Ія Андрущак: «Матчі проти Хорватії і Угорщини ми провели на досить хорошому рівні»


30.01.18  946
ІЯ Андрущак, ФК Жилстрой-1, Харьків, гравець національної жіночої збірної, амбасадор, Ambassador: Іya Andruschak, Шлях До Києва, Road To Kyiv, UWCL
Півзахисник національної жіночої збірної України та амбасадор фіналу жіночої Ліги чемпіонів-2017/2018 Ія Андрущак розповіла про рік, що минув, поділилася планами на майбутнє та враженнями від презентації головного клубного трофея в європейському футболі й логотипа майбутнього фіналу.

— Ія, як оціниш 2017 рік у спортивному плані? Чим він запам’ятався? Вдалося здійснити все, що планувала?
— У спортивному плані рік видався досить рівним, можна сказати, звичайним: були перемоги, були й поразки. Зрозуміло, запам’яталися всі вдалі моменти, гарні голи і радість від перемог. Та, звісно, на футбольному полі вдалося не все, тому що немає меж для вдосконалення гри!

— 2017-й тобі запам’ятається ще й зміною клубу. Харківський «Житлобуд-1», за який ти зараз виступаєш, традиційно сперечається за золоті нагороди чемпіонату України із земляками з «Житлобуду-2». На твою думку, якась із інших команд зможе втрутитися у боротьбу за першу сходинку?
— Мені дуже хотілося б, аби якомога більше, а то й усі команди вели боротьбу за золото, але, на жаль, напевно, цього ще не станеться.

— Що думаєш про перехід на нову схему чемпіонату — «осінь-весна»?
— Вважаю, суттєво нічого не зміниться. Ми як розпочинали у квітні, так, думаю, і розпочнемо в новому сезоні. Якщо раніше чемпіонат закінчували в жовтні, то цього разу так закінчували перше коло. Мабуть, зміниться тільки місяць, в якому команда-переможець буде святкувати чемпіонство.

ІЯ Андрущак, ФК Жилстрой-1, Харьків, гравець національної жіночої збірної, амбасадор, Ambassador: Іya Andruschak, Шлях До Києва, Road To Kyiv, UWCL— Збірна України провела вже дві гри у відборі до ЧС-2019 — проти команд Хорватії та Угорщини. Що згадується з цих матчів?
— Вважаю, що ці два поєдинки ми провели на досить хорошому рівні, створили багато моментів. Поки що підводить реалізація — є над чим працювати. Із Хорватією втратили перемогу на останній хвилині, але футбольний бог повернув нам борг у матчі з Угорщиною, в якому ми взяли три пункти на останніх секундах, — дуже емоційне завершення футбольного 2017 року.

— У квітні після гри з Хорватією синьо-жовтих екзаменуватиме фіналіст останнього Євро — команда Данії. Згодна з тим, що цей поєдинок стане для України перевіркою на міцність?
— Данія, безперечно, гранд жіночого футболу. Команда з багатою історією, великими футбольними традиціями і сильними гравцями у складі. Нещодавно жіноча збірна цієї країни підписала договір із чоловічою про рівність заробітних плат. На мою думку, цей фактор, як і багато інших, свідчить про те, наскільки розвинений жіночий футбол у Данії. Упевнена, що датська команда буде прагнути в кожному матчі показувати свою найкращу гру. Знаю, що нам доведеться нелегко, але обіцяю, що ми залишимо на полі всі сили і зробимо все, аби привезти позитивний результат!

— Нещодавно ти як амбасадор жіночої Ліги чемпіонів презентувала разом із Андрієм Шевченком логотипи майбутніх фіналів найпрестижніших клубних турнірів Європи та їхні головні трофеї. Що відчувала, перебуваючи у такій зірковій компанії?
— Хвилювання. Воно посунуло на другий план всі інші емоції від цієї важливої події в моєму житті.

— Чи думала вже над своїми функціями амбасадора фіналу?
— Вони регулюються УЄФА та ФФУ. На своєму рівні я можу популяризувати фінал лише власним прикладом на футбольному полі та в житті.

— Що порадиш дівчатам, які мріють займатися футболом?

— Закликаю дівчат, а насамперед — їхніх батьків, не боятися. Якщо вашій дитині подобається футбол, сміливо приводьте її до секції. Дівчатам же скажу так: займайтеся футболом, любіть його, гарно тренуйтеся, ставте перед собою високі цілі й досягайте їх. Все залежить лише від вас!

— Де ти проводила новорічні свята? Що побажаєш українським уболівальникам?
— Новий рік зустрічала в колі друзів. А вболівальникам бажаю гарного футбольного року, цікавих матчів та перемог наших клубів і збірних. Адже лише за таких умов наші вболівальники будуть щасливими.

— Поділися планами на 2018 рік. Чого ти від нього очікуєш?
— Сподіваюся, що 2018-й буде багатим на перемоги для всього нашого футболу. Тому в планах —  тріумфувати на футбольних полях. І не тільки.

За матеріалами ФФУ
Фото Павла Кубанова


Стаття:

Ія Андрущак: «Матчі проти Хорватії і Угорщини ми провели на досить хорошому рівні»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz