ФК «Шахтар»: футбольний проект для дівчат з інтелектуальною інвалідністю


12.11.19  649
ФК Шахтар, Шахтер Донецк, Shakhtar Social Foundation, женский футбол, девчонки футбол, Давай играй, футбол девочки, UNFPA Ukraine, ООН, популяризація, Харьков, Харків
(Футбольний клуб «Шахтар», shakhtar.com) : ФК «Шахтар», Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та «Спеціальна Олімпіада України» оголосили про старт спільного футбольного проекту для дівчат з інтелектуальною інвалідністю
3 листопада проект було презентовано в Новопечерській школі в Києві, де на постійній основі тренуватимуться 20 дівчат з інвалідністю та особливостями розвитку.

Легенда «Шахтаря» на відкритті


Перше заняття відвідав екс-гравець «Шахтаря», а нині асистент тренера молодіжного складу Геннадій Зубов. Він допоміг організувати кілька вправ, поспілкувався й сфотографувався з дітьми, вручив їм подарунки від Shakhtar Social.

– Дуже приємно, що проводяться такі заходи. Вони розвивають дітей та покращують координацію. Радію, що запрошують, і завжди залюбки йду назустріч подібним проектам. Уважаю, це ефективно й по-людськи правильно, – відзначив Геннадій Зубов. – Ми провели чудовий ранковий урок. Деякі дівчата досить непогано вправляються з м’ячем, віддають точні передачі та влучають по воротах. На перших заняттях слід пояснити, які вправи потрібні, як виконувати те чи інше завдання, і далі вже в процесі їм буде легше робити те, що говорить тренер та педагог. Усе геніальне просте: треба поводитись із дітьми природно, скеровувати й в усьому допомагати. У цьому немає жодних труднощів. Будь-які розвиваючі вправи можна робити щодня, і, впевнений, вони підуть лише на користь.

Представник Фонду ОНН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль:

– Скорочення гендерної нерівності в спорті – дуже важлива справа. Торік разом з U-Report ми провели опитування серед молоді: близько 30% дівчат уважають футбол виключно чоловічим видом спорту, однак при цьому 45% дівчат любили ганяти м’яч у дитинстві. Не має бути такого гендерного розділення. У новому проекті ми пішли далі і прагнемо підтримувати дівчаток з інтелектуальною інвалідністю, дати їм змогу займатися футболом, соціалізуватися та розвиватися.

Директор Shakhtar Social Інна Хмизова:

– UNFPA, Special Olympics Ukraine та Shakhtar Social об’єднані спільним баченням: у футбол можуть грати всі, незалежно від статі, фізичних і ментальних здібностей. У межах проекту «Давай, грай!» ми проводимо регулярні безкоштовні тренування з гарними тренерами та необхідним інвентарем. На наших заняттях діти не лише розвиваються фізично, а й соціалізуються, набувають навичок роботи в команді.

Виконавчий директор «Спеціальної Олімпіади України» Андрій Підварко:

– Щодня завдяки спорту особливі діти відкривають у собі нові таланти і можливості, перевершують власні показники, знищують бар’єри й упередження. Жіночий футбол стрімко набирає обертів у світі. Дедалі більше дівчат обирають саме цей вид спорту, і невипадково цього року українська жіноча збірна з футболу здобула золоті медалі на Всесвітніх літніх іграх в Абу-Дабі. Тому ми даємо життя унікальному проекту. Участь дівчат у ньому безкоштовна. Ми віримо, що люди з вадами інтелектуального розвитку можуть досягти успіху і зроблять це, якщо надати їм такий шанс.

Спільний проект стартував у чотирьох містах України – Києві, Маріуполі, Харкові та Івано-Франківську. Із дівчатами працюють 4 тренери і 8 волонтерів «Давай, грай!» за адаптованою методикою тренувань, спеціально розробленою для Disability Football.
ФК Шахтар, Шахтер Донецк, Shakhtar Social Foundation, женский футбол, девчонки футбол, Давай играй, футбол девочки, UNFPA Ukraine, ООН, популяризація, Харьков, Харків


Стаття:

ФК «Шахтар»: футбольний проект для дівчат з інтелектуальною інвалідністю



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz