Відродження жіночого футболу на Буковині


25.06.18  1127
Чернівецька область, футбол в Чернівецькій області, Буковинська надія, Буковина Чернівці, Дмитро Гордей, женский футбол Черновцы, футбол серед жінок
Нещодавно було створено жіночу команду «Буковинська надія». Наставником цього колективу став відомий буковинський футболіст і тренер Дмитро Гордей. «ЧернівціСпорт» поспілкувався з Дмитром Федоровичем, який розповів про перспективи «Буковинської надії».

- Як створювалася команда «Буковинська надія» ?

- На зимовій відкритій першості Чернівців з міні – футболу до мене підійшов президент новоствореного клубу «Буковинська надія» Василь Столярчук. Він і запропонував мені стати тренером жіночої команди. Я одразу відмовився, однак через деякий час подумав та погодився. Я вже тренував чоловічі команди, працював з аматорами. Тепер вирішив попрацювати і з жіночою командою. Буває дуже важкувато. Я емоційна людина. Робота з дівчатами – це зовсім інше. У жіночому футболі потрібен інший підхід. Зараз я вже звик. Ми знаходимо спільну мову.

Ми з дівчатами розпочали працювати у лютому цього року на базі ЗОШ №33, а вже коли потеплішало, то перейшли на стадіон ДЮСШ №1.

- Хто зараз підтримує команду ?

На сьогоднішній день, на жаль, у розвитку клубу поки що зацікавлений його президент Василь Столярчук. Ви знаєте, що у нас чоловічому футболу мало хто приділяє увагу. А жіночий футбол – це взагалі щось нове. Хоча у Чернівцях раніше були жіночі команди. А у Великому Кучурові Сторожинецького району є навіть дитячо-юнацька спортивна школа. Була жіноча команда і у Чернівецькому національному університеті, медичному коледжі…На базі цих навчальних закладів я і створював команду.

Ми зібрали дівчат з усієї області. Є дві перспективні дівчини з Кіцманя.  У команді є також дівчата з Глибоцького та Новоселицького районів. Долучили до команди і дівчата з Івано-Франківської області – зі Снятинського та Городенківського районів. Ми вже грали матчі з представницями Городенки, Снятина. Будемо відбирати дівчат та готуватися до змагань.

- Які подальші плани «Буковинської надії» ?

- Наш президент Василь Столярчук ставить завдання заявитися у першу лігу (західний регіон). Залишилося два місяці. За цей час ми повинні підготуватися.

- Чи відомо те, які команди можуть стати суперницями буковинського колективу у першій лізі ?

- Ще конкретно невідомо. Деякі команди знімаються. Зараз важкий час. На сьогоднішній день я працюю з тренерами, які мені надають футболісток зі Снятина та Городенки. У них працює ДЮСШ. Дівчата раніше грали у першій лізі (західний регіон). Була команда у Кутах. Зараз там також є ДЮСШ. Мені пообіцяли, що буде можливість і звідти запросити дівчат. Цьогоріч багато дівчат вступають до Чернівецького національного університету. А у Кутах, на жаль, команда зникла – немає коштів.

- Чи буде найближчим часом сформовано тренерський штаб команди ?


- Поки що працюю один. Мені допомагає президент Василь Столярчук. Я покладав надію на таких дівчат, як Анастасія Волощук, Марія Сас, однак вони вже судять матчі всеукраїнського рівня. Хотілося того, щоби вони були у команді. Дівчата приходять на тренування, допомагають мені. Якщо ми заявимося у першу лігу, то у мене будуть помічниці.

- У 90-х роках у Чернівцях була сильна жіноча команда «Буковинка». Чи є надія, що Ваші підопічні зможуть, принаймні, повторити досягнення цього колективу ?

- Якщо усе буде добре, то ми зможемо досягнути ще більшого. Я побачив жіночий футбол ще у 1977-1978 роках. Тоді навчався у Полтаві та грав за місцевий «Колос». Там була хороша жіноча команда «Полтавчанка». Те, що грають дівчата у футболу, на той час для мене було дивним. Знаю, що кілька полтавчанок потім грали у «Буковинці».

Хочу також сказати, що наша команда відвідала фінальну гру Кубку України між командами «Житлобуд-1» (Харків) та «Легенда-ШВСМ» (Чернігів). Дівчата побачили те, яка може бути висока майстерність футболісток. Ми ж перебуваємо ще на початковій стадії. Зрештою, у наших дівчаток залишилися незабутні враження від цієї поїздки. Вони навіть сфотографувалися з Кубком на футбольному полі. А наш президент Василь Столярчук сказав, що через два роки Кубок України повинен бути у руках буковинських футболісток.


chernivtsisport.com
Чернівецька область, футбол в Чернівецькій області, Буковинська надія, Буковина Чернівці, Дмитро Гордей, женский футбол Черновцы, футбол серед жінок


Стаття:

Відродження жіночого футболу на Буковині



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz