Shakhtar Social: рекордна кількість дівчаток у фіналі «Давай, грай!»


04.06.19  818
ФК Шахтар, Шахтер Донецк, Shakhtar Social Foundation, женский футбол, девчонки футбол, Давай играй, футбол девочки, UNFPA Ukraine, ООН, популяризація, Сергій Палкін
(Футбольний клуб «Шахтар»): Проект із розвитку масового дитячого футболу реалізується фондом Shakhtar Social у партнерстві з компанією ДТЕК. 2019 року географія «Давай, грай!» розширилася до 23 населених пунктів України, де на 43 майданчиках футболом займаються 3 тисячі дітей віком від 7 до 12 років.
 
Футбольне свято для сотні дітей
 
Фінальний турнір «Давай, грай!» пройшов у Щасливому вже третій сезон поспіль. Цього року в ньому брали участь команди категорії U10 – 100 дітей із Донецька, Маріуполя, Львова, Курахового, Червонограда, Краматорська, Івано-Франківська, Сєвєродонецька, Білозерського та Зеленодольська.
 
Ігри проходили у форматі 5 на 5. У перший день змагань відбулися матчі 2 груп за круговою системою, що визначили пари півфіналістів.

Дівчата на рівних з хлопцями

Також звернемо увагу, що у фінальному турнірі «Давай, грай!» у 2019 році взяла участь рекордна кількість дівчаток!

У проекті займаються футболом як хлопчики, так і дівчатка. Цього сезону у фінальному турнірі взяли участь 13 дівчат – рекордна кількість. Одразу у двох командах, із Донецька та Івано-Франківська, капітанами є дівчатка – Вероніка Погорєлова та Діана Сенюк. Колектив з Івано-Франківська також лідер за кількістю футболісток – 4 особи.

За підсумками фіналу «Давай, грай!» найкращим гравцем турніру серед дівчат стала Мілена Іванченко і вже привернула до себе увагу футбольних скаутів.



Півфінали
«Надія» (Червоноград) – «Енергія» (Курахове) – 3:1
«Квадрат» (Львів) – «Майстри м'яча» (Івано-Франківськ) – 5:3
 
У поєдинку за третє місце юні футболісти з Курахового впевнено перемогли одноліток з Івано-Франківська (5:1). Також невеликий матч провели діти з інвалідністю. А головною подією неділі став безпосередньо фінал турніру, в якому зустрілися команди зі Львівської області.
 
Фінал
«Квадрат» (Львів) – «Надія» (Червоноград) – 4:2
 Тріумфаторами сезону стали львів'яни, які ще рік тому поступилися у вирішальній зустрічі «Донбасу» по пенальті. Цього разу «Квадрат» виступив значно результативніше. Шлях до перемоги проклав 10-річний Денис Пасічник: він оформив дубль уже в першому таймі і згодом був визнаний найкращим на турнірі.


Стаття:

Shakhtar Social: рекордна кількість дівчаток у фіналі «Давай, грай!»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz