Мар'яна Іванишин: «З дитинства люблю футбол, тримала кулаки за Андрія Шевченка»


23.03.18  1307
Мар'яна Іванишин, Медик Конін, женский футбол, жінки футбол, футбол дівчата, Medyk Konin, Piłka nożna kobiet, гравець збірної України, МиЗбірна, Mariana Iwaniszyn
Гравчиня національної збірної України Мар'яна Іванишин працевлаштувалася у "Медику" (Конін), одному з найтитулованіших клубів Польщі, що останні чотири роки поспіль виграє золоті медалі.  У цьому сезоні команда також очолює турнірну таблицю польської Екстракляси, пише газета "Експрес". 

 — Приємно, що моїми послугами зацікавився великий футбольний клуб, — розповідає Мар'яна Іванишин. — Усе ж не так часто топові команди звертають увагу на українок. Тетяна Романенко виступає у Франції, але лише у другому за рангом дивізіоні. Мені ж вдалося потрапити до сильного західноєвропейського клубу, що домінує у чемпіонаті. Поляки запросили на оглядини і після п'яти днів запропонували укласти угоду на рік. Я захищатиму кольори просто фантастичного клубу. 

ТАКОЖ ЧИТАТИ: Мар'яна Іванишин - гравець польського ФК «Медик»

 — Чим саме вам імпонує польський "Медик"?  

— У Коніні є спеціалізована футбольна база, де живуть і тренуються лише жінки. Маємо всі умови для праці й відновлення: чотири тренувальні поля, басейн, сауну.   У клубі тренуються не лише дорослі, але й діти. Це справжній рай для дівчаток, які мріють стати футболістами. У моїй команді грають ще три приїжджі дівчини, з Америки, але вони мають польське коріння і  громадянство Польщі. Інші ж дівчата місцеві. Так що я стала першою легіонеркою в "Медику". Мене тепло прийняли у польському колективі.  

— На якій позиції гратимете у Польщі? 
 
— У збірній України дію на позиції оборонця, а от поляки залучили мене у центр півзахисту. Я маю бути плеймейкером та організовувати атаки команди. Тренери оцінили мою швидкість і техніку.   Із технікою в мене справді все гаразд. Наприклад, можу десять хвилин безперестанку набивати м'яча ногою. До слова, тренуюся декілька разів на тиждень.  

— До речі, чому ви обрали саме футбол?  

— З дитинства люблю цей вид спорту, тримала кулаки за Андрія Шевченка. Також уболівала за мадридський "Реал". З восьми років граю у футбол — розпочинала зі своїми братами, які любили поганяти м'яча. У п'ятнадцять років стала професіональною футболісткою, а мої брати так і залишилися в аматорському футболі.

газета "Експрес"
photo Medyk Konin
Мар'яна Іванишин, Медик Конін, женский футбол, жінки футбол, футбол дівчата, Medyk Konin, Piłka nożna kobiet, гравець збірної України, МиЗбірна, Mariana Iwaniszyn


Стаття:

Мар'яна Іванишин: «З дитинства люблю футбол, тримала кулаки за Андрія Шевченка»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz