Футболістки «Янтарочки» Ю-16 – тріумфатори Першої ліги України!


10.04.19  922
Ю-16, Умань, футбол среди девочек, женский футбол, Чемпіонат України серед дівчат, до 16 років, Вища ліга, дівочий футбол, ЖФК, Янтарочка
фото ФФЛО
Голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко та його перший заступник Ярослав Грисьо офіційно привітали і відзначили спеціальним дипломом футболісток новояворівської «Янтарочки», котрі нещодавно тріумфували у фіналі чемпіонату Першої ліги України серед дівочих команд WU-16.

«Це вагоме досягнення, яке вчергове засвідчує, що на Львівщині активно розвивається не лише чоловічий, а й жіночий футбол. Я переконаний: через певний час ці талановиті дівчата показуватимуть гідні результати і в професійних командах», – підкреслив Олександр Якович.

У понеділок, 8-го квітня, в гості до працівників ФФЛ разом із завойованим кубком й індивідуальними нагородами завітали гравчині команди з Новояворівська Надія Іванченко, яка забила переможний гол у фінальному матчі, Софія Зозуля, Вероніка Цедуляк і Вероніка Приймак разом зі своїм наставником Зеновієм Писюрою й керівником Комітету жіночого футболу ФФЛ Мирославом Дорошем.

У розмові з інформаційним центром Федерації футболу Львівської області Надія Іванченко розповіла, що грати у футбол розпочала ще в дворі в дитячі роки: «Мама віддала мене у футбольну секцію. Вона думала, що декілька разів отримаю по ногах і не схочу грати у цю гру. Я займалася з хлопцями у футбольному клубі «Локомотив» на Левандівці у Львові, здобувала перші нагороди. Це все неабияк мені подобалося. Спершу мама з татом були проти, але я переконала їх, що футбол – це моє. Всі перемоги я присвячую своїм батькам».

Капітан «Янтарочки WU-16» Софія Зозуля поділилася секретом успішного виступу своєї команди: «Кожна з нас прагнула перемогти. Перед іграми говорили з тренером. налаштовувалися на кожну гру і билися, наче востаннє. Зеновій Михайлович щоразу наголошував, що ми повинні постійно жити футболом, що футбол – це театр, у якому глядачі на трибунах хочуть побачити видовищну виставу».

До слова, цей тріумф перший на чолі дівочої команди для Зеновія Писюри, котрий чимало років присвятив чоловічому футболу. Дівчата поважають і позитивно відгукуються про свого наставника. Він зазначив, що дівчата більш слухняні, ніж хлопці, але в роботі з ними треба бути особливо пильним, адже необережне слово може зробити їм боляче.
Ю-16, Умань, футбол среди девочек, женский футбол, Чемпіонат України серед дівчат, до 16 років, Вища ліга, дівочий футбол, ЖФК, Янтарочка
Загалом наші красуні забили в цих змаганнях 10 голів, жодного разу не пропустивши у власні ворота. Катерину Боклач із «Янтарочки» визнали найкращим воротарем чемпіонату, а її партнерку по команді Ірину Кіщак – кращою нападницею.

На шляху до фіналу гравчині з Новоявояворівська здобули 3 «сухі» перемоги над опонентками. Спершу «янтарочки» завдяки влучному удару Надії Іванченко зі штрафного у першій 45-хвилинці здолали ровесниць із харківського «Житлобуду-2», а потім розгромили суперниць із Закарпатської області – 3:0 (забитими м'ячами відзначилися Надія Іванченко та Ірина Кіщак – двічі) та «Ладомира» з Володимира-Волинського – 4:0 (по 2 голи забили Ірина Кіщак і Дарія Рудь).

Тепер підопічні Зеновія Писюри 22-26-го квітня змагатимуться у чемпіонаті Вищої ліги України серед дівочих команд WU-16, де їм протистоятимуть серйозніші суперники. Настрій у наших красунь бойовий. Як зазначила Надія Іванченко, вони готові довести всім, що львівський футбол найкращий в Україні. Бажаємо успіху нашим спортсменкам!

Так, Новояворівськ – це колиска не лише львівського, а й загалом українського жіночого футболу. Особлива заслуга в цьому голови Комітету жіночого футболу ФФЛ і голови Федерації футболу Яворівського району Мирослава Дороша, якого максимально підтримують Федерація футболу Львівської області, керівництво ПФК «Львів», керівництво Яворівського району і міста Новояворівська.

Загалом сьогодні в ЖФК «Янтарочка» під керівництвом Карла Заградки, Ігоря Паляниці та Зеновія Писюри займаються понад 30 дівчаток усіх вікових категорій від 2002-го року народження. Вони регулярно беруть участь у всеукраїнських та міжнародних турнірах, відточуючи власну футбольну майстерність. Водночас різноманітні турніри серед дівочих і жіночих команд організовують у Яворові та Новояворівську.
Ю-16, Умань, футбол среди девочек, женский футбол, Чемпіонат України серед дівчат, до 16 років, Вища ліга, дівочий футбол, ЖФК, Янтарочка
фото ЖФК Янтарочка

Стаття:

Футболістки «Янтарочки» Ю-16 – тріумфатори Першої ліги України!


Теги:Ю-16, Умань, ФФУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz