Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки сезону 18/19: Вища ліга


02.07.19  742
Чемпіонат України, футбол, жінки, ФФУ, женский футбол, жіночий футбол, ЖФК, Івано-Франківськ, Прикарпаття, профі, підсумки 2018, Франківчанки, Роксолона Кравчук, Тетяна Аполлоніна
(Андрій Мокляк SPORT.IF.UA): Про успіхи прикарпатських футболісток у Вищій лізі українського чемпіонату читайте у черговому матеріалі серії "Наші профі. Підсумки сезону 2018/2019".


Вероніка Андрухів ("Житлобуд-2" Харків)
16 матчів в лізі (18 голів), 1 матч в Кубку України
Чергову високу результативність у Вищій лізі продемонструвала знана прикарпатська голеадорка Вероніка Андрухів, яка вдруге поспіль разом з харківським "Житлобудом-2" виборола звання віцечемпіонок України. У 16-ти матчах 23-річна нападниця відзначилась 18 (!) голами і увійшла до п'ятірки найрезультативніших гравчинь "вишки" сезону 2018/2019.

Роксолана Кравчук ("Житлобуд-2" Харків)
12 матчів в лізі (9 голів)
Найрезультативніший сезон в кар'єрі видала вихованка івано-франківської ДЮСШ №3 Роксолана Кравчук, яка нині захищає кольори харківського "Житлобуда-2". Всього в активі 21-річної півзахисниці дев'ять влучних ударів у 12-ти зіграних матчах і це особистий рекорд результативності Роксолани в одному сезоні Вищої ліги. Окрім того, восени гравчиня залучалась до новоствореної жіночої студентської збірної України.

Любов Мохнач ("Житлобуд-2" Харків)
14 матчів в лізі (1 попередження), 1 матч в Кубку України
Третьою віцечемпіонкою України минулого сезону стала Любов Мохнач. У складі "Житлобуда-2" наша краянка є гравчинею стартової "одинадцятки" - всього в сезоні провела 15 матчів, більшу частину з яких розпочинала зі стартових хвилин. Як одноклубниця Кравчук, Любов теж викликалась до лав студентської збірної України.

Романа Лукач (ПФК "Львів")
17 матчів в лізі (1 гол), 3 матчі в Кубку України (1 гол)
Першим клубом УПЛ, який створив у своїй структурі жіночу команду Вищої ліги, став ПФК "Львів". У прем'єрному для себе сезоні жіночої "вишки" львів'янки зупинились за крок до нагород, фінішувавши на четвертій позиції, а також дістались півфіналу Кубка України. Основною в новоствореній команді стала вихованка ЖФК "Надвірняночка" Романа Лукач. Протягом сезону захисниця відіграла 20 матчів і навіть відзначилась двома забити м'ячами, а також частенько отримувала виклик до юніорської та молодіжної збірних України. На жаль, днями ПФК "Львів" оголосив про закриття жіночої команди, а всім гравчиням, в тому числі і Лукач, було надано статус вільних агентів.

Чемпіонат України, футбол, жінки, ФФУ, женский футбол, жіночий футбол, ЖФК, Івано-Франківськ, Прикарпаття, профі, підсумки 2018, Франківчанки, Роксолона Кравчук, Тетяна Аполлоніна
Тетяна Аполлоніна ("Ладомир" Володимир-Волинський)
17 матчів в лізі (1 гол, 1 попередження), 2 матчі в Кубку України
Найдосвідченіша серед всіх прикарпатських футболісток Тетяна Аполлоніна веде до нових перемог володимирський "Ладомир". Минулого сезону "ладомирянки" фінішували шостими у Вищій лізі і в порівнянні з сезоном 2017/2018 піднялись на дві сходинки вверх. Досвідчена захисниця відіграла 17 матчів в лізі, в яких відзначилась одним влучним ударом.

Христина Перевізник ("Ладомир" Володимир-Волинський)
17 матчів в лізі (3 голи), 2 матчі в Кубку України
Компанію Аполлоніній у "Ладомирі" склала вихованка івано-франківської ДЮСШ №3 Христина Перевізник. Восени Христина перебралась до складу волинського клубу з розформованої "Легенди" і одразу зуміла стати основною - всього в сезоні півзахисниця провела 17-ть ігор, з яких 15-ть від свистка до свистка.

Надія Бойчук ("Пантери" Умань)

11 матчів в лізі (1 гол), 1 матч в Кубку України (1 гол, 1 попередження)
Уманські "Пантери" зібрали під своїми знаменами одразу трьох футболісток з Прикарпаття. Найбільше ігор в минулому сезоні у футболці "пантер" зіграла півзахисниця Надія Бойчук - 12 матчів та два голи.

Вікторія Серемчук ("Пантери" Умань)

7 матчів в лізі (3 голи)
Навесні після піврічної перерви до "Пантер" повернулась нападниця Вікторія Серемчук. І повернулась доволі вдало, забивши три м'ячі у семи зіграних поєдинках і допомогла своїй команді піднятись з останнього місця Вищої ліги і фінішувати на десятій сходинці.

Світлана Маліборська ("Пантери" Умань)
5 матчів в лізі
Під час зимового міжсезоння до "Пантер" перебралась ще одна гравчиня з Прикарпаття Світлана Маліборська, яка восени виступала у складі "Станіславчанки-ДЮСШ №3". 19-річна голкіперка доволі швидко виборола місце у стартовому складі і відіграла у п'яти з семи матчів уманського клубу у весняній частині Вищої ліги.

Чемпіонат України, футбол, жінки, ФФУ, женский футбол, жіночий футбол, ЖФК, Івано-Франківськ, Прикарпаття, профі, підсумки 2018, Франківчанки, Роксолона Кравчук, Тетяна Аполлоніна


Стаття:

Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки сезону 18/19: Вища ліга



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz