Європейська бронза українських футболісток в Мадриді


31.07.19  1162
EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, студенський жіночий футбол, женский футбол, студенты, ВФАС, Асоціація студентів, ВНЗ, Чемпіонат Європи, Харків(Прес-служба ВФАС): З 20 по 27 липня у столиці Іспанії Мадриді проходив ХІІІ чемпіонат Європи з футболу серед університетів. Від України в ньому брали участь дві команди: у чоловічому турнірі - "Тернопільський національний педагогічний університет"; у жіночому турнірі - "Харківська академія фізичної культури".

Здобутки наших спортсменів кажуть самі за себе: "ТНПУ" посів друге місце, програвши за весь чемпіонат лише 1 раз. "ХАФК" взяли "бронзу", також лише з однією поразкою в пасиві. Україна - єдина країна серед всіх учасників, яка має комплект нагород у чоловічому та жіночому турнірах на ЧЄ. Дуже класний результат.

До того ж, Яна Малахова, яка виступає за харківську команду, стала найкращою "снайперкою" чемпіонату - 11 голів на рахунку Українки. А сама команда "ХАФК" стала найрезультативнішою на турнірі - 28 забитих голів і лише 6 пропущених, приголомшлива різниця!

Юрій Заставецький, який грає на позиції центрбека, став найкращим бомбардиром своєї команди - 7 (!) влучних ударів. Він - штатний пенальтист своєї команди (4 голи з 11-метрової позначки). Завдяки йому стався камбек у матчі проти іспанських суперників - два шедевральних виконання штрафних ударів.

Ми вдячні командам за такий успішний виступ на європейському форумі у Мадриді! Також Всеукраїнська футбольна асоціація хоче подякувати Президенту нашої організації Іванові Івановичу Крульку, голові КФВС МОН Вадиму Стеценку, а також ректору "ТНПУ" Богдану Буяку та "ХАФК" Олександру Ажиппо!
EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, Ukraine EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, Ukraine EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, Ukraine
Матч за бронзові нагороди

Це той випадок, коли "зараз або ніколи". Наших дівчат задовольняла лише перемога. І до неї вони почали йти із самого початку матчу. Першими забили, потім пропустили і швидко відновили перевагу. Така швидка перестрілка пішла на користь інтризі, але в підсумку, шальки терезів схилилися на бік українок. Була дуже помітна різниця у класі команд. І самі розумієте, хто був кращим ;)

У першому таймі французки спромоглися лише на 2 голи, тоді як наші дівчата відзначилися тричі - знову подвійне соло Малахової та гол Андрухів! Згадується вираз про гру збірної Бразилії: "Нам забивають скільки можуть, а ми - скільки хочемо".

У другій 25-хвилинці біля наших воріт було більш-менш спокійно. На протилежній частині поля було спекотніше. Малахова оформила хет-трик на 34-й хвилині. Також відзначилася Калініна та Подольська. 6:2 у підсумку.

Футболістки "ХАФК" посіли третє місце у чемпіонаті! І це - історичне досягнення для жіночого футболу України! Вітаємо з цим здобутком!!!

Чемпіонат Європи з футболу серед університетів. Жінки. Матч за 3-є місце.

27.07.2019. Мадрид, Іспанія.
"ХАФК" (УКРАЇНА) - "Університет Монпельє" (ФРАНЦІЯ) - 6:2
Голи: Андрухів '6, Малахова '12, '16, '34, Калініна '30, Подольська '46 - Діллі '9, Діаз '24.

"ХАФК" (склад команди): Бондарчук - Сірмай, Подольська, Корсун, Андрухів, Малахова, Китаєва, Калініна, Мохнач, , Вороніна, Кравчук, Рябовіл.

Матчі жіночої команди:
21/07 -Україна - Норвегія - 9:1
Голи: Малахова-4, Андрухів-2, Подольська-2, Калініна
22/07 -Україна - Франція - 8:1 -
матч в запису
Голи: Малахова-3, Андрухів-2, Вороніна, Кравчук, Калініна
23/07 - Німеччина - Україна - 1:0 - матч в запису
24/07 -Україна - Швейцарія - 1:1 - матч в запису
Голи: Вороніна
25/07 - Іспанія - Україна - 1:4 - матч в запису
Голи: Подольська, Малахова, Калініна, Вороніна
27/07 - Матч за 3 місце: Україна - Франція - 6:2
- матч в запису
Голи: Малахова-3, Андрухів, Калініна, Подольська

Турнірне становище:
Група В
EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, студенський жіночий футбол, женский футбол, студенты, ВФАС, Асоціація студентів, ВНЗ, Чемпіонат Європи, Харків
Група А
EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, студенський жіночий футбол, женский футбол, студенты, ВФАС, Асоціація студентів, ВНЗ, Чемпіонат Європи, Харків

European Universities Womens Football Championships / Переможці:

11. 2019 - Madrid (Spain) - University of Coimbra
10. 2017 - Porto (Portugal) - University of Montpellier
9. 2015 - Osijek (Croatia) - University of Porto
8. 2013 - Almeria (Spain) - University of Montpellier
7. 2011 - Istanbul (Turkey) -University Paul Sabatier Toulouse
6. 2010 - Warsaw (Poland) - University School of Physical Education in Wroclaw
5. 2009 - Wroclaw (Poland) - University of Madrid
4. 2008 - Kyiv (Ukraine) - University of Madrid
3. 2007 -
Rome (Italy) - University of Madrid
2. 2006 - Eindhoven (Netherlands) -
ETH Zürich
1. 2003 - Rome (Italy) -
Friedrich-Alexander University Erlangen-Nürnberg
* в 2004,2005 роках - змагання не проводили. З 2011 року змагання відбуваються через рік
EUROPEAN UNIVERSITIES WOMEN's FOOTBALL CHAMPIONSHIP 2019, студенський жіночий футбол, женский футбол, студенты, ВФАС, Асоціація студентів, ВНЗ, Чемпіонат Європи, Харків



Стаття:

Європейська бронза українських футболісток в Мадриді



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz