Ліга Чемпіонів УЄФА 18-19: Житлобуд-1 Харків - Кардіфф Мет - 5:2


10.08.18  971
Сезон 2018/2109, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женская Лига Чемпионов, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Харків, Житлобуд-1, Жилстрой-1, Cardiff Met, Кардіфф Мет, WFC Kharkiv
фото Олег Журавський
(SPORT.UA) У п'ятницю в Харкові на навчально-тренувальній базі «Металіста» пройшли дві зустрічі відбіркового турніру групи 6 жіночої Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що в першій грі другого туру румунська команда «Олімпія Клуж» перемогла мальтійську «Біркіркару» з рахунком 6:1. Слідом за ними на зелений газон вийшли чемпіонки України футболістки харківського «Житлобуду-1» і «Кардіфф Мет» з Уельсу.
 
Як і в попередньому поєдинку з «Біркіркарой», підопічні Валентини Котик почали з двох швидких голів. Причому знову першою, тепер уже на 5-й хвилині відзначилася Юлія Шевчук. Отримавши точний пас з глибини поля, лівий півзахисник «Житлобуду-1» вибігла один на один з воротарем і точно направила м'яч у правий від себе кут воріт. А через п'ять хвилин, знову після швидкої контратаки, відзначилася кращий бомбардир харківського клубу і кращий гравець України за підсумками двох останній років Ольга Овдійчук. Вона на швидкості продавила захисника і, обігравши голкіпера «Кардіфф Мет», спокійно закотила м'яч уже в порожні ворота.
 
Надалі хороші моменти були у Ірини Кочнєвої (вона потрапила в штангу на 17-й хвилині) і Надії Куніної (на 20-й хвилині в «ближньому бою» харків'янка не змогла переграти воротаря). Здавалося, що ось-ось відбудеться третій гол. Однак, як це часто буває у футболі, не забиваєш ти, забивають тобі.
 
На 25-й хвилині гості отримали право на кутовий. Захисники харків'янок вибили м'яч за межі штрафного майданчика, але Вестхоф несподівано сильно пробила, та так, що м'яч влучив у поперечину і від спини Ірини Саніної влетів у ворота.
 
Після того, як рахунок став 2:1 гра вирівнялася, і, в якийсь період, футболістки з Уельсу навіть більше володіли ініціативою. І все ж кінцівка тайму знову була за «Житлобудом-1». Спершу Ольга Овдійчук упустила поспіль два моменти, щоб забити гол, а на 39-й хвилині Ірина Кочнєва з лінії штрафного майданчика точно пробила в кут воріт. 3:1 - з таким результатом суперниці пішли на перерву.

Сезон 2018/2109, ліга чемпіонів, жіноча збірна, женская Лига Чемпионов, женский футбол, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Харків, Житлобуд-1, Жилстрой-1, Cardiff Met, Кардіфф Мет, WFC Kharkiv
Спочатку другого тайму на 48-й хвилині знову трохи не вистачило точності при завершенні атаки Ользі Овдійчук, потім був далекий, але неточний удар від Ірини Кочнева. Зате на 59-й хвилині вдався сольною прохід Надії Куніної. Вона обіграла кілька суперниць і направила м'яч у ворота. Справедливості заради слід сказати, що з лінії воріт захисник «Кардіфф Мет» спробувала вибити його в поле, але м'яч потрапив у штангу і закотився у сітку.
 
А на 65-й хвилині стався спірний епізод, коли після зіткнення у штрафному майданчику гостей впала Ольга Овдійчук. Арбітр матчу вирішила, що це була симуляція і показала харків'янці жовту картку. Вона стала для Ольги другою в цьому матчі і вона була змушена достроково покинути поле. Найсумніше те, що Овдійчук не зможе взяти участь в заключному матчі турніру з румунською командою «Олімпія Клуж».
 
Залишившись в меншості, українки не відійшли назад, а продовжували шукати щастя біля чужих воріт. На 69-й хвилині Дар'я Апанащенко зі штрафного ледь не закрутила м'яч в правий від себе кут воріт. І все ж футболісткам з Уельсу вдалося реалізувати свою чисельну перевагу. На 76-й хвилині після швидкої контратаки гол забила Мюррей.
 
На 81-й хвилині Дарина Апанащенко прорвалася по правому флангу і викотила відмінний пас Ганні Мозольській. Удар вийшов непоганим, але м'яч потрапив у поперечину. А на 87-й хвилині вже сама Апанащенко встановила остаточний рахунок на табло стадіону. З кута штрафного майданчика вона сильно і точно пробила в ближню «дев'ятку».
 
5:2 - перемога «Житлобуду-1» і тепер харків'янки знову вийшли в лідери 6 групи за різницею забитих і пропущених м'ячів. А це означає, що для того, щоб в результаті посісти перше місце нашій команді в заключній грі з румунки достатньо зіграти внічию.


ЛІГА ЧЕМПІОНІВ УЄФА 2018-2019
10.08.2018 - Україна, Харків (с.Високий) - стадіон бази Металіст

ЖИТЛОБУД-1 (Україна) - КАРДІФФ МЕТ (Уельс) - 5:2 (3:1)
ГОЛИ:
Шевчук 5, Овдійчук 10, Кочнєва 39, Фінч (автогол) 59, Апанащенко 87 - Вестхоф 25, Мюррей 76

ЖИТЛОБУД-1: Саніна (к) - Голиш, Апанащенко, Утицьких, Кочнєва, Саніна Ж, Андрущак, Овдійчук, Шевчук (Петрик 71), Куніна, Вороніна (Мозольська 69).
Тренер: Валентина КОТИК

КАРДІФФ МЕТ: Рендалл - Річардсон (к) (Матіас 74), Тюрнер, Волкер-Сміт, Філліпс, Таунсенд, Піндер, Вестхоф, Фінч, Кліпстон (Тілі 89), Томпсон (Мюррей 70)
Тренер: Меланія БАЯДА

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Овдійчук 10, Вороніна 41, Мозольська 78 - Тюрнер 47, Річардсон 68, Фінч 83
ВИЛУЧЕННЯ: Овдійчук 65 (повторне попередження)

UEFA Women's Champions League. Qualifying. Group 6. Matchday 2. Cardiff Met - WFC Kharkiv


Стаття:

Ліга Чемпіонів УЄФА 18-19: Житлобуд-1 Харків - Кардіфф Мет - 5:2



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz