Анастасія Войтенко: «В моїй родині всі футболісти. Це брат, тато, мама і навіть бабця»


09.01.18  1080
ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова, Новорічні зустрічі, футбольний турнір, дівчат футбол, футбол серед дівчат, Анастасія Войтенко, Аріна Паскаренко, Дуднік
У Вінниці, на обласному турнірі «Новорічні зустрічі», разом із хлопчиками на майданчик виходили і дві дівчинки. Вони чудово показали себе, за що одразу були зараховані до збірної Вінниччини! Змагання серед дітей молодшого шкільного віку, які відкрили місцевий спортивний сезон, проходили у залі Вінницького палацу дітей та юнацтва 3 – 5 січня, повідомляє Vlasno.info.

На старт виходили шість команд із Вінниці і сусідніх районів. Як і торік, турнір виграли господарі майданчику із ФК «Мрія». Друге місце посіла збірна РДЮСШ Гнівані (Тиврівський район). Далі – вінницькі «Темп» і ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова. В більшості країн Європи маленькі хлопці і дівчата грають на змаганнях разом. Для нас поки що це є диковинкою. Як і те, що здобути срібло команді Гнівані допомогла десятирічна Анастасія Войтенко. Вона тренується у місцевому футбольному клубі 1,5 року. Виступала на змаганнях навіть за кордоном – у Польщі. Разом з командою вигравала золото на турнірах у Вінниці і Тиврові, причому неодноразово була капітаном! Раніше Анастасія Войтенко грала в нападі, а нещодавно змінила амплуа на захисника.

– В моїй родині всі футболісти. Це брат, тато, мама і навіть бабця. Батько навіть виступав за ФК «Гнівань». Він допомагає мені опановувати ази гри № 1 разом з тренером. В майбутньому мрію стати професійною футболісткою, виступати у чемпіонатах серед жінок, – розповідає Анастасія Войтенко.

ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова, Новорічні зустрічі, футбольний турнір, дівчат футбол, футбол серед дівчат, Анастасія Войтенко, Аріна Паскаренко, ДуднікКоманда ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова була наймолодшою на змаганні. За цей колектив грала й семирічна Аріна Паскаренко. Вона займається футболом вже рік. Дівчинка тричі на тиждень приїздить із села Якушинці до Вінниці на тренування. Записав Аріну до футбольної секції тато, який дуже полюбляє бігати з м'ячем.

Аріна Паскаренко грає виключно у нападі. Вміє бити через себе, використовує в атаці комбінацію «стінка» тощо.

– Мені подобається проводити красиві м'ячі. Згадую, одного разу забила важливий гол у «дев'ятку», – ділиться Аріна Паскаренко. – З хлопцями боротися трохи страшно. Адже вони іноді поводять себе грубо, штовхаються. Тобто не зважають на те, що я дівчинка. Але, коли потрібно, даю їм здачі. А під час гри у футбол на шкільних уроках фізкультури хлопців обігрую регулярно!

Аріна Паскаренко з часом збирається перейти до команди дівчат ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова. Юній вінничанці там буде цікавіше. Поки грає з юнаками, адже ровесниць її віку в футболі обмаль.

– Не у всіх наших групах є дівчата молодшого шкільного віку. Це тільки «перші ластівки». Поки що недостатньо тренерів-професіоналів, які працюють безпосередньо із представницями слабкої статі, – коментує старший тренер ВО ДЮСШ Блохіна-Бєланова Михайло Якименко. – В нашій спортшколі існують жіноча та дівчача команди, якими опікується тренер Олександр Дуднік. Решта тренерів тримають футболісток в групах юнаків. З часом, у років 12, їх передадуть до команди юніорок.
Михайло Шахов
vlasno.info



Стаття:

Анастасія Войтенко: «В моїй родині всі футболісти. Це брат, тато, мама і навіть бабця»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz