ЖФК «Маріупольчанка» отримала бронзові нагороди Першої ліги


04.07.18  844
чемпіонат України жінки, сезон 2017-2018, жіночий чемпіонат, ЖФК Маріупольчанка, женский футбол, бронзові медалі, ФФУ Перша ліга, ФФМ, Мариуполь
У Федерації футболу Маріуполя відбулася прес-конференція жіночої команди по футболу «Маріупольчанка». Така зустріч відбулася вперше і її мета - привернути увагу громадськості до проблем жіночого футболу. Якщо про чоловічому футболі говорять всі, то про існування в місті жіночої команди багато хто навіть не знають. На ній показали короткометражний фільм про становлення та успіхи команди, а також спортсменок нагородили бронзовими медалями Чемпіонату України Першої ліги.
Репортаж Маріуполь ТВ

Заради мети та любові до спорту вони постійно тренуються і навіть відсутність фінансування не зупиняє жіночу футбольну команду «Маріупольчанка». Детальніше розповість Катерина Рудіна.
Ці тендітні дівчата вже протягом 2 з половиною років грають у футбольній команді «Маріупольчанка». Незважаючи на різноманітні труднощі, 18-теро загартованих спортсменок заради мети продовжують виснажливі тренування та беруть участь у матчах. Міська влада підтримує футболісток як може, зокрема купуючи форму та взуття, що коштує чималих грошей. Проте в той же час фінансування команді  катастрофічно не вистачає.

ЯНА ВІНОКУРОВА, КАПІТАН ЖФК «МАРІУПОЛЬЧАНКА»: «Начинали мы, можно сказать, практически сами, собрали девочек, которые местные здесь остались, многие поразъезжались после распада клуба «Илличевки», там где были контракты, были зарплаты, многие девочки поразъезжались в другие клубы так играть за контракты, местные, кто остались, пошли на работы, пытались совмещать. Достойно представляем наш город, и мы призеры чемпионата первой лиги 2 года подряд. Глазки у девочек горят, но, к сожалению, для полноценного и хорошего существования команды этого недостаточно, должно быть внимание, определенное финансирование».

Футбол — сенс життя кожної з цих дівчат. Незважаючи на певні успіхи в спорті, заробітку улюблена справа їм не приносить. Через це учасниці «Маріупольчанки» мають поєднувати гру в команді з основною роботою. Катерина Худан — вчитель фізкультури в 36-ій школі.

КАТЕРИНА ХУДАН, УЧАСНИЦЯ ЖФК «МАРІУПОЛЬЧАНКА»: «Это любимое дело, и ради любимого дела готова после работы, уставшая ехать на тренировку и тренироваться. Хоть и физически тяжело, но морально — отдыхаю, точно так же могу сказать за всех девочек. Отработав смену на заводе или в полиции, или как я — учитель физкультуры, я еду на тренировку с удовольствием».

Незламний дух та мрія про велике майбутнє привернула увагу одного з іноземних телеканалів і в травні протягом двох тижнів про цю команду знімали фільм. «Маріупольчанка» — перша стрічка про маріупольський жіночий футбол.

КАРИНА КУЛАКОВСЬКА, ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР ЖФК «МАРІУПОЛЬЧАНКА»: «Мы целеустремленные, желание больше чем возможности, так у нас и получается, но я уверена, что со своей командой и я, и Яна, городская власть, Федерация футбола — этот наша большая команда, и мы действительно достигнем очень высоких результатов».

ВАСИЛЬ ЖУРАВЛЬОВ, ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇ ФУТБОЛУ МАРІУПОЛЯ: «Для Мариуполя и лично для меня, как для руководителя федерации — большая честь, что есть такая команда девчат в городе Мариуполе. Есть какие-то недоразумения в процессе, особенно в финальных частях, что каждый год чего-то не хватает. Но я убежден, что не хватает в первую очередь — финансирования для этой самобытной команды».
КАТЕРИНА РУДІНА, СЕРГІЙ МАКАРТИЧАН, МСН.
Репортаж Маріупольське ТВ




Стаття:

ЖФК «Маріупольчанка» отримала бронзові нагороди Першої ліги



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz