Сергій Сапронов: «Турнір розвитку став для більшості гравців гарним досвідом»


18.04.17  1093
Сергій Сапронов
Головний тренер дівочої збірної України WU-16 Сергій Сапронов розповів про виступ своєї команди на Турнірі розвитку УЄФА в Польщі, поділився враженнями від організації турніру та розповів про плани «синьо-жовтих» на майбутнє.
 
- Сергій Валентинович, підбийте короткі підсумки виступу Вашої команди на Турнірі розвитку УЄФА в Польщі.
- Турнір ми розглядали як один з етапів підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи. У матчах з хорошими суперниками хотіли переглянути кандидатів до збірної і визначились з основою команди. На сьогоднішній день 80% гравців команди не брали участі в міжнародних зустрічах, а деякі, взагалі, перший раз виїхали за кордон. Тому ці змагання стали гарним досвідом.
 

- Як Вам організація турніру в польських містах Лодзь та Белхатув?
- Організація турніру була на дуже високому рівні. Команди грали на чудових стадіонах, організаторами були створенні комфортні умови проживання. Наприклад в готелі, де мешкали команди, для відновлення були і фітнес-зал, і басейн з сауною.
 
- Кого з гравців можете виділити у своїй команді? Чи всі найсильніші українські футболістки цієї вікової категорії змогли взяти участь у турнірі?
- Виокремлювати когось із гравців я б не хотів. Всі дівчата намагалися проявити свої найкращі якості, виходили на поле з великим бажанням і хорошим настроєм. Без остраху, і це вже радує мене, як наставника.

- Які подальші плани у цієї команди?
- Після турніру багато дівчат гратимуть за свої команди в чемпіонаті України: хто у вищій лізі, а хто - в першій. У розмовах із гравцями націлювали їх на індивідуальну підготовку. В середині серпня у нас буде Турнір розвитку УЄФА, який проходитиме в Білорусі. У цих змаганнях ми хочемо переглянути ще 4-5 чоловік і вже визначитися зі складом, який буде захищати кольори збірної у відборі ЧЄ-2017/18.
 
- Делегат УЄФА, який був присутній на турнірі, індивідуально поспілкувався з тренером кожної команди. Про що особисто Ви поговорили зі швейцарським спеціалістом?
- Дідьє Жигон - дуже комунікабельна людина. У минулому був футболістом і тренером, тому з ним легко спілкуватися на різноманітні футбольні теми. Ми багато говорили про розвиток жіночого футболу, про особливості підготовки юних футболісток в різних країнах. Було приємно, що він не тільки стежить за проведенням турніру, але й звертає увагу на всі збірні з позиції тренера. 


Стаття:

Сергій Сапронов: «Турнір розвитку став для більшості гравців гарним досвідом»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz