В Будинку футболу відбулося жеребкування футбольного кубку «EmPower Girls»


10.10.17  1198
EmPower Girls, футбольний кубок, Міжнародний день дівчинки, 11 жовтня, UNICEF, ЮНІСЕФ, Організація Об’єднаних Націй
10 жовтня в Будинку футболу ФФУ відбулося жеребкування футбольного кубку «EmPower Girls» серед дівочих команд 2004-2006 років народження.
З привітальним словом до учасників змагань звернувся перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, який подякував за любов до футболу та побажав в майбутньому розвиватися та досягати успіхів.
Одразу після привітальних слів Вадим Костянтинович взяв участь у жеребкуванні турніру, який вже завтра відбудеться на футбольних майданчиках НТБ ім.В.Баннікова.

Підсумки жеребкування:
Група А
1. Миколаївський МРЦ
2. Збірна м.Києва
3. Черкаський МРЦ
4. Чернігівський МРЦ

Група Б
1. Рівненський МРЦ
2. Тернопільський МРЦ
3. Збірна Донецької області
4. Харківський МРЦ
EmPower Girls, футбольний кубок, Міжнародний день дівчинки, 11 жовтня, UNICEF, ЮНІСЕФ, Організація Об’єднаних Націй
Деталі заходу турніру «EmPower Girls» серед дівочих команд 2004-06 р.н. :
Дата: 11 жовтня 2017 року
Місце: м.Київ, пров. Лабораторний, 7Б, НТК ім. Баннікова (штучні поля)
Кількість команд: 8 команд

Тривалість матчу: 2 тайми по 12 хв, 6 хв – перерва між таймами

Формат:
8 команд діляться на 2 групи. Відбуваються матчі по колу. Кожна команда зіграє по 3 гри. Команди, які посядуть перші місця в групах – грають у фіналі, команди, які другі місця – грають матч за 3 місце.
EmPower Girls, футбольний кубок, Міжнародний день дівчинки, 11 жовтня, UNICEF, ЮНІСЕФ, Організація Об’єднаних Націй
Довідка:
Організація Об’єднаних Націй оголосила 11 жовтня Міжнародним днем дівчинки. У всьому світі цей день присвячують підвищенню обізнаності про важливість повної реалізації прав дівчат, забезпечення їх рівних можливостей у всіх сферах життя та однакового ставлення до дівчат і хлопців у суспільстві . В багатьох країнах дівчата досі стикаються з перешкодами в здобутті освіти та при виборі майбутньої професії, в доступі до медичних послуг або ресурсів їхніх домогосподарств, а також із підвищеними безпековими ризиками в повсякденному житті. Усталені соціальні норми часто нав’язують дівчатам моделі «належної» поведінки, що обмежують коло їх інтересів і вподобань, можливості вибору життєвих пріоритетів, а отже - реалізації власного потенціалу в майбутньому.
EmPower Girls, футбольний кубок, Міжнародний день дівчинки, 11 жовтня, UNICEF, ЮНІСЕФ, Організація Об’єднаних Націй
UNICEF: чому ми проводимо футбольний кубок «EmPower Girls»?
В Україні поширені гендерні стереотипи щодо деяких видів діяльності, зокрема спорту. Футбол вважається суто чоловічою справою, а жіночим футбольним командам приділяється значно менше уваги глядачів та ЗМІ. Через це заняття футболом значно менш популярне серед дівчат, ніж серед хлопців; більш того, дівчата, які цікавляться грою та бажають брати в ній участь, можуть стикатися з нерозумінням із боку власних батьків, однолітків, вчителів або тренерів. 
Як показує міжнародний досвід, дівчатка спроможні демонструвати високі результати у видах спорту, які традиційно вважаються чоловічими. Дівчатка є дуже успішними у футболі і один з недавніх прикладів це перемога в Іспанії дівчачої команди, що приєдналась до хлопчачої ліги навесні 2017 року. Однак в Україні дівчачі футбольні клуби залишаються рідкістю, хоча залучення дівчат до цього виду спорту не лише сприятиме підвищенню їх фізичної активності, а й формуванню корисних навичок лідерства, стратегічного планування, командної гри та взаємопідтримки.

У Міжнародний день дівчинки ЮНІСЕФ разом з Федерацією футболу України вперше в Україні організовує Футбольний Кубок «EmPower Girls» для дівочих команд.
Спорт заради розвитку надихає як учасників, так і глядачів. Приклад дівчат-футболісток демонструє, що дівчатка, як і хлопці, можуть бути вправними у футболі та досягати успіхів у спорті. Вони можуть самостійно обирати улюблені заняття та реалізувати свої мрії. Розуміння своїх можливостей всупереч стереотипам– важливий крок до розвитку життєстійкості у кожного підлітка.
Ми очікуємо, що участь у турнірі візьмуть 80 дівчаток з різних куточків України, в тому числі із територій, що постраждали від конфлікту на сході України. Юні гравчині є успішним прикладом для інших дівчаток, хлопчиків, їхніх батьків, вчителів, тренерів, зрештою - для всього суспільства. Дівчата-футболістки надихають інших підлітків реалізовувати себе в найрізноманітніших сферах життя, керуючись власними інтересами та вподобаннями, навіть якщо вони не відповідають звичним для суспільства поглядам.

У товариському матчі зіграють Олександра Лобода, Даша Трегубова, Власта Шовковська, Вадим Олійник, футболістки національної жіночої збірної України з футболу та журналісти.
 
Участь у Футбольному кубку «EmPower Girls» візьмуть:
 
Лора Білл, заступник Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні
Ігор Жданов, Міністр молоді та спорту України
Роман Греба, заступник Міністра освіти і науки України
Валерій Борзов, віце-президент Національного олімпійського комітету України
Вадим Стеценко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України
Олег Протасов, технічний директор Федерації футболу України
Микита Шевченко, голкіпер ФК  «Шахтар»
Віра Дятел, футболістка національної жіночої збірної України
Ірина Василюк, футболістка національної жіночої збірної України

за матеріалами прес-релізу Unicef
Copyright © 2017 womensfootball.com.ua


Стаття:

В Будинку футболу відбулося жеребкування футбольного кубку «EmPower Girls»


Теги:ФФУ, unicef

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz