало явний вплив на гравця, який виконував удар

• Якщо воротар отримує покарання та удар повторюється, то йому робиться усне зауваження за перше порушення (у грі або під час серії 11-метрових ударів), за будь-яке інше подальше порушення йому виноситься попередження (ЖК)

• Чинність жовтих карток всіх гравців не розповсюджується на серію 11-метрових ударів. Якщо гравець отримує попередження з пред’явленням жовтої картки як під час матчу, так і під час серії 11-метрових ударів, то це повинно бути відображено у записах як дві жовті картки, а не як вилучення (червона картка)

• Якщо воротар та гравець, який виконує удар, чітко одночасно скоюють порушення, то останній повинен бути покараний.

Гра воротаря

• Якщо при ударі від воріт або при штрафному/вільному ударі, воротар підкидає м'яча, а його партнер по команді головою чи грудьми віддає м'яч назад, щоб його зловив воротар, удар повторюється, але дисциплінарна санкція не застосовується, за виключенням випадку, якщо це настирливо повторюється.

Жовті картки та інші санкції:

• До воротаря застосовується покарання за заборонене торкання м'яча вдруге при поновленні (тобто, перш, ніж він торкнувся іншого гравця), у вигляді відповідної дисциплінарної санкції, навіть якщо таке торкання відбулось за допомогою руки

• Якщо арбітр надав дозвіл на швидке виконання штрафного/вільного удару або застосував перевагу після порушення у вигляді втручання в або зриву перспективної атаки, жовта картка не виноситися

• Гравець, який не дотримується необхідної чотириметрової відстані при поновлені гри спірним м'ячем, повинен отримати жовту картку.

Із рішеннями IFAB в циркулярі № 18 в українському перекладі ви можете ознайомитися за посиланням



Стаття:

ВАЖЛИВО: Циркуляр IFAB щодо змін до правил гри



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz