ТМ WU19: Україна - Азербайджан - 1:1


17.03.18  1170
МиЗбірна, WU-19, Зінченко, женская сборная, женский футбол, молодіжна жіноча збірна України з футболу, Ю-19, жіноча збірна, жінки збірна, трансляція
У другому контрольному поєдинку, який відбувся сьогодні на ірпінському стадіоні «Чемпіон», молодіжна жіноча збірна України розписала мирову зі своїми однолітками з Азербайджану.

Після впевненої перемоги у першому матчі уболівальники синьо-жовтих мали всі підстави розраховувати на сприятливий результат для українок і у другому спарингу. Але свої корективи внесла погода. Сніг, який накрив майже усю Україну, ледь не поставив під сумнів проведення матчу.

Втім, треба віддати належне співробітникам стадіону. Залучивши снігоприбиральну техніку, їм вдалося доволі швидко впоратися зі снігом, висота якого на полі сягала кількох десятків сантиметрів, та привести штучний газон «Чемпіону» у належний стан. Хоча, звісно, зважаючи на те, що сніг не зупинявся протягом майже усього першого тайму, назвати поле ідеальним для футболу, як, власне, і погоду, не вдасться.

За таких погодних умов розраховувати на якісний футбол у виконанні обох команд не доводилося. Поле вносило свої корективи, а чи не найголовнішим завданням футболісток було не травмуватись. Хоча інколи емоції, незважаючи на товариський статус матчу та бажання не поступитися у кожному епізоді, брали гору, й жорсткі стики усе ж виникали, але арбітру зустрічі вдавалося швидко загасити ці поодинокі спалахи.

МиЗбірна, WU-19, Зінченко, женская сборная, женский футбол, молодіжна жіноча збірна України з футболу, Ю-19, жіноча збірна, жінки збірна, трансляціяЯк не дивно, швидше до погоди та стану поля пристосувалися гості. Хоча небезпеки поблизу воріт Анни-Марії Крищишин не виникало, футболістки збірної Азербайджану більше контролювали м’яч, намагаючись проводити швидкі атаки, які, втім, закінчувалися на підступах до штрафного майданчика українок. Чи не найкращу нагоду відкрити рахунок у зустрічі синьо-жовті отримали під завісу першої 45-хвилинки: після подачі зі штрафного Оксана Білокур пробивала головою, але не пощастило.

Початок другої половини гри пройшов за сценарієм старту першого тайму. Знову активнішими були гості, котрі одразу створили небезпечний момент: Сейфатдінова, отримавши передачу, виходила на побачення із Крищишин, але голкіпер української команди «прочитала» епізод, зумівши випередити форварда гостей та забрати м’яч.

І знову українки доволі швидко вирівняли гру, знову боротьба перейшла до центру поля, без переваги жодної з команд. Тож гол гостей на 59-й хвилині став справжньою несподіванкою. Швидка атака збірної Азербайджану завершилася прострілом на Гургенідзе, яку захисники синьо-жовтих необачно залишили самотньою у власному штрафному майданчику, давши можливість спокійно прийняти м’яч, оцінити обстановку та влучно пробити у дальній кут — 0:1.

Пропустивши гол, українки, намагаючись відігратися, великими силами пішли уперед. Гості, в свою чергу, зосередилися на захисті власних воріт та переможного результату. Як підсумок — знову велика кількість боротьби у центрі поля, спроби пройти до воріт за допомогою довгих передач та обмаль небезпечних моментів.

Але все ж за свою активність синьо-жовті були винагороджені. Вже у компенсований арбітром час під час розіграшу кутового футболістки збірної Азербайджану збили у власному штрафному майданчику Анастасію Ілліну. Пенальті. Ніколь Козлова чітко виконала суддівський вирок, відправивши м’яч точно у кут воріт - 1:1. Для Ніколь це став вже 10 забитий гол у складі збірної України.

МиЗбірна, WU-19, Зінченко, женская сборная, женский футбол, молодіжна жіноча збірна України з футболу, Ю-19, жіноча збірна, жінки збірна, трансляціяТовариський матч
17.03.18 - Ірпінь - стадіон "Чемпіон"
Україна WU-19 — Азербайджан WU-19 — 1:1 (0:0)
Голи:
Козлова (90+3, з пенальті) — Гургенідзе (59).

Україна (WU-19): Крищишин, Гірин, Кравченко (Куп’як, 73), Колещук, Білокур, Козлова, Котяш (О. Семенюк, 90), Ілліна, Бубняк, Постол (Ю. Семенюк, 55), Куніна (к).

Азербайджан (WU-19): Топчу, Х. Оздемір (Гасімова, 67), Алієва, Гаджиєва (к), Гургенідзе (Сардарлі, 90), Сейфатдінова, Уюгун,  Ахмадова, Озкумру, Боздаг, Теймурова.

Попередження: Сейфатдінова (14), Ахмадова (17), Теймурова (22), Хаджиєва (67), Алієва (90+4).

За матеріалами ФФУ
фото Андрія Майорова

Стаття:

ТМ WU19: Україна - Азербайджан - 1:1



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz