5-й тур Вища ліга 18/19: «Ятрань-Берестівець» Уманьщина - «Злагода-Дніпро-1» Дніпро - 1:1


10.09.18  929
чемпіонат України жінки, сезон 2018-2019, женский футбол, жіночий чемпіонат, Ятрань-Берестівець, Злагода, СК Днепр-1, ЖФК, Уманьщина
фото Ігоря Соболенко
Звіт Футбол Уманьщини: Після найуспішнішого в своїй історії попереднього чемпіонату (четверте місце було неодноразово і до цього, але вперше реально претендували на комплект нагород) «Ятрань-Берестівець» новий турнір розпочала з двох дуже прикрих мінімальних поразок 0:1 від команд своєї вагової категорії. Від «Ладомиру» (так, доречі, і не вдалося переглянути відеозвіт з того матчу, де все вирішив єдиний гол з пенальті, хоча висвітлюється зараз чемпіонат України серед жіночих команд дуже гарно – хм, і де він зник?) на виїзді і від «Єдності» вдома. Перемога в Костополі дозволила підопічним Володимира Пею нарешті «розмочити» невтішну серію. Матч проти «Злагоди-Дніпро-1» відповідно був надзвичайно важливим. Господарям конче необхідно було здобувати перемогу, щоб не відпускати пелетон і не зводити шанси на високі місця до суто теоретичних.

Поступово господарі прибрали ініціативу до своїх рук-ніг. Спочатку через контроль м’яча насамперед позаду і в середній лінії. При цьому якоїсь гостроти не відмітив би попереду. Хіба що варто згадати два моменти за участі Марії Тихонової. На 13-й хвилині вона створила собі гольову нагоду сама – за рахунок дриблінгу увійшла в штрафну зліва. Але кут був дуже гострий і голкіпер гав не ловив. А через дві хвилини Марія вже била зльоту після передачі справа, але не поцілила у ворота. Тихонова була серед співавторів і забитого м’яча. На 22-й хвилині господарі все зробили просто ідеально! Послідувала діагональна передача від своєї штрафної у вільну зону на лівому фланзі. Туди увірвалася Тихонова. Обіграла суперницю і навісила на дальню стійку. А там чудово зіграла головою Юлія Гнидюк! Класика! 1:0. З цим до контролю м’яча у господарів значно додалося конструктиву і попереду. Причому, коли дещо втомилася зліва Марія Тихонова, активність справа розвила Косік. «Ятрань-Берестівець» двічі була дуже близькою до того, щоб зміцнити свою матеріальну перевагу. На 30-й хвилині гарну передачу справа несвоєчасно пішла замикати Тихонова. Але Марія таки заволоділа мечем і змогла довести момент до удару – штанга! А на 41-й хвилині Ольга Авдєєва зробила все вірно і майстерно – прийняла м’яча на груди і з «двійничка» пробила. Нажаль – трішки вище! Загалом по першому тайму результат виглядав закономірним. Гості не виглядали безпорадними, але господарі були кращими.

По перерві «Злагода-Дніпро-1» спробувала перехопити ініціативу. Все ж потрібно було відігруватися. Господарям це давало вільні зони і можливість упіймати суперників на контратаці. Було більш ніж очевидно – другий гол зніме всі питання щодо перемоги «Ятрані-Берестівець» сьогодні. І шанси його забити були. На 58-й хвилині Тихонова знову «протащила» м’яча зліва і подала. Юлія Семенюк била метрів з шести, але оборонці змогли заблокувати цей удар. На 65 – й хвилині Косік гарно націлено прострілила справа і Тихонова замикала на дальній стійці – пари сантиметрів забракло… На 71-й хвилині Гнидюк гарним пасом в розріз виводила ту ж таки Тихонову сам на сам з воротарем. Але Рябовол вискочила з воріт і стрибком в ноги врятувала свою команду. На 72-й хвилині відразу троє гравців «Ятрані-Берестівець» намагалися затовкти м’яча в чужі ворота ледь не з воротарського майданчика…. Все то було добре, але рахунок був хитким і за це «Ятрань-Берестівець» поплатилася за 5-10 секунд до фінального свистка арбітра!!! Вже у компенсований час тренер господарів Володмир Пею вдався суто до так званої «тактичної заміни» - щоб виграти десяток-другий секунд. І вирішив при цьому замінити лівого захисника Мушин. Як по мені, то не варто було знімати когось із захисної ланки, яка діяла загалом добротно. Саме на лівому фланзі оборони і «наварили» господарі зовсім недоречний і необов’язковий штрафний. Штрафний від самої бокової лінії, метрах в сорока від воріт. Послідувала височезна подача. М’яч перелетів всіх, вдарився в дальню штангу і в сутолоці переповз через лінію воріт!!!! 1:1!!! Це треба було бачити!! Часу не вистачило навіть розіграти з центра поля! Як же ж прикро «Ятрань-Берестівець» просто загубила два таких важливих очки на своєму полі! Тепер кров з носу потрібно це компенсувати в наступних матчах!
umanfootball.com.ua
Повний матч

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ. ВИЩА ЛІГА 2018-2019 - 5 тур
09.09.2018 - с.Планка - стадіон УТК - 50 глядачів

ЯТРАНЬ-БЕРЕСТІВЕЦЬ (Уманський р-н) - ЗЛАГОДА-ДНІПРО-1 (Дніпро) - 1:1 (1:0)
ГОЛИ
: Гнидюк 24 - автогол Вороніна 90+2

ЯТРАНЬ-БЕРЕСТІВЕЦЬ: Денищич - Земляна, Мушин (Семенюк О. 90+1), Вороніна, Косік (Комар 74), Авдєєва, Тихонова, Загуменна, Сівець, Гнидюк, Семенюк Ю.
Запасні: Тарасенко, Назаренко, Цикаленко
Тренер: Володимир ПЕЮ

ЗЛАГОДА: Рябовіл - Пороходніченко (Тарасова 76), Чорна, Ковтун, Калягіна, Гриценко, Барчан, Катериніна, Немець, Музика, Аслаханова.
Запасні: Свинаренко, Митрофанська
Тренер: Олена КУДЗІЄВА

Арбітри: Синицький М. (Київ) - Пиценко І. (Олександрія), Переверзєв А. (Олександрія) - Коріненко О. (Умань)
Спостерігач арбітражу: Алексахіна Н. (Кропивницький)


ПОПЕРЕДЖЕННЯ
: Мушин 81 - Калягіна 67

© 2018 womensfootball.com.ua



Стаття:

5-й тур Вища ліга 18/19: «Ятрань-Берестівець» Уманьщина - «Злагода-Дніпро-1» Дніпро - 1:1



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz