Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки півріччя: Вища ліга


20.12.18  815
Чемпіонат України, футбол, жінки, ФФУ, женский футбол, жіночий футбол, ЖФК, Івано-Франківськ, Прикарпаття, профі, підсумки 2018, Франківчанки, Роксолона Кравчук, Тетяна Аполлоніна
SPORT.IF.UA продовжує серію підсумкових матеріалів про виступи прикарпатських професіоналів закордоном та на різних рівнях українського футболу. Про виступи прикарпатських дівчат у Першій лізі ми вже розповіли, тож на черзі поговоримо про наших гравчинь в еліті жіночого футболу України.

Вероніка Андрухів ("Житлобуд-2" Харків)
9 матчів в лізі (10 голів), 1 матч в кубку

Знана голеадорка харківського "Житлобуду-2" Вероніка Андрухів продовжила свою бомбардирську справу і в поточному сезоні, забивши десять м'ячів у дев'яти зіграних матчів. Така висока результативність дозволила Вероніці замкнути трійку лідерів гонки найвлучніших Вищої ліги, а "Житлобуд-2" пішов на відпочинок у якості другої команди чемпіонату.

Роксолана Кравчук ("Житлобуд-2" Харків)
9 матчів в лізі (6 голів)

Трохи скромніші результати восени продемонструвала півзахисниця Роксолана Кравчук. У дев'яти матчах Роксолана шість разів засмутила голкіперів суперниць "Житлобуда-2". Завдяки хорошій грі у клубі Роксолана потрапила на олівець тренерського штабу новоствореної жіночої студентської збірної України і наприкінці літа взяла участь у тренувальному зборі "синьо-жовтої" дружини, яка наступного року зіграє на Всесвітній Універсіаді.

Любов Мохнач ("Житлобуд-2" Харків)
10 матчів в лізі, 1 матч в кубку

Третьою представницею Прикарпаття у складі віце-чемпіонок України є захисниця Любов Мохнач. Загалом 21-річна гравчиня провела одинадцять ігор у чемпіонаті та кубку України. Як і Роксолана Кравчук, Любов була викликана до лав студентської збірної України.

Романа Лукач (ПФК "Львів-Янтарочка")
11 матчів в лізі (1 гол), 2 матчі в кубку (1 гол)

Минулорічний "срібний" тріумф новояворівської "Янтарочки" у Першій лізі дозволив команді з Львівщині дебютувати у Вищій лізі під брендом ПФК "Львів-Янтарочка". Однією з творчинь минулорічного тріумфу захисниця Романа Лукач зуміла пробитись до основної обойми вищолігової команди і восени взяла участь у всіх поєдинках "синьо-золотих". Попри оборонне амплуа Романа навіть відзначилась двома голами - у ворота "Восходу" (5:1) та кубковому поєдинку з "Буковинською Надією" (9:0). Окрім того, наша краянка є основним гравцем молодіжної збірної України WU-19. "Львів-Янтарочка" після осінньої частини сезону посідає третю сходинку Вищої ліги.

Тетяна Аполлоніна ("Ладомир" Володимир-Волинський)
11 матчів в лізі (1 гол, 1 попередження), 2 матчі в кубку

Наддосвідчена Тетяна Аполлоніна веде до нових перемог волинський "Ладомир". В активі нашої захисниці у першій частині сезону 13 матчів, в яких Тетяна відіграла всі 90 хвилин. Наразі "Ладомир" посідає шосту позицію Вищої ліги, програючи "Львів-Янтарочці", який замикає трійку лідерів, всього один заліковий пункт.

Христина Перевізник ("Ладомир" Володимир-Волинський)
11 матчів в лізі (3 голи), 2 матчі в кубку

У всіх матчах "Ладомира" восени взяла участь ще одна наша краянка - Христина Перевізник. 21-річна півзахисниця в 11 матчах відзначилась трьома забитими м'ячами.

Надія Бойчук ("Пантери" Умань)
8 матчів в лізі (1 гол), 1 матч в кубку (1 гол, 1 попередження)

Дуже невдало складається сезон для уманських "Пантер", честь яких захищає вихованка ДЮСШ №3 Надія Бойчук. У першій частині сезону "пантери" здобули лише одну перемогу, обігравши "Злагоду-Дніпро-1" (6:3) у заключному осінньому турі. Надія у складі уманчанок відіграла дев'ять поєдинків, в яких забила два м'ячі. Одна перемога залишає "Пантер" на останньому місці Вищої ліги чемпіонату України.

Андрій МОКЛЯК


Стаття:

Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки півріччя: Вища ліга



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz